Title

3. maj 2011

Det kunne de lide

Skrevet af Hende selv kl. 09:33 | Børn,Det sker

Her den anden dag postede jeg en superopskrift på ragu bolognese – og sandelig, i går fik jeg også afprøvet den i eget køkken. Hm… hvad skal jeg sige – andet end, at den var helt fabelagtig god! Faktisk havde jeg mine tvivl, mens det kogte sammen i gryden – og låget kom også af et par gange for at koge overskydende væde fra.

Jeg var jo, som de fleste der kender mine kræsne unger vil vide, meget spændt på, om retten tiltalte de kære smås smagsløg. Heldigvis havde jeg ikke behøvet være bekymret. Ældste proklamerede med det samme, at den her bolognese smagte MEGET BEDRE end den, jeg plejer at lave. Suk… tænkte jeg for mig selv. Det er jo mange års oplæring i at lave familiens bolognese, der sådan uden at blinke bliver desavoueret til fordel for den genuine italienske version. Godt så, jeg plejer i reglen aldrig at tilsætte bacon til mine retter – da jeg til tider godt kan synes, det bliver for meget med den dér karakteristiske let-røgede smag i maden. Dette skal naturligvis ikke forstås, som at jeg ikke på nogen måde bryder mig om det.

Nu skal jeg jo heller ikke være sådan helt overordentlig hellig – da Yngste (som åbenbart har en issue med de kære smagsløg) sagde, at hun ihvertfald ikke kunne smage forskel på denne ragu og så dén, jeg plejer at lave. Okay, ikke engang selv om jeg under andre omstændigheder kunne have været tilbøjelig til at give hende ret, gjorde jeg det. Heller ikke for at beholde familiebolognesen på dens piedestal… For der ér simpelthen forskel, og det kan man ikke lave om på.

Når ret skal være ret, er der jo tale om to meget forskellige retter… Og jeg kan kun anbefale dig at få afprøvet ragu bolognesen selv!