Shawarma
Til 3-4 personer
Marinade til shawarma:
3 spsk græsk yoghurt
1 tsk tørret koriander
1/2 tsk cayennepeber
1 tsk paprika
1/4 tsk stødt ingefær
1 tsk hvidløgspulver
1 spsk citronsaft
1/2 tsk peber
1/2 tsk salt
1 spsk oregano
Det hele blandes grundigt sammen, og det valgte kød skal så marineres i denne marinade.
Til 3-4 personer skal man bruge omkring 350 gram mørt kød, meget gerne okseinderlår eller lammefilet. Dette skal skæres i mundrette bidder. Når der anvendes okseinderlår eller lammefilet skal kødet lægges ned i marinaden og ligge og marinere i dette. Nu skal kødet så ligge og marinere i mindst 6 timer, gerne meget mere.
Her er for nemhedens skyld blevet anvendt hakket oksekød. Det smager fantastisk godt – og er en smule lettere end okseinderlÃ¥r mv.
NÃ¥r kødet er stegt til millionbøf, hældes marinaden ud over. Derefter koges sÃ¥ marinaden ind pÃ¥ panden med kødet…
Derudover skal der laves hummus:
1 ds kikærter
2-3 fed hvidløg
citronsaft
½ dl oliven
salt + peber + spidskommen
og så kommer der her en opskrift på den chili, man bør spise til! Dejlig stærk.
Chilisauce
Lun 1 dl olivenolie, hæld over 70g chilikerner (ca), nÃ¥r afkølet tilsættes 1 stor ds tomatpuré, og 1½ tsk hvidløgspulver…. røre – røre.. det passer lige til en omgang aftensmad som ovenstÃ¥ende
Til selve salaten er der jo mere eller mindre fri leg, så en simpel salat kan bestå:
Grov salat, såsom iceberg eller romaine
tomater
agurk
squash i små tern
fintstrimlet gulerod
forårsløg eller salatløg
fintstrimlet spidskål
Der kan serveres (færdigkøbt) cremefraichedressing til salaten som tilbehør. Serveres med pitabrød til, men kan også spises uden.