Karrygryde – oksekød med koriander
Ingredienser:
(til 4 personer)
Gryde:
600 g oksekød (bov),
1 finthakket løg,
3-4 finthakkede hvidløgsfed,
2 spsk. stærk karry,
2 spsk. spidskommen,
1-2 stk. tørrede små chili,
100 g kikærter (udblødte og kogte),
saft fra 1-2 citroner,
1 tsk. honning,
2-3 kviste koriander
Rissalat:
4 dl basmatiris,
1 hakket løg,
2 fintskårede hvidløg,
60 g smuttede mandler,
1 stk. fennikel,
1 tsk. spidskommen,
1/2 bundt dild
Fremgangsmåde:
Karrygryde: Skær oksekødet i ud store tern. Brun dem godt af i en bredbundet gryde, til de har taget farve. Fjern fra varmen. Sauter så løg og hvidløg, til det bliver klart. Kom nu karry og spidskommen heri og brun af.
Hæld kødet tilbage og sauter nogle sekunder. Tilsæt tørret chili og koldt vand, så det dækker lidt over kødet.
Bring i kog og krydr med salt og peber. Kom låg over og lad det simre i cirka. 35-40 minutter ved moderat varme, eller til det er kogt næsten mørt.
Fjern låget og tilsæt kikærter. Lad det koge ind til passende konsistens. Tilsæt nu citronsaft, honning og krydr med salt og peber. Lad det simre ved svag varme.
Ris salat: Skyl risene grundigt. Hæld vandet fra og kom derpå i en gryde med frisk koldt vand cirka 5 dl vand. Bring hurtigt i kog og læg så låget over. Skru ned for varmen og lad simre ved svag varme 10 minutter. Fjern fra varmen og lad trække ti minutter sådan.
Imens: Kom løg og hvidløg på en pande og sauter dem gyldne. Tilsæt mandler og rist også disse. Hæld spidskommen ved og sauter nogle sekunder. Nu kommes hakket fennikel ved og steges møre.
Fjern fra varmen og køl ned.
Bland de kogte ris med denne blanding sammen med lidt olivenolie, salt og dild. Rør sammen og server i en skål med karrygryden ved siden af toppet med grofthakket koriander.