Title

22. september 2012

Shawarma

Skrevet af Hende selv kl. 12:41 | Okse/svin,Opskrifter

Til 3-4 personer

Marinade til shawarma:
3 spsk græsk yoghurt
1 tsk tørret koriander
1/2 tsk cayennepeber
1 tsk paprika
1/4 tsk stødt ingefær
1 tsk hvidløgspulver
1 spsk citronsaft
1/2 tsk peber
1/2 tsk salt
1 spsk oregano

Det hele blandes grundigt sammen, og det valgte kød skal så marineres i denne marinade.

Til 3-4 personer skal man bruge omkring 350 gram mørt kød, meget gerne okseinderlår eller lammefilet. Dette skal skæres i mundrette bidder. Når der anvendes okseinderlår eller lammefilet skal kødet lægges ned i marinaden og ligge og marinere i dette. Nu skal kødet så ligge og marinere i mindst 6 timer, gerne meget mere.

Her er for nemhedens skyld blevet anvendt hakket oksekød. Det smager fantastisk godt – og er en smule lettere end okseinderlår mv.

Når kødet er stegt til millionbøf, hældes marinaden ud over. Derefter koges så marinaden ind på panden med kødet…

Derudover skal der laves hummus:
1 ds kikærter
2-3 fed hvidløg
citronsaft
½ dl oliven
salt + peber + spidskommen
og så kommer der her en opskrift på den chili, man bør spise til! Dejlig stærk.

Chilisauce
Lun 1 dl olivenolie, hæld over 70g chilikerner (ca), når afkølet tilsættes 1 stor ds tomatpuré, og 1½ tsk hvidløgspulver…. røre – røre.. det passer lige til en omgang aftensmad som ovenstående

Til selve salaten er der jo mere eller mindre fri leg, så en simpel salat kan bestå:
Grov salat, såsom iceberg eller romaine
tomater
agurk
squash i små tern
fintstrimlet gulerod
forårsløg eller salatløg
fintstrimlet spidskål

Der kan serveres (færdigkøbt) cremefraichedressing til salaten som tilbehør. Serveres med pitabrød til, men kan også spises uden.

8. september 2012

Den skønneste roulade

Skrevet af Hende selv kl. 10:25 | Bagværk,GF

6 personer

Arbejdstid: 30 min.
Bagetid: 8-10 min.
Fryse-egnet
3 æg
125 g sukker (11/2 dl)
50 g kartoffelmel (3/4 dl)
1 spsk mel
1 tsk bagepulver
50 g smør (smeltet)
Fyld:
200 g bær (f.eks. hindbær, brombær, blåbær m.m.)
125 g sukker
2 dl piskefløde
2 dl cremefraiche (18%)
2 spsk flormelis
Pynt:
flormelis
125 g frugt og bær (jordbær – friske, er godt)
flødeskum

Sådan gør du:
1. Pisk æggehviderne helt stive og pisk sukkeret i lidt ad gangen. Vend de sammenpiskede æggeblommer i.
2. Bland de to slags mel med bagepulver og vend det i dejen skiftevis med smeltet smør.
3. Fordél dejen på bagepapir lagt på en bageplade og bag rouladebunden ved 225 grader i ca. 8 min.
4. Vend den straks over på sukkerdrysset bagepapir og dæk med et rent viskestykke, så dampen holder bunden blød.
5. Fyld:
6. Giv bær og sukker et kort opkog. Lad det svale. Blend evt. halvdelen af bærrene. Pisk fløden stiv og pisk cremefraiche og flormelis i.
7. Fordél flødeskumscremen på rouladebunden og kom bær blandingen herpå. Rul sammen til en roulade.
8. Læg rouladen i fryseren, men tag den op 1 time før, den skal serveres.
9. Drys med flormelis og pynt med hele bær og flødeskum før servering.
Velbekomme!