Jordbærkage – rigtig mums
Brug en lille tærteform 23 cm i diameter. For nemhedens skyld har jeg angivet hvortil ingredienserne hører…
Bund:
220 g glutenfri mel – rød (mÃ¥ske skal du bruge en smule mere)
1 æg
75 g smør
75 g sukker
1 nip salt
3 spsk vand
Fyld:
100 g smør
100 g rørsukker
100 g ren rå marcipan
½ æg
Creme:
3 pasteuristerede æggeblommer
2 dl sødmælk
100 g rørsukker
1/4 piskefløde
1 spsk vanillesukker
2 spsk maizena
2 blade husblas
Det løse – men vigtige
100 g mørk chokolade
Ribsgele
400 g friske jordbær
Sådan gør du:
Ingredienserne til bunden blandes sammen i en skål og æltes godt og grundigt sammen. Hvis dejen er for fugtig, tilsætter du forsigtigt, lidt efter lidt, mere mel.. og bliver således ved indtil dejen har en fast konsistens der ikke klistrer og hænger fast i fingrene (du skal nemlig kunne rulle den ud!).
(Jeg tager gerne mindre klumper ud af dejen og ruller ud på melstrøet bord og placerer i tærteformen, indtil bund og sider er dækket af dej.)
Dæk tærteformen med dej og stil den lidt til side. Når du er færdig med dette, begynder du på fyldet.
Alle ingredienser til fyldet blandes i en skÃ¥l og æltes sammen. Det er en noget vÃ¥d konsistens, man ender op med – men det hele fordeles i den nu tærtedej-dækkede form.
Sæt nu tærten i ovnen pÃ¥ 200 grader i 15 minutter – jeg brugte varmluftovn.
Mens bunden med fyld bager, kan du gå i gang med cremen. Bare husk at hiv bunden ud af ovnen og kig til den i øvrigt. Sæt tærten til afkøling.
Cremen bliver meget fast, men det er meningen.
Skyl og rens jordbærrene. De skæres lige midt over og anbringes i en skål, mens de venter på at skulle pynte kagen.
Når cremen er kølet af og stiv nok er du klar til at begynde at lave jordbærtærte!
Den mørke chokolade smeltes (jeg bruger mikroovn) og pensles ud over den nu afkølede tærtebund.
Lad chokoladen stivne, og fordel så cremen ud over bunden.
Fordel de halverede jordbær ud på cremen.
Nu er kagen næsten færdig, men vi skal lige have gjort en ting mere.
Ribsgeleen smeltes ved lav varme (jeg bruger mikroovn) og køles lidt af, sådan at det stadig er lidt flydende. Pensl dette på jordbærrene.
Voila!! Et stk rigtig lækker jordbærtærte!
Lyst til at sige noget?