Den allerbedste whiskysauce
Den her skylder man sig selv at prøve. Den smager ganske vidunderligt – og den overgÃ¥r Jensens favoritsauce, hehe.
Ingredienser:
1 skalotteløg
2 store fed hvidløg/3 mindre
1-2 spsk olivenolie
1 spsk frisk eller 1 tsk tørret rosmarin
1 spsk hakket eller 1 tsk tørret esdragon
1 knsp tørret chilipeber
2-3 spsk whisky
1 dl grøntsagsbouillon
2½ dl piskefløde 38%
1½ dl tomatpuré (koncentreret)
Salt
Peber
½-1 tsk sukker
Sådan gør du:
Pil og hak skalotteløg samt hvidløgene fint
Svits dem let i olien, sammen med esdragon, rosmarin og chili. (det må ikke tage farve)
Tilsæt whisky, tomatpuré, bouillon og fløde.
Lad det småkoge i 5-7 minutter. Saucen kan laves i god tid i forvejen.
*** Steg sÃ¥ nogen gode bøffer – gerne tykstegsbøffer af okse, og tag omkring 4-5 spiseskefulde af “kraften”, der fremkommer under stegningen og bland i saucen under omrøring. Kog den op. Og smag hele tiden til – kom lidt mere kødkraft i, til du synes den smager sÃ¥dan rigtigt.
Denne sauce kæler for ganen og kræser grundigt for smagsløgene – og de forskellige krydderier giver en meget spændende og lækker smag – og har en fantastisk eftersmag.
Saucen kan serveres til pasta – jeg foreslÃ¥r fettucine, hvor man serverer pastaen i tallerkener og vender saucen i pÃ¥ tallerkenen og drysser med friskreven parmesan (det SKAL være friskrevet!) og persille.
Derudover er saucen fænomenal at servere til en hvilken som helst slags kartoffel, dog allerbedst til halve bagte kartofler, hasselbachkartofler eller ovnristede kartofler i skiver.
Hertil serveres et godt glas vin, f. eks. en god Valipolicella Classico Superiore eller en primitivo.
Tips: Saucen kan laves i god tid og varmes op og iblandes kødkraft.
Lyst til at sige noget?