Title

15. januar 2015

Ungarnsk gullasch

Skrevet af Hende selv kl. 12:25 | Okse/svin,Opskrifter

1 kg. gullasch k√łd (eller sk√¶rt oksek√łd)
4 store guler√łdder
2-3 store l√łg
3-4 store fed hvidl√łg
2-3 d√•ser fl√•ede tomater af god kvalitet (f.eks. de √łkologiske fra Netto)
1 stor dåse koncentreret tomat pure
1/4 liter piske fl√łde
2 okse bouillon terninger
2 spiseskefulde (med top) Edels√ľss paprika
1 teskefuld spidskommen
1-2 laurbærblade
Måske lidt hele (2-3 stykker) tomater
og en god håndfuld ærter
salt og peber

Fremgangsmåde:
Smelt en stor spiseskefuld sm√łr/margarine i en stor gryde.
L√łgene skr√¶lles og snittes i sm√• stykker, og svitses sammen med gullasch k√łdet og hvidl√łget.
Guler√łdderne sk√¶res i mellemstore skiver og h√¶ldes i sammen med vand, s√• det hele er d√¶kket af vandet (dog ikke mere end ca. 5 centimeter).
Tilsæt tomat puréen, okse buillonen og krydderierne (undtagen salt og peber)
Lad dette sm√•koge i 1-1.5 timer under l√•g, husk at hold √łje med hvor meget v√¶ske der er i blandingen og tils√¶t extra vand hvis det er ved at fordampe helt.
N√•r det har kogt f√¶rdigt tils√¶ttes de fl√•ede tomater og fl√łden, smag til med salt og peber.
Hvis der er brug for det, så lav en hurtig meljævner med 2-3 tsk maizena og lidt mælk.

Lyst til at sige noget?

*

Anti-spam image