Shepherds Pie
NĂĄ, nu er det ikke lige hyrdens Pia, vi skal have gang i pĂĄ komfuret i aften. Derimod skal vi spise os mætte og sikkert gevaldigt fede i den engelske klassiske ret Shepherd’s Pie. Jeg har forestillet mig at lave den sĂĄdan…
Ingredienser
500 g hakket oksekød
2 løg
50 g smør el. margarine
3 fed hvidløg
2 dl bouillon
1 dåse koncentreret tomatpuré (70 g)
1 spsk worchestershiresovs
En sjat rødvin
salt
cayennepeber
timian / frisk rosmarin (her hakkes “nĂĄlene”)Endvidere:
1 kg kartofler
Mælk efter behov (ihvertfald mere end et par deciliter..)
50 g smør
salt peber
100 g revet cheddar/mozarellaFremgangsmĂĄde :
Pil og hak løgene. Smelt fedtstoffet gyldent og brun kødet heri. Tilsæt løg og hvidløg og lad det svitse med. Tilsæt bouillon, tomatpuré, worchestershiresovs, vineddike, salt cayennepeber og timian og lad blandingen snurre sammen 8-10 min.Skræl kartoflerne, del dem i mindre stykker og kog dem møre i usaltet vand. Hæld vandet fra og damp dem tørre. Mos kartoflerne og pisk mælk og smør i. Smag til med salt og peber. Tilsæt reven ost. Kom kødblandingen i bunden af et ovnfast fad og dæk med kartoffelmosen. Stil fadet midt i ovnen 35-45 min., ved 200 grader, til retten er gennemvarm og overfladen gylden.
I guder, jeg glæder mig virkelig. Men inden jeg kan begynde at hygge mig med at lave lækker mad, er der lige et forældremøde, der skal overstĂĄs. Det gælder Yngste, men jeg kan ikke tro, de har andet end lovprisninger til mig. Umuligt. Og dog… kan det tænkes, hun udviser nogen spændende sider dĂ©r i skolen, jeg ikke kender noget til…
Lyst til at sige noget?