Title

30. december 2010

Rigtigt glædeligt nytår til alle jer fra alle mig…

Skrevet af Hende selv kl. 20:27 | Årets gang,Det sker

Jeg kan bare ikke følge med i disse dage, for hele tiden sker der et eller andet, som jeg nødvendigvis må tage mig af. Julen har ligesom flimret forbi, dog har den været intet mindre end dejlig og hyggelig – og der har også været tid til samvær med gode veninder, de ved selv hvem de er.

Selvfølgelig har jeg lagt billet ind på nytårsmenuen, og det ser skam også ud til, at han endnu en gang har overgået sig selv, den gode Ricky. Det er ikke kun nytårsmenuer, han gør i – der er også julemenuer og månedens menu, så vidt jeg husker. Du godeste, hvor jeg glæder mig. Jeg har så selv sørget for vin, der passer til menuen – og i morgen skal jeg lave en røvfuld kransekager, det bliver af den slags, der kommer fra sprøjteposen og bliver dekoreret med mandler og andet godt. Præcis som vi kan lide det herhjemme. Marcipan æltes sammen med en vis mængde flormelis og en enkelt æggehvide, og der æltes, til hænderne ikke gider mere. Jeg gør dog ofte i at give massen en tur i mikroen, det gør den så dejlig samarbejdsvillig. Det kan godt være lidt af et projekt at finde ud af at koordinere den helt rigtige mængde flormelis til blandingen, men det plejer at gå rimeligt. Resultatet forsvinder under alle omstændigheder temmelig hurtigt.

Ungerne og jeg har hustlet rundt i byen de sidste par dage, det viste sig nemlig, at da vi flyttede, havde jeg skilt mig af med stort set alt, hvad jeg havde af brugskunst. Det betød så, at da jeg skulle finde noget at pynte nytårsbordet med, var der bare ingenting. Det gjorde dog ikke noget, da det jo bare betød, at jeg kunne kigge efter noget nyt – og det er lykkedes over al forventning. Jeg er helt sikker på, at det bliver et superhyggeligt nytårsbord i morgen – nu skal jeg bare se, om jeg kan finde mine sølvstjerner…

Nytårsønsker gør jeg ikke i – eller rettelse, jeg har ikke nogen lige nu, andet end at vi alle fortsat vil have det rigtig godt sammen – og at kærlighed består og alt den slags. Derudover håber jeg da inderligt, at al den forp… sne snart forsvinder! Jeg nægter at tro, at det kun er mig, der er kørt træt i den! Jeg gider den ikke mere, to be honest!!! Nu har jeg fået nok! Ligesom alle jer andre, gætter jeg på.

17. december 2010

Snart er det jul

Skrevet af Hende selv kl. 10:35 | Det sker,Shopaholic

Det er faktisk mere sandt end man tror, for de fleste er juleaften jo 24. december, og det har det været de sidste 2010 år, eller noget… Imidlertid lever vi mennesker ikke helt på samme vis, som tidligere. Det betyder jo så, at hvis man gerne vil være sammen med sine kære netop juleaften, eller rettelse – man gerne vil holde juleaften sammen med sine kære, kan det godt blive lidt besværligt.

Heldigvis er det jo sådan, at juleaften er den aften, du vælger, det skal være det. Ligesom jeg har valgt at d. 18. december er juleaften hjemme hos mig. Børnene skal være hos deres far d. 24. december, og de er rigtig kede af det. Det skærer mig i hjertet, jeg skal ikke komme ind på nærmere detaljer her, men det er hårdt at vide, at de så inderligt gerne helst ville være hos mig juleaften. Derfor bliver det “rigtig” juleaften i morgen aften. Jeg laver lækker julemad med risalamande og det hele. Anden er dog erstattet af julemedister, hehe. Ellers er alt som det plejer.

