Ragu bolognese
Der mÃ¥ selvfølgelig ogsÃ¥ være en opskrift pÃ¥ den “ægteste” ægte bolognesesauce. Jeg har kun prøvet at lave den pÃ¥ en soffrito-bund, men dette lugter da ogsÃ¥ lidt af soffrito. Der skal sørme ogsÃ¥ mælk og hvidvin – og ikke rødvin i. Dette er en opskrift, der mÃ¥ prøves af – gerne hellere før end siden. Godt ser det helt bestemt ud 😉
Ingredienser
5 spsk ekstra jomfruolivenolie
3 spsk smør
1 gulerod, fint, hakket
1 mellemstort løg, skåret i tern
1 bladselleri, fint hakket
1 fed hvidløg, skåret
1 kg hakket kalv/flæsk
125 g pancetta eller flade bacon
1 stor dåse tomatpuré
1 kop mælk
1 kop tør hvidvin
Salt og friskkværnet sort peber
Parmigiano Reggiano, til rivning
Sådan gør du
I en tykbundet gryde varmes olivenolie og smør over medium varme. Tilsæt løg, selleri, og hvidløg og svits over medium varme, indtil grøntsagerne er gennemsigtige og bløde, men ikke brune, omkring 10 til 15 minutter.
Skru op på høj varme og tilsæt kød og pancetta og bland med grøntsager. Husk omrøring til at holde kødet fra at klæbe sammen, indtil gyldent.
Tilsæt tomatpuré, mælk og vin og lad det simre over medium-lav varme i 1 til 1 1 / 2 time. Smag til med salt og peber og fjern fra varmen.
Ved servering bør den kogte pasta, du koger til, lægges i dyb tallerken og dækkes jævnt med ragu bolognese. Bon appetite 😉