Title

8. september 2012

Den skønneste roulade

Skrevet af Hende selv kl. 10:25 | BagvĂŚrk,GF

6 personer

Arbejdstid: 30 min.
Bagetid: 8-10 min.
Fryse-egnet
3 ĂŚg
125 g sukker (11/2 dl)
50 g kartoffelmel (3/4 dl)
1 spsk mel
1 tsk bagepulver
50 g smør (smeltet)
Fyld:
200 g bĂŚr (f.eks. hindbĂŚr, brombĂŚr, blĂĽbĂŚr m.m.)
125 g sukker
2 dl piskefløde
2 dl cremefraiche (18%)
2 spsk flormelis
Pynt:
flormelis
125 g frugt og bĂŚr (jordbĂŚr – friske, er godt)
flødeskum

Südan gør du:
1. Pisk ĂŚggehviderne helt stive og pisk sukkeret i lidt ad gangen. Vend de sammenpiskede ĂŚggeblommer i.
2. Bland de to slags mel med bagepulver og vend det i dejen skiftevis med smeltet smør.
3. FordĂŠl dejen pĂĽ bagepapir lagt pĂĽ en bageplade og bag rouladebunden ved 225 grader i ca. 8 min.
4. Vend den straks over pü sukkerdrysset bagepapir og dÌk med et rent viskestykke, sü dampen holder bunden blød.
5. Fyld:
6. Giv bÌr og sukker et kort opkog. Lad det svale. Blend evt. halvdelen af bÌrrene. Pisk fløden stiv og pisk cremefraiche og flormelis i.
7. FordÊl flødeskumscremen pü rouladebunden og kom bÌr blandingen herpü. Rul sammen til en roulade.
8. LÌg rouladen i fryseren, men tag den op 1 time før, den skal serveres.
9. Drys med flormelis og pynt med hele bÌr og flødeskum før servering.
Velbekomme!

Lyst til at sige noget?