Title

6. august 2011

Kylling pĂĽ aubergine

Skrevet af Hende selv kl. 13:43 | FjerkrĂŚ,Opskrifter

Super nem og absolut lĂŚkker sund ret, som kun kan anbefales. Den kommer fra Bigs ekskollega, der altid kunne ryste en god opskrift ud af ĂŚrmet. Det er noget, vi har nydt godt af indimellem nĂĽr fantasien ikke strakte til.

Ingredienser:
1 mellemstor/stor aubergine
300-500 gram kyllingfilet
1 stort løg
2-3 fed hvidløg
salt
peber
Tikka Masala
1 dĂĽse hakkede tomater

Südan gør du:
Auberginen vaskes. Den skĂŚres i smĂĽ tern ĂĄ 1 x 1 cm. Aubergineternene fordeles ud over bunden i et ikke alt for stort ovnfast fad.

Løget pilles og skÌres i smü tern. Dette strøs ud over aubergineternene.

Pil hvidløget og knus/hak det og fordel det ud over de øvrige grøntsager.

Kyllingen renses og skÌres i mundrette stykker. Disse lÌgges ovenpü grøntsagerne i fadet. Der drysses tikka masala og salt og peber pü kødet med rund hünd.

HÌld de hakkede tomater ud over kylling og grøntsager og fordel det. (jeg har gjort det, at hvis ikke det hakkede tomat dÌkkede, brugte jeg en ekstra düse)

Bages i ovn ved 200 grader i 35-45 minutter.

Kog ris og server det sammen med kyllingeretten.

Den allerbedste whiskysauce

Skrevet af Hende selv kl. 12:06 | Diverse,Opskrifter

Den her skylder man sig selv at prøve. Den smager ganske vidunderligt – og den overgĂĽr Jensens favoritsauce, hehe.

Ingredienser:
1 skalotteløg
2 store fed hvidløg/3 mindre
1-2 spsk olivenolie
1 spsk frisk eller 1 tsk tørret rosmarin
1 spsk hakket eller 1 tsk tørret esdragon
1 knsp tørret chilipeber
2-3 spsk whisky
1 dl grøntsagsbouillon
2½ dl piskefløde 38%
1½ dl tomatpurÊ (koncentreret)
Salt
Peber
½-1 tsk sukker

Südan gør du:
Pil og hak skalotteløg samt hvidløgene fint

Svits dem let i olien, sammen med esdragon, rosmarin og chili. (det mĂĽ ikke tage farve)

TilsÌt whisky, tomatpurÊ, bouillon og fløde.

Lad det smĂĽkoge i 5-7 minutter. Saucen kan laves i god tid i forvejen.

*** Steg sĂĽ nogen gode bøffer – gerne tykstegsbøffer af okse, og tag omkring 4-5 spiseskefulde af “kraften”, der fremkommer under stegningen og bland i saucen under omrøring. Kog den op. Og smag hele tiden til – kom lidt mere kødkraft i, til du synes den smager sĂĽdan rigtigt.

Denne sauce kĂŚler for ganen og krĂŚser grundigt for smagsløgene – og de forskellige krydderier giver en meget spĂŚndende og lĂŚkker smag – og har en fantastisk eftersmag.
Saucen kan serveres til pasta – jeg foreslĂĽr fettucine, hvor man serverer pastaen i tallerkener og vender saucen i pĂĽ tallerkenen og drysser med friskreven parmesan (det SKAL vĂŚre friskrevet!) og persille.

Derudover er saucen fĂŚnomenal at servere til en hvilken som helst slags kartoffel, dog allerbedst til halve bagte kartofler, hasselbachkartofler eller ovnristede kartofler i skiver.

Hertil serveres et godt glas vin, f. eks. en god Valipolicella Classico Superiore eller en primitivo.

Tips: Saucen kan laves i god tid og varmes op og iblandes kødkraft.

5. august 2011

Mørbradbøf i gorgonzolasauce

Skrevet af Hende selv kl. 10:43 | Okse/svin,Opskrifter

Jeg blev sindssygt sulten, da jeg lĂŚste denne opskrift – og den skal helt sikkert afprøves.

Ingredienser:
600 gram svinemørbrad, afpudset
20 gram smør
2 spsk. olie

Sauce:
2 rød peberfrugt, renset vÌgt
2 skalotteløg
20 gram smør
300 gram gorgonzola
5 dl. piskefløde 38%
1 tsk. basilikum, tørret *

Grønt:
900 gram squash
1 bdt. forürsløg
2 fed hvidløg
30 gram smør
1 bdt. persille, frisk

500 gram bĂĽndpasta, frisk/SmĂĽ mallorcakartofler stegt i ovn

Südan gør du:
Puds mørbraden af for hinder. SkÌr den pü skrü i 2-3 cm. skiver og pres dem let med snitflade opad. Steg mørbradbøfferne 2-3 minutter pü hver side. Drys med salt og peber. Bøfferne holdes varme.

Gorgonzolasauce:
SkÌr peberfrugt og løg i smü terninger og svits i smør i en gryde. TilsÌt gorgonzola i mindre stykker og lad den smelte under omrøring. TilsÌt fløde og lad saucen koge nogle min. Smag til med basilikum, salt og peber. Pisk saucen godt igennem. Server bøfferne i saucen.

Sauteret grønt:
SkÌr squash i 1 cm tykke skiver pü skrü. Del evt. forürsløg pü langs. Hvidløget hakkes. Sauter grønsagerne i smør og 1/2 dl vand i en dyb pande i 3-4 min. Smag til med salt.

Drysses med persille inden servering.

Hakket oksekød med kartoffellüg

Skrevet af Hende selv kl. 10:07 | Okse/svin,Opskrifter

Den her ret er superlĂŚks, og det var en jeg fandt, en dag hvor vi skulle have noget med hakket okse. Jeg synes imidlertid, man ofte er forfalden til at lave hakkebøffer/farsbrød/pastasauce eller milliardbøf. Det skulle vĂŚre noget andet… og ogsĂĽ gerne noget smĂĽkrĂŚsne personer synes om. Her er det altsĂĽ ungerne jeg henviser til…

Ingredienser:
800 gram kartofler, skrÌllet vÌgt (jeg køber en pose bagekartofler i Netto)
500 gram oksekød, hakket ca. 10% fedt
1 spsk. olie
1 tsk. timian, tørret *
2 grøn peberfrugt, renset vÌgt
1 ds. hakkede tomater, konserves
3 dl. cheasy fraiche 9 %
150 gram cheddar ost 50+
salt
peber

Südan gør du:
SkĂŚr de skrĂŚllede kartofler i tynde skiver og kog dem i letsaltet vand i 10 min. HĂŚld kartoflerne i en sigte til afdrypning.

Brun derefter det hakkede kød i fedtstof til det smuldre og skifter farve. Bland de skivede peberfrugter og tomaterne i og drys med salt, peber og timian. Lad det smüstege 5-6 min. og hÌld blandingen i et smurt ovnfad, ikke for dybt.

Kom kartoflerne ovenpĂĽ og fordel cremefraichen over. Drys med revet ost og sĂŚt fadet i ovnen ved 225 grader C i ca. 20 minutter.

Serveres alene eller med groft brød til.

Velbekomme – og jeg kan fortĂŚlle, at ungerne syntes, det var en superlĂŚkker ret. Jeg tilføjede dog ogsĂĽ en rød peber, da den giver en god smag.