Title

17. august 2012

Karrygryde – oksek√łd med koriander

Skrevet af Hende selv kl. 15:54 | Okse/svin,Opskrifter

Ingredienser:
(til 4 personer)

Gryde:
600 g oksek√łd (bov),
1 fint¬≠hakket l√łg,
3-4 fint¬≠hakkede hvidl√łgs¬≠fed,
2 spsk. stærk karry,
2 spsk. spids­kommen,
1-2 stk. t√łrrede sm√• chili,
100 g kik¬≠√¶rter (udbl√łdte og kogte),
saft fra 1-2 citroner,
1 tsk. honning,
2-3 kviste koriander

Rissalat:
4 dl basmati­ris,
1 hakket l√łg,
2 fintsk√•rede hvid¬≠l√łg,
60 g smuttede mand­ler,
1 stk. fennikel,
1 tsk. spids­kommen,
1/2 bundt dild

Fremgangsmåde:

Karrygryde: Sk√¶r oksek√łdet i ud store tern. Brun dem godt af i en bredbundet gryde, til de har taget farve. Fjern fra varmen. Sauter s√• l√łg og hvidl√łg, til det bliver klart. Kom nu karry og spidskommen heri og brun af.

H√¶ld k√łdet tilbage og sauter nogle sekunder. Tils√¶t t√łrret chili og koldt vand, s√• det d√¶kker lidt over k√łdet.

Bring i kog og krydr med salt og peber. Kom l√•g over og lad det simre i cirka. 35-40 minutter ved moderat varme, eller til det er kogt n√¶sten m√łrt.

Fjern låget og tilsæt kik­ærter. Lad det koge ind til passende konsistens. Tilsæt nu citronsaft, honning og krydr med salt og peber. Lad det simre ved svag varme.

Ris salat: Skyl risene grundigt. Hæld vandet fra og kom derpå i en gryde med frisk koldt vand cirka 5 dl vand. Bring hurtigt i kog og læg så låget over. Skru ned for varmen og lad simre ved svag varme 10 minutter. Fjern fra varmen og lad trække ti minutter sådan.

Imens: Kom l√łg og hvidl√łg p√• en pande og sauter dem gyldne. Tils√¶t mandler og rist ogs√• disse. H√¶ld spidskommen ved og sauter nogle sekunder. Nu kommes hakket fennikel ved og steges m√łre.

Fjern fra varmen og k√łl ned.

Bland de kogte ris med denne blanding sammen med lidt olivenolie, salt og dild. R√łr sammen og server i en sk√•l med karrygryden ved siden af toppet med grofthakket koriander.

Lyst til at sige noget?