Title

13. september 2011

Louboutin sko.. yes!

Skrevet af Hende selv kl. 15:23 | Shopaholic,Shoplinks

Og uh.. oh… nu var det jo nærmest et tilfælde, jeg kom forbi siden her. Hvis man er til de kendte Christian Louboutin sko med de markante røde såler, bør man suse en tur forbi. Priserne er absolut rimelige, skoene koster kun lige en tusse 😛 Det er helt sikkert, jeg kommer forbi, når tiden nærmer sig den årlige julefrokost på jobbet, hvis ikke mit skoskab kan byde på noget spændende 😉 Vær’sko’ 😉

Mellemvejr

Skrevet af Hende selv kl. 15:12 | Det sker

Så er der ikke så længe, til det “virkelige” liv starter. Jeg glæder mig. Indtil da får tiden ben at gå på. I dag har jeg været i Føtex og købe ind – og ned i kurven kom der rösti. Jeg kan faktisk ikke engang huske, om de to øgler nogen sinde har fået det. Til gengæld er jeg sikker på, at de vil synes om det. Især ledsaget af pandesauce med piskefløde og kylling ristet på panden med kebabkrydderi. Præcis som vi kan lide det.

I dag har ungerne ikke særlig travlt med at komme hjem til mig. Jeg nyder det, selv om jeg erkender, at der er temmelig stille i stuerne i dag. Ingen løbende børnefødder. Ingen råb. Ingen krav om, at jeg skal det ene eller det andet. Faktisk er det lidt uvant… Jeg vænner mig, gør jeg – for det er den vej, vinden blæser. Ungerne bliver jo større og større. Heldigvis er jeg god til at underholde mig selv.

Pludselig fik jeg den største lyst til rugfler. Altså boller, den lidt aflange af slagsen (synes JEG, de skal være, så det bliver de!). Jeg laver en noget klæg dej – det er vigtigt den er fugtig – af rugbrødsmix samt grovmel. Jeg kommer ikke frygteligt meget mel i, det må langtidshæve… helt på egen hånd. Dernæst i ovnen 20 minutter, så er der serveret. Jeg har selvfølgelig prøvesmagt, og vender tommelfingeren opad!

Ja! Naturligvis er det glutenfri rugfler, ellers måtte Yngste og jeg jo melde pas. Benævnte barn er faktisk blevet helt pjattet med rugfler, selv om hun undrer sig over, at boller også kan smage lidt af rugbrød. Jeg synes, de er skønne. I dag hygger Yngste sig imidlertid ovre hos Vic2 indtil halv seks – og Ældste har meddelt via sms, at han holder til ovre hos E. – og jeg gav ham så besked på at være hjemme halv seks. Så må det passe…

12. september 2011

Hvor skal det X være?

Skrevet af Hende selv kl. 12:24 | Det sker

Bortset fra foran undertegnede.. x-altmuligt.

Jeg er faktisk fløjtende ligeglad med folketingsvalget, og det kan godt være jeg er dum og barnlig, men det er jeg altså. Jeg synes ikke, der er nogen af de fine politiker-folk der har noget at have det i. Alt det der loves, jo, vi elsker at høre det – og det er da også fantastisk at tro på, at hvis jeg sætter mit X ved SF, så bliver der straks max. 24 elever i klasserne og der er 2-3 lærere i hver klasse. Nu var det jo her til morgen, da jeg gik ned til skolen med Yngste – uden for stod SF-folkene opstillet forklædt som yngre og smilende mennesker 😉 Jeg lod mig pådutte en folder – men den endte sine dage i skraldespanden.

Faktisk er der jo næsten ingen af alle de gyldne valgløfter, der bliver indfriet – og gør de det, er de altid screwed i større eller mindre grad. Men… én ting, jeg værdsætter, alt til trods. At jeg har stemmeret. At vi her i landet har den styreform vi har. Alt andet ville i øvrigt være uacceptabelt, og bør modarbejdes.

Nej, jeg synes ikke, det er nemt – at jeg på torsdag skal trave ned på den lokale skole og sætte mit X. Alle de mange mere eller mindre lødige tests på, hvad man kan stemme – viser sig at være helt i skoven. For der sidder jeg med resultatet, og tjah… når jeg så læser partiets gyldne ord, støjer det. For det er jo på ingen måde muligt at gøre de ting, de lover. Ikke at de ikke vil, det tror jeg skam gerne – men problemet er, at når man bliver voksen kan man ikke altid få lov til at gøre det man vil. Præcis som når man finder sin infantile side og husker, hvordan det var at få et rungende “nej” til ønsket om at gå over på legepladsen alene… meh! Dette var dog blot et tænkt eksempel og har ingen rod i min fortid.

Seneste nyt, Yngste insisterer kraftigt på at Ældste kommer til lægen. Hun vil have en hamster, og som følge deraf, skal Ældste underkastes en prik-test, da han er allergisk over for katte. Jeg tror ikke det gælder hamstere, men jeg skal være sikker!

8. september 2011

Vidunderlig kringle

Skrevet af Hende selv kl. 11:09 | Bagværk,Opskrifter

Faldt over denne lækre kringle, som er afprøvet – vi elsker den alle sammen! 🙂

Ingredienser:
75 g smør
2 dl mælk
1 pakke gær
1 æg
1/2 tsk. salt
100 g sukker
1 tsk. kardemomme
600 g hvedemel

Remonce
150 g sukker
60 g blødt smør
2 groftrevne æbler
200 g marcipan
1 1/2 dl sukat og/eller rosiner – kan udelades

Pensling
1 sammenpisket æg
krystalsukker
1 dl grofthakkede mandler

Sådan gør du:

KRINGLE: Smelt smørret i en kasserolle, og hæld det over i en skål.

Køl det ned med den kolde mælk, og opløs gæren heri sammen med æg, salt, sukker og kardemomme. Ælt mel i, og rul dejen som en pølse.

Lad den hvile en times tid, og rul den ud til en lang plade på ca. 115 x 15 centimeter.

REMONCE: Rør fyldet til remoncen grundigt sammen, og fordel det i midten langs hele dejpladen.

Fold siderne op om fyldet, og form det som en kringle – kræver fire hænder at få den over på bagepladen.

Pensl med æg, og drys med sukker og mandler. Bag ved 185 grader i ca. 25 minutter.

NB: Mange (jeg) bryder sig ikke om sukat – så… det kan udelades 😉