Title

20. april 2012

Nougatlagkage

Skrevet af Hende selv kl. 14:10 | Bagværk,GF,Opskrifter

Kæft.. den her smagte bare for godt – så opskriften skal helt klart gemmes!

Nougatlagkage

Bunde:
3 æggehvider
150 gr. nødder/mandler hakket fint
150 gr. sukker
½ tsk. bagepulver

Fyld:
1/2 l. piskefløde eller 1/2 l. creme fine til piskning (i den jeg smagte, var der brugt cremefine)
200 gr. nougat smeltes og vendes i fløden lidt efter lidt

Æggehviderne piskes stive.
Sukker, nødder og bagepulver blandes og vendes i æggehviderne.
Tegn 2 cirkler på bagepapir, med diameter på 24 cm.
Fordel massen i de 2 cirkler.
Bag bundene ved 160 gr. i ca 30 min., pas på at de ikke bliver mørke i kanten.

Fløden lægges mellem de afkølede bunde og kage sættes på køl.
Kagen har bedst af at trække, i mindst 2 timer.


  1. Karen siger:

    Ih – det lyder lækkert!
    Perfekt til middags selskabet i aften.
    Tak for tippet:-)

    Venligst
    Karen

  2. Anja siger:

    Hej Karen – det glæder mig du kunne bruge opskriften – håber at dine gæster også syntes om den 😀

    Den er bare så god, skal selv lave den (muligvis) til en fødselsdag i nær fremtid.

    Venlige hilsener, Anja

  3. Anja siger:

    Det skal lige tilføjes, man kan lave dobbelt op på portionen.. og få nogen flere bunde – så smager det supergodt med hindbærcreme sammen – en bund, nougatcreme, en bund og så hindbærcreme – og slut af med en bund. Superlæks! 😀

Lyst til at sige noget?