Title

24. august 2010

Strøtanker og andet guf

Skrevet af Hende selv kl. 20:22 | Betragtninger,Det sker

Hvornår er man egentlig for gammel til at skifte spor, ja hvis man sågar taler om at skifte totalt spor og fx tage en ny uddannelse? Jeg kan ikke rigtig finde ud af det…

Sagen er den, sms fra ungdomskæreste der boblede over af lykke over sin ny uddannelse – som øh… operationstekniker. Han var jo uhyre begejstret, så jeg måtte lige checke det ud. Det lød da også spændende, og jeg er sikker på, han bliver glad for det. Jeg ved, han vil være god til det job.

Så var det jo bare lige, at lille jeg begyndte at drømme lidt luftkasteller, tænk nu hvis… tænk nu hvad. Hm, altså jeg har altid påstået, at var jeg ikke i den branche, jeg er i, ville jeg befinde mig i sundhedssektoren. Og sandt at sige lyder fx uddannelsen til radiograf særdeles interessant i mine ører. Jeg tror endda, jeg ville passe perfekt ind i jobbet. Som sagt, det er luftkasteller.

Men… der er lige det lille men – jeg har ikke lyst til at være på SU i 3½ år og skylde penge væk igen til SU-styrelsen… nej, det er bare slet ikke godt. Måske vil jeg ikke nær nok… og måske er jeg faktisk også for gammel, det vil da tage et pænt stykke tid, vil jeg antage – omend jeg er sikker på, at min generation kommer til at være erhvervsaktive til vi er over 70 år, som det er i dag.

Er der mon andre, der lige skifter spor i en alder af snart firti eller sådan noget – jeg gad nok høre nærmere, det kunne jo være interessant 😉

Mens man sådan sidder og tænker… I guder hvor er jeg dog glad for, at når nu jeg er bundet til sygehuset, har min frygteligt dejlige mand så betænksomt sørget for, at jeg kan være på nettet. Det gør en kæmpeforskel, at jeg kan bruge msn og mail – det giver mig mulighed for at følge med i virkeligheden uden for, mens jeg venter på at blive diagnosticeret. De forventer dog, at der kommer nogen brugbare svar i morgen – og jeg er nok den, der er mest spændt.

Den glutenfri kost er temmelig dødssyg, hjemme laver jeg da noget ti gange mere velsmagende til Yngste, der jo er cøliaker. Sidder næsten og glæder mig til at komme hjem og lave nogen gode gryderetter og pandesauce, gud hvor bliver det paradisisk! 😀


 1. Kenni siger:

  Du bliver aldrig for gammel til noget! Det eksempel har jeg fra min egen mor af, der i starten af 50’erne begyndte på en uddannelse til socialpædago og gennemførte den med bravour og til UG+, som i hendes unge dage.

 2. Anja siger:

  Hm… det lyder nu godt, men det er nok mest tanken om, at for at kunne komme i betragtning til dét, jeg måske var interesseret i – skulle jeg tage gymnasiet, fordi jeg droppede ud af 2. g i stedet for at tage det færdigt 🙂 Det kunne jeg godt sparke mig selv i røveren for den dag i dag! 😀 Tak for indsparket Kenni, jeg vil tage det med i mine overvejelser 😉

 3. Helle siger:

  Så kan du gøre som jeg – der jo også droppede ud af anden G. Jeg tog en adgangseksamen til Danske teknika. Det tager et år, og den er på linje med en matematisk studentereksamen… Der er bare kortet alle de sjove ting af, så du har dansk/idehistorie, tysk, engelsk, matematik, fysik og kemi. Og så kan du søge videre på den.

  Og jeg var også i den forkerte halvdel af 30-erne da jeg tog min IT-uddannelse. Så man kan godt. Og at undvære lidt i tre år for at blive glad bagefter- det betyder ikke meget i det store livsregnskab. OG du får jo ekstra SU (forsørgertillæg på over 5.000)og ekstra børnepenge hvis du læser.

  Så mærk om du vil hvad du gør nu, eller om det er på tide at skifte, og siger mavefornemmelsen at du skal skifte, så hop ud i det!!!

  ..og bliv glad. Du har jo 25 år på arbejdsmarkedet endnu…. 🙂

 4. Anja siger:

  Skønt med et så godt råd – det var lige det, jeg manglede. Jeg vidste faktisk slet ikke det med teknika – men det er absolut værd at overveje. Nu vil jeg gå i tænkeboks henover det næste halve år og overveje, hvad min mave siger. Jeg er enig i, at det ikke betyder noget med tre år i et livsregnskab, bare man er glad bagefter – helt enig. Som jeg også påstår, har jeg jo – mindst – 25 år på arbejdsmarkedet endnu, så hvorfor ikke på den dejlige måde 🙂

  Tak for indsparket kære Helle 😀

Lyst til at sige noget?