Title

29. oktober 2009

Autentisk italianosauce, I bet

Skrevet af Hende selv kl. 10:00 | Kokkerier,Opskrifter

Det var sĂĄ lige i gĂĄr, jeg blev bidt af en gal kok… Fra ikke at ane, hvad aftenens kødgryder skulle byde pĂĄ, var jeg snart i fuldt sving med at lave min helt egen lækre italienske bolognesesauce. Mums, hvor blev det godt. Og for en gangs skyld fik jeg sgi ogsĂĄ, til en forandring, taget et billede af resultatet… inden jeg ĂĄd det.

Først hakke løg og hvidløg fint og svitse i en blanding af olie og smør i gryden. Salvie og rigeligt oregano blev nulret i med nænsom hånd og stegte med. I øvrigt duftede det vidunderligt! Kødet (3-7% hakket oksekød) kom i og blev stegt med. Så var der også en lille dåse koncentereret tomatpuré, der fandt vej ned i gryden. En stor havde været for tasty, trods alt. Til sidst hældte jeg 2 kartoner hakkede tomater i gryden, og glædede mig endnu en gang over, hvor nemt det er med hakkede tomater på karton. Især når man ikke er udstyret med Skipper Skræk-bøffer og kan kvase dåserne sammen, som man bør gøre.

Lækkerheden blev sĂĄ tilsat yderligere oregano og stod og smĂĄsimrede en times tid. Altimens fik jeg kogt pastaskruer og revet frisk parmesan og klippet dejlig, frisk persille. Det sĂĄ bare supergodt ud, og det er lige før jeg tror pĂĄ, at det der med udseendet gør forskellen. For Ældste bare ĂĄd løs af det, til min store glæde. Og vi er sørme sĂĄ heldige, at jeg er udstyret med et overdĂĄdighedsgen – sĂĄ der er mad til i aften med… og sikkert ogsĂĄ i morgen!

Men i morgen stĂĄr den pĂĄ hasselbachkartofler og skinkeschnitzler med bearnaise, hvis ellers jeg mĂĄ bestemme lidt. Fredag er det ihvertfald snart!!

7. oktober 2009

Shepherds Pie

Skrevet af Hende selv kl. 15:27 | Kokkerier,Opskrifter

NĂĄ, nu er det ikke lige hyrdens Pia, vi skal have gang i pĂĄ komfuret i aften. Derimod skal vi spise os mætte og sikkert gevaldigt fede i den engelske klassiske ret Shepherd’s Pie. Jeg har forestillet mig at lave den sĂĄdan…

Ingredienser
500 g hakket oksekød
2 løg
50 g smør el. margarine
3 fed hvidløg
2 dl bouillon
1 dåse koncentreret tomatpuré (70 g)
1 spsk worchestershiresovs
En sjat rødvin
salt
cayennepeber
timian / frisk rosmarin (her hakkes “nĂĄlene”)

Endvidere:
1 kg kartofler
Mælk efter behov (ihvertfald mere end et par deciliter..)
50 g smør
salt peber
100 g revet cheddar/mozarella

FremgangsmĂĄde :
Pil og hak løgene. Smelt fedtstoffet gyldent og brun kødet heri. Tilsæt løg og hvidløg og lad det svitse med. Tilsæt bouillon, tomatpuré, worchestershiresovs, vineddike, salt cayennepeber og timian og lad blandingen snurre sammen 8-10 min.

Skræl kartoflerne, del dem i mindre stykker og kog dem møre i usaltet vand. Hæld vandet fra og damp dem tørre. Mos kartoflerne og pisk mælk og smør i. Smag til med salt og peber. Tilsæt reven ost. Kom kødblandingen i bunden af et ovnfast fad og dæk med kartoffelmosen. Stil fadet midt i ovnen 35-45 min., ved 200 grader, til retten er gennemvarm og overfladen gylden.

I guder, jeg glæder mig virkelig. Men inden jeg kan begynde at hygge mig med at lave lækker mad, er der lige et forældremøde, der skal overstĂĄs. Det gælder Yngste, men jeg kan ikke tro, de har andet end lovprisninger til mig. Umuligt. Og dog… kan det tænkes, hun udviser nogen spændende sider dĂ©r i skolen, jeg ikke kender noget til…