Vidunderlig kringle
Faldt over denne lækre kringle, som er afprøvet – vi elsker den alle sammen! 🙂
Ingredienser:
75 g smør
2 dl mælk
1 pakke gær
1 æg
1/2 tsk. salt
100 g sukker
1 tsk. kardemomme
600 g hvedemel
Remonce
150 g sukker
60 g blødt smør
2 groftrevne æbler
200 g marcipan
1 1/2 dl sukat og/eller rosiner – kan udelades
Pensling
1 sammenpisket æg
krystalsukker
1 dl grofthakkede mandler
Sådan gør du:
KRINGLE: Smelt smørret i en kasserolle, og hæld det over i en skål.
Køl det ned med den kolde mælk, og opløs gæren heri sammen med æg, salt, sukker og kardemomme. Ælt mel i, og rul dejen som en pølse.
Lad den hvile en times tid, og rul den ud til en lang plade på ca. 115 x 15 centimeter.
REMONCE: Rør fyldet til remoncen grundigt sammen, og fordel det i midten langs hele dejpladen.
Fold siderne op om fyldet, og form det som en kringle – kræver fire hænder at få den over på bagepladen.
Pensl med æg, og drys med sukker og mandler. Bag ved 185 grader i ca. 25 minutter.
NB: Mange (jeg) bryder sig ikke om sukat – sÃ¥… det kan udelades 😉