Glutenfri lagkagebund
Det her er en opskrift jeg har sjusset mig frem til… og den er en blanding af flere forskellige.
Men! Den giver et godt resultat – og jeg bager ved 200 grader almindelig ovn.. ikke varmluft!
– Tænd ovnen 200 grader almindelig ovn…
4 æg – deles i hvider og blommer
200 g sukker
6 spsk (ca.) glutenfrit mel (bruger rød finax)
Pisk æggehviderne grundigt til de er stive og pisk så sukkeret i denne masse. Pisk godt, så det får marengskonsistens.
Pisk nu æggeblommerne i den anden skÃ¥l let og hæld disse i “marengsen”
Vend/pisk nu 5 spsk mel i – men prøv at fornem, om der evt. skal en spsk. mere i.
Nu har du en stor puffy, let masse. Læg bagepapir ud på en bageplade.
Hæld 1/3 del af den puffy masse ud på bagepapiret. Jeg vipper gerne pladen lidt, så massen flyder mere ud i den facon jeg vil have den er i.
Bag den ca. 10 minutter og tag den ud.
Processen gentages 2 gange mere – og vips, sÃ¥ har du tre fine lagkagebunde.