Title

1. januar 2011

Velkommen til dette herrens år 2011… eller MMXI

Skrevet af Hende selv kl. 18:23 | Årets gang,Det sker

Bare fordi og hvis nu ingen ved det, ser det jo ret flot ud at skrive årstallet med romerske tal, og 2011 er ingen undtagelse. Det ser sådan lidt majestætisk ud, og jeg tager mig selv i at tænke, om MMXI kunne forklares som Meget Meget X-factorisk Infrequent år… Det kan det sikkert ikke, og hvad så?

Det er nu den 1. januar, og jeg synes, at årets første dag altid er frygteligt stille. Det er som om, verden er stille. Der har netop været et kæmpeklimaks, afslutningen på det gamle år, og derfor kan der næsten kun være stilhed oven på denne begivenhed. En stilhed de fleste bruger på hygge, enten alene eller med familien. Kort og godt, man lader op – og slapper af. Børnene og jeg har ihvertfald nydt hele dagen, og hvilken fantastisk smuk 1. januar, vi fik. Godt nok kold og icy, men ikke desto mindre kold og frisk. Vi var ude og gå tur her i eftermiddag, og her hvor vi bor, er der sådan et sted ved marken, hvor man kan føle, at man er helt alene i verden – og rigtig sanse, hvor nyt året er. Det synes jeg ihvertfald, og det gik jeg og glædede mig over, mens ungerne blev ladt tilbage på kælkebakken.

En sand kamp var det også at komme helskindet hjem, og jeg er meget taknemmelig for at mine Ce La Vi gummistøvler er så suveræne til at forcere isen i.

Det var en super dejlig nytårsaften, hvor jeg var vært for en rigtig dejlig middag – og Mødrene var tilsagt lige til Dronningens nytårstale. Den ville de begge gerne nyde, så det gjorde vi. Ungerne hyggede sig også stort, og de var bare så glade – glade for at være hjemme hos moar – og glade for god mad. Det var det nemlig, lige den slags mad som børn i alle aldre kan lide!

Vi spiste og hyggede os, der blev snakket og grint en masse – og set lidt tv også. Lidt spøjst, mit vægur gik i stå kl. 22.30. Så i rigtig lang tid troede jeg, at klokken ikke var ret mange – og undrede mig såre, over at jeg følte mig noget træt og ikke så appelsinfri, efterhånden som tiden gik. Det var indtil Ældste konstaterede, at uret havde sagt tak for i år. Klokken 24.00 hoppede vi ind i det ny år, og der blev skålet og hygget lidt mere. En rigtig dejlig og afslappet aften, der ikke fås bedre – og som endte med at Mormor blev og sov hos ungerne… Så hyggeligt.

En ting, jeg aldrig holder op med at undre mig over, er, hvordan i alverden bordbomber dog kan generere så meget konfetti – og hvordan det kan være, at der bliver VED med at være bittesmå stumper konfetti på gulvet, selv efter jeg har støvsuget noget så grundigt? Tjah? Nå jeg klager ikke, for nu jeg var i gang, fik jeg rent faktisk støvsuget under sofaerne og bagved dem – selv panelerne gik ikke fri. Dejligt at starte året med frisk luft i boligen…. sagde hende den arbejdsduelige, der nu er gået i dovenmode. Iøvrigt har jeg købt en ny støvsuger, som efter sigende nærmest skulle være klistret til gulvet, når man tænder for den 😉

Lyst til at sige noget?