Title

6. august 2011

Kylling på aubergine

Skrevet af Hende selv kl. 13:43 | Fjerkræ,Opskrifter

Super nem og absolut lækker sund ret, som kun kan anbefales. Den kommer fra en ekskollega, der altid kunne ryste en god opskrift ud af ærmet. Det er noget, vi har nydt godt af indimellem når fantasien ikke strakte til.

Ingredienser:
1 mellemstor/stor aubergine
300-500 gram kyllingfilet
1 stort løg
2-3 fed hvidløg
salt
peber
Tikka Masala
1 dåse hakkede tomater

Sådan gør du:
Auberginen vaskes. Den skæres i små tern á 1 x 1 cm. Aubergineternene fordeles ud over bunden i et ikke alt for stort ovnfast fad.

Løget pilles og skæres i små tern. Dette strøs ud over aubergineternene.

Pil hvidløget og knus/hak det og fordel det ud over de øvrige grøntsager.

Kyllingen renses og skæres i mundrette stykker. Disse lægges ovenpå grøntsagerne i fadet. Der drysses tikka masala og salt og peber på kødet med rund hånd.

Hæld de hakkede tomater ud over kylling og grøntsager og fordel det. (jeg har gjort det, at hvis ikke det hakkede tomat dækkede, brugte jeg en ekstra dåse)

Bages i ovn ved 200 grader i 35-45 minutter.

Kog ris og server det sammen med kyllingeretten.

Den allerbedste whiskysauce

Skrevet af Hende selv kl. 12:06 | Diverse,Opskrifter

Den her skylder man sig selv at prøve. Den smager ganske vidunderligt – og den overgÃ¥r Jensens favoritsauce, hehe.

Ingredienser:
1 skalotteløg
2 store fed hvidløg/3 mindre
1-2 spsk olivenolie
1 spsk frisk eller 1 tsk tørret rosmarin
1 spsk hakket eller 1 tsk tørret esdragon
1 knsp tørret chilipeber
2-3 spsk whisky
1 dl grøntsagsbouillon
2½ dl piskefløde 38%
1½ dl tomatpuré (koncentreret)
Salt
Peber
½-1 tsk sukker

Sådan gør du:
Pil og hak skalotteløg samt hvidløgene fint

Svits dem let i olien, sammen med esdragon, rosmarin og chili. (det må ikke tage farve)

Tilsæt whisky, tomatpuré, bouillon og fløde.

Lad det småkoge i 5-7 minutter. Saucen kan laves i god tid i forvejen.

*** Steg sÃ¥ nogen gode bøffer – gerne tykstegsbøffer af okse, og tag omkring 4-5 spiseskefulde af “kraften”, der fremkommer under stegningen og bland i saucen under omrøring. Kog den op. Og smag hele tiden til – kom lidt mere kødkraft i, til du synes den smager sÃ¥dan rigtigt.

Denne sauce kæler for ganen og kræser grundigt for smagsløgene – og de forskellige krydderier giver en meget spændende og lækker smag – og har en fantastisk eftersmag.
Saucen kan serveres til pasta – jeg foreslÃ¥r fettucine, hvor man serverer pastaen i tallerkener og vender saucen i pÃ¥ tallerkenen og drysser med friskreven parmesan (det SKAL være friskrevet!) og persille.

Derudover er saucen fænomenal at servere til en hvilken som helst slags kartoffel, dog allerbedst til halve bagte kartofler, hasselbachkartofler eller ovnristede kartofler i skiver.

Hertil serveres et godt glas vin, f. eks. en god Valipolicella Classico Superiore eller en primitivo.

Tips: Saucen kan laves i god tid og varmes op og iblandes kødkraft.

5. august 2011

Mørbradbøf i gorgonzolasauce

Skrevet af Hende selv kl. 10:43 | Okse/svin,Opskrifter

Jeg blev sindssygt sulten, da jeg læste denne opskrift – og den skal helt sikkert afprøves.

Ingredienser:
600 gram svinemørbrad, afpudset
20 gram smør
2 spsk. olie

Sauce:
2 rød peberfrugt, renset vægt
2 skalotteløg
20 gram smør
300 gram gorgonzola
5 dl. piskefløde 38%
1 tsk. basilikum, tørret *

Grønt:
900 gram squash
1 bdt. forårsløg
2 fed hvidløg
30 gram smør
1 bdt. persille, frisk

500 gram båndpasta, frisk/Små mallorcakartofler stegt i ovn

Sådan gør du:
Puds mørbraden af for hinder. Skær den på skrå i 2-3 cm. skiver og pres dem let med snitflade opad. Steg mørbradbøfferne 2-3 minutter på hver side. Drys med salt og peber. Bøfferne holdes varme.

Gorgonzolasauce:
Skær peberfrugt og løg i små terninger og svits i smør i en gryde. Tilsæt gorgonzola i mindre stykker og lad den smelte under omrøring. Tilsæt fløde og lad saucen koge nogle min. Smag til med basilikum, salt og peber. Pisk saucen godt igennem. Server bøfferne i saucen.

Sauteret grønt:
Skær squash i 1 cm tykke skiver på skrå. Del evt. forårsløg på langs. Hvidløget hakkes. Sauter grønsagerne i smør og 1/2 dl vand i en dyb pande i 3-4 min. Smag til med salt.

Drysses med persille inden servering.

Hakket oksekød med kartoffellåg

Skrevet af Hende selv kl. 10:07 | Okse/svin,Opskrifter

Den her ret er superlæks, og det var en jeg fandt, en dag hvor vi skulle have noget med hakket okse. Jeg synes imidlertid, man ofte er forfalden til at lave hakkebøffer/farsbrød/pastasauce eller milliardbøf. Det skulle være noget andet… og ogsÃ¥ gerne noget smÃ¥kræsne personer synes om. Her er det altsÃ¥ ungerne jeg henviser til…

Ingredienser:
800 gram kartofler, skrællet vægt (jeg køber en pose bagekartofler i Netto)
500 gram oksekød, hakket ca. 10% fedt
1 spsk. olie
1 tsk. timian, tørret *
2 grøn peberfrugt, renset vægt
1 ds. hakkede tomater, konserves
3 dl. cheasy fraiche 9 %
150 gram cheddar ost 50+
salt
peber

Sådan gør du:
Skær de skrællede kartofler i tynde skiver og kog dem i letsaltet vand i 10 min. Hæld kartoflerne i en sigte til afdrypning.

Brun derefter det hakkede kød i fedtstof til det smuldre og skifter farve. Bland de skivede peberfrugter og tomaterne i og drys med salt, peber og timian. Lad det småstege 5-6 min. og hæld blandingen i et smurt ovnfad, ikke for dybt.

Kom kartoflerne ovenpå og fordel cremefraichen over. Drys med revet ost og sæt fadet i ovnen ved 225 grader C i ca. 20 minutter.

Serveres alene eller med groft brød til.

Velbekomme – og jeg kan fortælle, at ungerne syntes, det var en superlækker ret. Jeg tilføjede dog ogsÃ¥ en rød peber, da den giver en god smag.