Title

20. april 2014

Jordbærkage Рrigtig mums

Skrevet af Hende selv kl. 11:03 | Bagværk,GF

Brug en lille t√¶rteform 23 cm i diameter. For nemhedens skyld har jeg angivet hvortil ingredienserne h√łrer…

Bund:
220 g glutenfri mel – r√łd (m√•ske skal du bruge en smule mere)
1 æg
75 g sm√łr
75 g sukker
1 nip salt
3 spsk vand

Fyld:
100 g sm√łr
100 g r√łrsukker
100 g ren rå marcipan
¬Ĺ √¶g

Creme:
3 pasteuristerede æggeblommer
2 dl s√łdm√¶lk
100 g r√łrsukker
1/4 piskefl√łde
1 spsk vanillesukker
2 spsk maizena
2 blade husblas

Det l√łse – men vigtige
100 g m√łrk chokolade
Ribsgele
400 g friske jordbær

S√•dan g√łr du:

Ingredienserne til bunden blandes sammen i en skål og æltes godt og grundigt sammen. Hvis dejen er for fugtig, tilsætter du forsigtigt, lidt efter lidt, mere mel.. og bliver således ved indtil dejen har en fast konsistens der ikke klistrer og hænger fast i fingrene (du skal nemlig kunne rulle den ud!).

(Jeg tager gerne mindre klumper ud af dejen og ruller ud p√• melstr√łet bord og placerer i t√¶rteformen, indtil bund og sider er d√¶kket af dej.)

Dæk tærteformen med dej og stil den lidt til side. Når du er færdig med dette, begynder du på fyldet.

Alle ingredienser til fyldet blandes i en skål og æltes sammen. Det er en noget våd konsistens, man ender op med Рmen det hele fordeles i den nu tærtedej-dækkede form.

Sæt nu tærten i ovnen på 200 grader i 15 minutter Рjeg brugte varmluftovn.

Mens bunden med fyld bager, kan du g√• i gang med cremen. Bare husk at hiv bunden ud af ovnen og kig til den i √łvrigt. S√¶t t√¶rten til afk√łling.

  • Start med at udbl√łde husblassen i rigeligt med koldt vand i 10 minutter.
  • Bland s√• resten af ingredienserne i en tykbundet kasserolle og varm op til kogepunktet under omr√łring.
  • Lad cremen sm√•boble i nogle minutter, indtil den er blevet ret tyk.
  • Tag cremen af varmen.
  • Knug vandet af husblassen, smelt den med det vand, der h√¶nger ved og r√łr den i kagecremen.
  • Pisk piskefl√łden rigtig meget stiv og vend det i kagecremen og bland det grundigt.
  • Overd√¶k med film og lad den k√łle af.
  • Cremen bliver meget fast, men det er meningen.

    Skyl og rens jordbærrene. De skæres lige midt over og anbringes i en skål, mens de venter på at skulle pynte kagen.

    N√•r cremen er k√łlet af og stiv nok er du klar til at begynde at lave jordb√¶rt√¶rte!

    Den m√łrke chokolade smeltes (jeg bruger mikroovn) og pensles ud over den nu afk√łlede t√¶rtebund.

    Lad chokoladen stivne, og fordel så cremen ud over bunden.

    Fordel de halverede jordbær ud på cremen.

    Nu er kagen næsten færdig, men vi skal lige have gjort en ting mere.

    Ribsgeleen smeltes ved lav varme (jeg bruger mikroovn) og k√łles lidt af, s√•dan at det stadig er lidt flydende. Pensl dette p√• jordb√¶rrene.

    Voila!! Et stk rigtig lækker jordbærtærte!

    Lyst til at sige noget?

    *

    Anti-spam image