Title

7. september 2013

Glutenfri lagkagebund

Skrevet af Hende selv kl. 15:23 | Bagværk,GF

Det her er en opskrift jeg har sjusset mig frem til… og den er en blanding af flere forskellige.

Men! Den giver et godt resultat – og jeg bager ved 200 grader almindelig ovn.. ikke varmluft!

- Tænd ovnen 200 grader almindelig ovn…

4 æg – deles i hvider og blommer
200 g sukker
6 spsk (ca.) glutenfrit mel (bruger rød finax)

Pisk æggehviderne grundigt til de er stive og pisk så sukkeret i denne masse. Pisk godt, så det får marengskonsistens.

Pisk nu æggeblommerne i den anden skål let og hæld disse i “marengsen”

Vend/pisk nu 5 spsk mel i – men prøv at fornem, om der evt. skal en spsk. mere i.

Nu har du en stor puffy, let masse. Læg bagepapir ud på en bageplade.

Hæld 1/3 del af den puffy masse ud på bagepapiret. Jeg vipper gerne pladen lidt, så massen flyder mere ud i den facon jeg vil have den er i.

Bag den ca. 10 minutter og tag den ud.

Processen gentages 2 gange mere – og vips, så har du tre fine lagkagebunde.