Title

17. august 2012

Karrygryde – oksekød med koriander

Skrevet af Hende selv kl. 15:54 | Okse/svin,Opskrifter

Ingredienser:
(til 4 personer)

Gryde:
600 g oksekød (bov),
1 fint­hakket løg,
3-4 fint­hakkede hvidløgs­fed,
2 spsk. stærk karry,
2 spsk. spids­kommen,
1-2 stk. tørrede små chili,
100 g kik­ærter (udblødte og kogte),
saft fra 1-2 citroner,
1 tsk. honning,
2-3 kviste koriander

Rissalat:
4 dl basmati­ris,
1 hakket løg,
2 fintskårede hvid­løg,
60 g smuttede mand­ler,
1 stk. fennikel,
1 tsk. spids­kommen,
1/2 bundt dild

Fremgangsmåde:

Karrygryde: Skær oksekødet i ud store tern. Brun dem godt af i en bredbundet gryde, til de har taget farve. Fjern fra varmen. Sauter så løg og hvidløg, til det bliver klart. Kom nu karry og spidskommen heri og brun af.

Hæld kødet tilbage og sauter nogle sekunder. Tilsæt tørret chili og koldt vand, så det dækker lidt over kødet.

Bring i kog og krydr med salt og peber. Kom låg over og lad det simre i cirka. 35-40 minutter ved moderat varme, eller til det er kogt næsten mørt.

Fjern låget og tilsæt kik­ærter. Lad det koge ind til passende konsistens. Tilsæt nu citronsaft, honning og krydr med salt og peber. Lad det simre ved svag varme.

Ris salat: Skyl risene grundigt. Hæld vandet fra og kom derpå i en gryde med frisk koldt vand cirka 5 dl vand. Bring hurtigt i kog og læg så låget over. Skru ned for varmen og lad simre ved svag varme 10 minutter. Fjern fra varmen og lad trække ti minutter sådan.

Imens: Kom løg og hvidløg på en pande og sauter dem gyldne. Tilsæt mandler og rist også disse. Hæld spidskommen ved og sauter nogle sekunder. Nu kommes hakket fennikel ved og steges møre.

Fjern fra varmen og køl ned.

Bland de kogte ris med denne blanding sammen med lidt olivenolie, salt og dild. Rør sammen og server i en skål med karrygryden ved siden af toppet med grofthakket koriander.

Fetadip – superlækker

Skrevet af Hende selv kl. 15:53 | Grønt/vegetar

Dip 4 personer

100 g feta
2 forårsløg
½ fed hvidløg
2 spsk olivenolie
1 spsk citronsaft
1 spsk hakkede koriander-blade
Mælk eller yoghurt
Salt – friskkværnet peber
Varmristede mandelflager

Fetaen sønderdeles – forårsløgene og hvidløget hakkes. Alle ingredienser blendes og mælk eller yoghurt tilsættes for at regulere konsistensen – den skal være flydende. Smag evt. til med salt og peber. Afkøles og serveres overdrysset med varme mandelflager

Tortillas – GF

Skrevet af Hende selv kl. 15:52 | GF,Opskrifter

4 stk

3½ dl glutenfrit mel.
1 dl majsmel
1 tsk. salt

1,5 dl vand eller mælk

Bland de tørre ingredienser i en skål. Tilsæt væsken.

Ælt dejen smidig (ikke klistret) og lad den hvile i 15 min.

Del dejen op og rul den ud på meldrysset bord til passende størrelse.

Bages på stegepande ved middel varme.

Kan fyldes på mange forskellige måder, eksempelvis:

Server de varme tortillas med kyllingefileter stegte sammen med peberfrugt og løg og tilsat hjemmelavet yoghurt.

Hakket oksekød krydret med paprika, spidskommen, hvdløg og ingefær – blandet med smuldret fetaost, rød peber i strimler og rucola på tortillaerne. Rul dem sammen og læg dem i et ildfast fad, strø ost over og gratiner i ovnen 10 min ved 200 grader.

Tærtedej – GF

Skrevet af Hende selv kl. 15:51 | GF,Opskrifter

200 g glutenfri mel ( kan bruge ½ ”alm” og ½ grov glutenfri mel)
75 g margarine
½ tsk salt
1 æg
2 – 3 spsk vand

Fyld:
50 g margarine eller olie
200 g revne gulerødder
175 g porre i tynde ringe
150 g bacon ( sprød stegte )
150 g skinke i strimler
3 æg
½ tsk salt
friskkværnet peber
100 g revet ost

Margarinen smuldres i melet. Saltet tilsættes. Dejen samles med æg og vand. Beklæd en smurt tærteform med dejen. Svits gulerødder og porrer i det smeltede fedtstof. Damp grønsagerne under låg i 4-5 min. Pisk æggene sammen med salt og peber. Fordel grønsagsblandingen og kødet over dejen, og hæld æggeblandingen ved. Drys ost over. Bag tærten midt i ovnen ved 200° i ca. 45 min. Tips: Andre grønsager kan anvendes, f.eks.