Title

4. marts 2010

GougĂ©res – heaven of cheese-holics

Skrevet af Hende selv kl. 15:37 | Opskrifter

Det er den store plan, at jeg i aften vil trylle lidt i køkkenet, ja for det fortjener vi. Især fordi jeg har sĂĄ meget at tænke pĂĄ – jeg har NÆSTEN taget beslutningen, at der skal ske endnu en graverende ændring. Men først opskriften… jeg glæder mig.. jeg er sulten, mine tænder løber i vand ved tanken!

Gougères de bourguignonne
(osteboller fra Bourgogne) er perfekte som snacks til velkomstdrinken eller et glas kold hvidvin. Og sĂĄ er de super lette og hurtige at lave!

Beregn mange per person – de bliver hurtigt populære!!!

Du skal bruge:
125 g. hvedemel
1 3/4 dl. vand
½ tsk. salt
1 knivspids cayennepeber
75 g. smør
4 små eller 3 store æg
100 g. gruyère/Jarlsberg/Emmenthal/Cheddar ost
25 g. parmesanost

Sådan gør du:
Varm vand, salt, peber og smørret i en gryde. NĂĄr det koger, tages gryden af pladen og alt melet røres i – brug evt. et piskeris. Rør kraftigt til, indtil dejen har samlet sig. Sæt gryden tilbage pĂĄ kogepladen og rør lidt længere ved svag varme, sĂĄledes at dejen tørrer lidt.

Lad dejen køle lidt og rør æggene i – et ad gangen til dejen er blød og smidig.

Riv osten og bland den i dejen.

Sæt dejen på en smurt bageplade eller på bagepapir med to teskeer. Størrelsen på toppene/bollerne skal være som en valnød. Pensles med sammenpiskede æg og drys til sidst med lidt parmesan.

Bages ved 200 grader – 175 grader ved varmluft – i cirka 10 minutter til de er gyldne.

Serveres lune.

TIPS: Det kan være svært at time, at kunne servere bollerne lune (så er de bedst!), f.eks. som snacks til en velkomstdrink. Men dejen kan du sagtens lave i forvejen. Den kan både stå i gryden i flere timer, og du kan også sætte dejen på pladerne i flere timer, inden de skal i ovnen. Bollerne bliver lige fine af den grund. Det er en slags vandbakkelsesdej, så den falder ikke sammen, og der er jo hverken gær eller bagepulver i.

Der bliver ca. 40 ud af denne portion.

Lyst til at sige noget?