Title

18. oktober 2010

Hygge i byen

Skrevet af Hende selv kl. 17:38 | Børn,Det sker

Det var jo en smuk morgen, og jeg kunne ikke lade være med at tænke – at når nu jeg havde denne her fridag – skulle ungerne og jeg en tur til København. Det kom vi også, vi startede med at tage toget og stå af på Nørreport. Uh, hvor er det bare alt, alt for længe siden, jeg har været derinde. Jeg savner lidt at komme i vores lands hovedstad. Også for dårligt, jeg er der så sjældent, nu jeg bor så tæt på.

Ungerne syntes klart, det var en oplevelse. Vi gik op fra Nørreport, og alt blev flittigt diskuteret. Lige fra den væmmelige lugt af pis, der når man går forbi cykelskurene på stationen – og til den massive trafik. Vi blev enige om, at vi skulle ind på Baresso og have en kop varm kakao. Eller det fik børnene, jeg skulle have en latte – og det var med masser af kanel på. Det lærte jeg nede i Chania på Kreta… det med at der skal kanel på næsten alt kaffeholdigt. Hm eller noget…

Da vi havde fået drukket latten og cacaoen gik vi stille og roligt videre ned mod Krystalgade. Uheldigvis kom vi til at bruge en masse tid i en skobutik, den var der altså ikke sidst jeg var der. Da de også førte børnestøvler, var Yngste helt solgt. Jeg og Yngste prøvede sko og støvler i den helt store dur, og pludselig var der gået rigtig lang tid. Yngste havde fundet et par støvler, hun ville have, men da det ikke var muligt at finde højrestøvlen – ja så gad ingen af os have noget som helst derinde. Og så skred vi alle tre.

Dog kom vi ikke så frygteligt langt, for henne på Krystalgade ligger jo Ankara. Der får man en rigtig fin tyrkisk buffet. Der er noget for alle, og vi fik hver især dét, vi allerbedst kunne lide – så det var da en klar succes. Dyrt var det bestemt heller ikke – 190 kr. for 3 personer der gik meget mætte fra bords – og også havde fået drikkevarer til. Børnebuffet scorer stort hos ungerne, og der blev ædt. Det var kun Yngste, der ymtede noget om ikke vi skulle have dessert bagefter. Typisk hende. Hun er så glad for søde sager.

Bagefter travede vi videre op forbi Illum og ned af Strøget. I Levis butikken fik jeg endelig prøvet den ny model – curved. De bukser sidder altså bare, præcis som bukser skal. Gå ind og prøv – der er tre typer bukser – og der er noget for enhver. Jeg måtte dog opgive at gennemprøve jeans, fordi ungerne ikke gad mere – og ærligt? Jeg gad heller ikke lige mere, nu havde vi gået så meget – og vi skulle gå ned til Vesterport derfra. Der var noget af et stykke, Levisbutikken ligger nemlig skråt over for Georg Jensen-forretningen…. men vi nåede det og kom ned til toget og hjem!

Lyst til at sige noget?