Title

2. april 2012

Dhat med mangosalat

Skrevet af Hende selv kl. 10:30 | Grønt/vegetar,Opskrifter

Du skal bruge:
1 løg (hakket)
2 fed hvidløg (hakkede)
1 spsk friskrevet ingefær
Olie til stegning
2 dl røde linser
1 spsk knust spidskommen (jeg kom 1½ i – men vi holder meget af spidskommen her i familien)
1 dåse hakkede tomater (brug evt. dem med chili i)
5 dl grøntsagsbouillon
100 g babyspinat
Lidt salt

MANGOSALAT:
Saften af 1 limefrugt
2 tsk sukker (her brugte jeg rørsukker)
1 rød chilipeber hakket (eller tørret chili)
1 mango i terninger (Vælg gerne en “formodnet” mango)
1 lille bundt koriander

Du gør sådan her:
Sautér løg, hvidløg og ingefær i lidt olie i en stor varm gryde. Skyl linserne og kom dem i gryden.

Tilsæt bouillonen, spidskommen og tomater og lad dhat’en simre under lÃ¥g i 30-40 minutter, eller til linserne er helt udkogt.

Kom spinaten i og lad det koge op. Smag til mad salt, og ikke for lidt.

Sådan gør du med salaten:
Skræl mangoen og skær i små tern.

Rør limesaft, sukker og hakket chili sammen. Vend mango og koriander i.

Servér straks dhal med mangosalat og lune naan-brød til.

Advarsel: Kan akkumulere luft i maven – sÃ¥ spis ikke denne ret, hvis du skal ud i byen om aftenen 😛

Lyst til at sige noget?