Title

22. september 2012

Shawarma

Skrevet af Hende selv kl. 12:41 | Okse/svin,Opskrifter

Til 3-4 personer

Marinade til shawarma:
3 spsk græsk yoghurt
1 tsk t√łrret koriander
1/2 tsk cayennepeber
1 tsk paprika
1/4 tsk st√łdt ingef√¶r
1 tsk hvidl√łgspulver
1 spsk citronsaft
1/2 tsk peber
1/2 tsk salt
1 spsk oregano

Det hele blandes grundigt sammen, og det valgte k√łd skal s√• marineres i denne marinade.

Til 3-4 personer skal man bruge omkring 350 gram m√łrt k√łd, meget gerne okseinderl√•r eller lammefilet. Dette skal sk√¶res i mundrette bidder. N√•r der anvendes okseinderl√•r eller lammefilet skal k√łdet l√¶gges ned i marinaden og ligge og marinere i dette. Nu skal k√łdet s√• ligge og marinere i mindst 6 timer, gerne meget mere.

Her er for nemhedens skyld blevet anvendt hakket oksek√łd. Det smager fantastisk godt – og er en smule lettere end okseinderl√•r mv.

N√•r k√łdet er stegt til millionb√łf, h√¶ldes marinaden ud over. Derefter koges s√• marinaden ind p√• panden med k√łdet…

Derudover skal der laves hummus:
1 ds kikærter
2-3 fed hvidl√łg
citronsaft
¬Ĺ dl oliven
salt + peber + spidskommen
og s√• kommer der her en opskrift p√• den chili, man b√łr spise til! Dejlig st√¶rk.

Chilisauce
Lun 1 dl olivenolie, h√¶ld over 70g chilikerner (ca), n√•r afk√łlet tils√¶ttes 1 stor ds tomatpur√©, og 1¬Ĺ tsk hvidl√łgspulver…. r√łre – r√łre.. det passer lige til en omgang aftensmad som ovenst√•ende

Til selve salaten er der jo mere eller mindre fri leg, så en simpel salat kan bestå:
Grov salat, såsom iceberg eller romaine
tomater
agurk
squash i små tern
fintstrimlet gulerod
for√•rsl√łg eller salatl√łg
fintstrimlet spidskål

Der kan serveres (f√¶rdigk√łbt) cremefraichedressing til salaten som tilbeh√łr. Serveres med pitabr√łd til, men kan ogs√• spises uden.

8. september 2012

Den sk√łnneste roulade

Skrevet af Hende selv kl. 10:25 | Bagværk,GF

6 personer

Arbejdstid: 30 min.
Bagetid: 8-10 min.
Fryse-egnet
3 æg
125 g sukker (11/2 dl)
50 g kartoffelmel (3/4 dl)
1 spsk mel
1 tsk bagepulver
50 g sm√łr (smeltet)
Fyld:
200 g bær (f.eks. hindbær, brombær, blåbær m.m.)
125 g sukker
2 dl piskefl√łde
2 dl cremefraiche (18%)
2 spsk flormelis
Pynt:
flormelis
125 g frugt og bær (jordbær Рfriske, er godt)
fl√łdeskum

S√•dan g√łr du:
1. Pisk æggehviderne helt stive og pisk sukkeret i lidt ad gangen. Vend de sammenpiskede æggeblommer i.
2. Bland de to slags mel med bagepulver og vend det i dejen skiftevis med smeltet sm√łr.
3. Fordél dejen på bagepapir lagt på en bageplade og bag rouladebunden ved 225 grader i ca. 8 min.
4. Vend den straks over p√• sukkerdrysset bagepapir og d√¶k med et rent viskestykke, s√• dampen holder bunden bl√łd.
5. Fyld:
6. Giv b√¶r og sukker et kort opkog. Lad det svale. Blend evt. halvdelen af b√¶rrene. Pisk fl√łden stiv og pisk cremefraiche og flormelis i.
7. Ford√©l fl√łdeskumscremen p√• rouladebunden og kom b√¶r blandingen herp√•. Rul sammen til en roulade.
8. L√¶g rouladen i fryseren, men tag den op 1 time f√łr, den skal serveres.
9. Drys med flormelis og pynt med hele b√¶r og fl√łdeskum f√łr servering.
Velbekomme!