Title

29. oktober 2009

Autentisk italianosauce, I bet

Skrevet af Hende selv kl. 10:00 | Kokkerier,Opskrifter

Det var sÃ¥ lige i gÃ¥r, jeg blev bidt af en gal kok… Fra ikke at ane, hvad aftenens kødgryder skulle byde pÃ¥, var jeg snart i fuldt sving med at lave min helt egen lækre italienske bolognesesauce. Mums, hvor blev det godt. Og for en gangs skyld fik jeg sgi ogsÃ¥, til en forandring, taget et billede af resultatet… inden jeg Ã¥d det.

Først hakke løg og hvidløg fint og svitse i en blanding af olie og smør i gryden. Salvie og rigeligt oregano blev nulret i med nænsom hånd og stegte med. I øvrigt duftede det vidunderligt! Kødet (3-7% hakket oksekød) kom i og blev stegt med. Så var der også en lille dåse koncentereret tomatpuré, der fandt vej ned i gryden. En stor havde været for tasty, trods alt. Til sidst hældte jeg 2 kartoner hakkede tomater i gryden, og glædede mig endnu en gang over, hvor nemt det er med hakkede tomater på karton. Især når man ikke er udstyret med Skipper Skræk-bøffer og kan kvase dåserne sammen, som man bør gøre.

Lækkerheden blev sÃ¥ tilsat yderligere oregano og stod og smÃ¥simrede en times tid. Altimens fik jeg kogt pastaskruer og revet frisk parmesan og klippet dejlig, frisk persille. Det sÃ¥ bare supergodt ud, og det er lige før jeg tror pÃ¥, at det der med udseendet gør forskellen. For Ældste bare Ã¥d løs af det, til min store glæde. Og vi er sørme sÃ¥ heldige, at jeg er udstyret med et overdÃ¥dighedsgen – sÃ¥ der er mad til i aften med… og sikkert ogsÃ¥ i morgen!

Men i morgen står den på hasselbachkartofler og skinkeschnitzler med bearnaise, hvis ellers jeg må bestemme lidt. Fredag er det ihvertfald snart!!

Lyst til at sige noget?