Title

17. januar 2015

Tortilla – den hemmelige opskrift

Skrevet af Hende selv kl. 17:30 | Det sker,Okse/svin,Opskrifter

700 g oksebovklump
½ liter oksebouillon
2 spsk olie
2-4 milde grønne chili
1-2 dåser flåede tomater
1 dåse tomatpuré
2 æg
75 g revet cheddarost
salt & peber

Varm olien i en gryde og vend hurtigt kødet i denne. Hæld bouillonen ved og lade koge svagt under låg i to timer.

Kødet tages op, når det er kølet lidt ned. Nu rives det i små strimler med hånden fx. – eller en gaffel kan også bruges. Når alt kødet er pillet kommes det tilbage i gryden med bouillon/sky fra kødet – og der tilsættes chili, tomater og puré. Dette koges ind – uden låg – til en tyk “kødgrød”. Tag gryden af varmen og rør to hele æg i – og den revne ost. Smag til med salt og peber.

Servering – lun totillaerne og rul fyld – salat + tomatbåde + mere revet cheddarost i. Dæk rullen til med ost/guacamole og salsa og værsgod!! Server med mere salat til om ønsket… mmm det er for godt!

15. januar 2015

Ungarnsk gullasch

Skrevet af Hende selv kl. 12:25 | Okse/svin,Opskrifter

1 kg. gullasch kød (eller skært oksekød)
4 store gulerødder
2-3 store løg
3-4 store fed hvidløg
2-3 dåser flåede tomater af god kvalitet (f.eks. de økologiske fra Netto)
1 stor dåse koncentreret tomat pure
1/4 liter piske fløde
2 okse bouillon terninger
2 spiseskefulde (med top) Edelsüss paprika
1 teskefuld spidskommen
1-2 laurbærblade
Måske lidt hele (2-3 stykker) tomater
og en god håndfuld ærter
salt og peber

Fremgangsmåde:
Smelt en stor spiseskefuld smør/margarine i en stor gryde.
Løgene skrælles og snittes i små stykker, og svitses sammen med gullasch kødet og hvidløget.
Gulerødderne skæres i mellemstore skiver og hældes i sammen med vand, så det hele er dækket af vandet (dog ikke mere end ca. 5 centimeter).
Tilsæt tomat puréen, okse buillonen og krydderierne (undtagen salt og peber)
Lad dette småkoge i 1-1.5 timer under låg, husk at hold øje med hvor meget væske der er i blandingen og tilsæt extra vand hvis det er ved at fordampe helt.
Når det har kogt færdigt tilsættes de flåede tomater og fløden, smag til med salt og peber.
Hvis der er brug for det, så lav en hurtig meljævner med 2-3 tsk maizena og lidt mælk.