Title

17. august 2012

Ny kategori her på siden

Skrevet af Hende selv kl. 16:01 | √Örets gang

Da vi jo herhjemme t√¶ller to personer, der skal spise glutenfrit – vil der fremadrettet blive lagt opskrifter p√• siden, som ofte vil relatere sig til at v√¶re forenelige med en glutenfri di√¶t. Jeg har i dag lagt flere opskrifter op – og da Big og jeg skal gnaske os gennem hans superl√¶kre tortillafyld – har jeg derfor f√•et bagt en stooor glutenfri tortilla, som jeg kan spise. Han spiser de s√¶dvanlige, dem man normalt k√łber i Kvickly fra Santa Maria eller hvad de nu hedder.

I√łvrigt… det er muligt at k√łbe glutenfri tortillas – kaldet “fladbr√łd”. Jeg linker p√• et andet tidspunkt, men det skal n√¶vnes, at det s√¶lges som frostvare, og derfor ikke kan sendes til dig, der √łnsker at bestille dem. I stedet m√• man finde en forretning, der rent faktisk s√¶lger disse tortillas. Jeg er p√• sporet.. og der opdateres.

De ny glutenfri opskrifter kan du finde i kategorien GF.

God weekend :-)

Karrygryde – oksek√łd med koriander

Skrevet af Hende selv kl. 15:54 | Okse/svin,Opskrifter

Ingredienser:
(til 4 personer)

Gryde:
600 g oksek√łd (bov),
1 fint¬≠hakket l√łg,
3-4 fint¬≠hakkede hvidl√łgs¬≠fed,
2 spsk. stærk karry,
2 spsk. spids­kommen,
1-2 stk. t√łrrede sm√• chili,
100 g kik¬≠√¶rter (udbl√łdte og kogte),
saft fra 1-2 citroner,
1 tsk. honning,
2-3 kviste koriander

Rissalat:
4 dl basmati­ris,
1 hakket l√łg,
2 fintsk√•rede hvid¬≠l√łg,
60 g smuttede mand­ler,
1 stk. fennikel,
1 tsk. spids­kommen,
1/2 bundt dild

Fremgangsmåde:

Karrygryde: Sk√¶r oksek√łdet i ud store tern. Brun dem godt af i en bredbundet gryde, til de har taget farve. Fjern fra varmen. Sauter s√• l√łg og hvidl√łg, til det bliver klart. Kom nu karry og spidskommen heri og brun af.

H√¶ld k√łdet tilbage og sauter nogle sekunder. Tils√¶t t√łrret chili og koldt vand, s√• det d√¶kker lidt over k√łdet.

Bring i kog og krydr med salt og peber. Kom l√•g over og lad det simre i cirka. 35-40 minutter ved moderat varme, eller til det er kogt n√¶sten m√łrt.

Fjern låget og tilsæt kik­ærter. Lad det koge ind til passende konsistens. Tilsæt nu citronsaft, honning og krydr med salt og peber. Lad det simre ved svag varme.

Ris salat: Skyl risene grundigt. Hæld vandet fra og kom derpå i en gryde med frisk koldt vand cirka 5 dl vand. Bring hurtigt i kog og læg så låget over. Skru ned for varmen og lad simre ved svag varme 10 minutter. Fjern fra varmen og lad trække ti minutter sådan.

Imens: Kom l√łg og hvidl√łg p√• en pande og sauter dem gyldne. Tils√¶t mandler og rist ogs√• disse. H√¶ld spidskommen ved og sauter nogle sekunder. Nu kommes hakket fennikel ved og steges m√łre.

Fjern fra varmen og k√łl ned.

Bland de kogte ris med denne blanding sammen med lidt olivenolie, salt og dild. R√łr sammen og server i en sk√•l med karrygryden ved siden af toppet med grofthakket koriander.

Fetadip Рsuperlækker

Skrevet af Hende selv kl. 15:53 | Gr√łnt/vegetar

Dip 4 personer

100 g feta
2 for√•rsl√łg
¬Ĺ fed hvidl√łg
2 spsk olivenolie
1 spsk citronsaft
1 spsk hakkede koriander-blade
Mælk eller yoghurt
Salt ‚Äď friskkv√¶rnet peber
Varmristede mandelflager

Fetaen s√łnderdeles ‚Äď for√•rsl√łgene og hvidl√łget hakkes. Alle ingredienser blendes og m√¶lk eller yoghurt tils√¶ttes for at regulere konsistensen ‚Äď den skal v√¶re flydende. Smag evt. til med salt og peber. Afk√łles og serveres overdrysset med varme mandelflager

Tortillas – GF

Skrevet af Hende selv kl. 15:52 | GF,Opskrifter

4 stk

3¬Ĺ dl glutenfrit mel.
1 dl majsmel
1 tsk. salt

1,5 dl vand eller mælk

Bland de t√łrre ingredienser i en sk√•l. Tils√¶t v√¶sken.

Ælt dejen smidig (ikke klistret) og lad den hvile i 15 min.

Del dejen op og rul den ud p√• meldrysset bord til passende st√łrrelse.

Bages på stegepande ved middel varme.

Kan fyldes på mange forskellige måder, eksempelvis:

Server de varme tortillas med kyllingefileter stegte sammen med peberfrugt og l√łg og tilsat hjemmelavet yoghurt.

Hakket oksek√łd krydret med paprika, spidskommen, hvdl√łg og ingef√¶r – blandet med smuldret fetaost, r√łd peber i strimler og rucola p√• tortillaerne. Rul dem sammen og l√¶g dem i et ildfast fad, str√ł ost over og gratiner i ovnen 10 min ved 200 grader.

Tærtedej РGF

Skrevet af Hende selv kl. 15:51 | GF,Opskrifter

200 g glutenfri mel ( kan bruge ¬Ĺ ‚ÄĚalm‚ÄĚ og ¬Ĺ grov glutenfri mel)
75 g margarine
¬Ĺ tsk salt
1 æg
2 ‚Äď 3 spsk vand

Fyld:
50 g margarine eller olie
200 g revne guler√łdder
175 g porre i tynde ringe
150 g bacon ( spr√łd stegte )
150 g skinke i strimler
3 æg
¬Ĺ tsk salt
friskkværnet peber
100 g revet ost

Margarinen smuldres i melet. Saltet tils√¶ttes. Dejen samles med √¶g og vand. Bekl√¶d en smurt t√¶rteform med dejen. Svits guler√łdder og porrer i det smeltede fedtstof. Damp gr√łnsagerne under l√•g i 4-5 min. Pisk √¶ggene sammen med salt og peber. Fordel gr√łnsagsblandingen og k√łdet over dejen, og h√¶ld √¶ggeblandingen ved. Drys ost over. Bag t√¶rten midt i ovnen ved 200¬į i ca. 45 min. Tips: Andre gr√łnsager kan anvendes, f.eks.