Så skal der godt nok hygges gennem og spises. Ikke mindst det sidste… Så skal der også pakkes gaver ud, og jeg ved, at begge børn er meget, meget spændte. Det er næsten gennem børnene, at man hele livet genoplever glæden ved julen gang på gang, selvom indrømmet… jeg er som et lille barn juleaften. Jeg er helt og aldeles vild med at pakke gaver op og give gaver, jeg elsker det – det er så hyggeligt 😉

Familiekrise angående nytårsaften er afblæst, heldigvis. Jeg føler mig faktisk helt voksen, fordi jeg har sagt fra på en god måde – og er kommet helskindet fra det. Det handlede om det odiøse i, at man når man er inviteret som gæst ikke inviterer andre med… Gør man sådan noget, kan man risikere at invitationen bliver trukket tilbage – og det var, hvad der lå i luften. Heldigvis valgte den inviterede at komme og hygge – som den oprindelige hensigt også var 😉

Jeg mangler nu “kun” lidt gave til Mor og til far… Lillebror har jeg klaret på mest elegante vis, så det hele er næsten klart. Det eneste jeg er totalt bagud med – er julekort. Jeg skriver gerne julekort – bare sådan et par stykker, hver jul – men igen i år er Ældsteveninden kommet mig i forkøbet. Du godeste, jeg har bare ikke tid til noget, går det op for mig. I dag – efter at jeg har guffet JB’s dejlige kransekageguf og drukket Chefens boblevand (har forresten fået ny chef…), skal jeg hente unger – og vi skal på posthuset efter min fine ny frakke fra Desigual, jeg har ventet på i en måned… håber virkelig den er lækker! Billede følger en anden gang. Så skal der koges risengrød – selv om Yngste sagde BARPFFFFFFF:::: og stak tungen ud i en rædsom grimasse, da hun fik at vide, hvad menuen står på i aften, hihi.

Der er forresten også kommet Ecco ankelstøvler til huse – de er skønne at gå i på arbejdet. Jeg tager dem pænt med i muleposen, for ikke om de skal ud i sneen og ødelægges af eventuel saltning og andet godt. Billede af disse følger også en anden dag, her i verdensfirmaet er der lukket for adgang til ftp-services, så derfor ingen billeder… endnu. I stedet vil jeg gnaske lidt mere blomkål og nyde, at der er weekend lige om hjørnet.

15. december 2010

Uh hvor hyggeligt altså

Skrevet af Hende selv kl. 23:22 | Det sker,Familie/venner

Det var jo så i aften, jeg var den heldige, heldige kvinde – der fik superhyggeligt besøg. Uh, der skulle lige klares en masse på jobbet i dag, lige fra morgenstund!

“Skruebrækker!!!” skrev yndlingskollegaen. “Hvorfor skal du pludselig arbejde så meget, hvor keeeeeedeligt!!”… det var så efter han skældte ud over, at arbejdet bed ham i bagen.

Dårlige nyheder var der også, øv øv øv. Bedstestevennen sms’ede i løbet af formiddagen, at han nu lå på sygehuset med brækket ankel og ventede på at blive opereret. Jeg tilbød selvfølgelig straks hjælp, hvis han havde brug for det – efter at have ynket ham på bedstevenneligste måde. Arme mand, det er dog fandens, som han er forfulgt af uheld. Jeg håber ikke, han skal fejre jul på sygehuset.

Hjemme igen kunne jeg så konstatere, at Ældste var smuttet hjem og havde medbragt en ven, denne gang en anden ven. Jeg nåede faktisk kun lige at give moderen hånden og præsentere mig, da jeg kørte ind, netop som hun hentede ham. Det gjorde dog ikke så meget, for det var ikke engang én fra Ældstes klasse, det forklarede han så omhyggeligt da jeg kom ind ad døren. Jeg TROR da, han var glad for at se mig, selv om jeg jagede ham væk fra computeren. Slut med at spille WOW for i dag! Okay.. tælle på fingre.. klokken var lige godt og vel kvart i fem om eftermiddagen. Hm… en banankage kunne jeg godt lige nå at knalde sammen, hvis jeg bare lige smed rodfrugterne i ovnen først – de skal have en del varme for at blive gode. Der vankede jo dejligt besøg til mig. Uh hvor jeg glædede mig, for det var jo forfærdelig længe siden. Faktisk tror jeg, der er rendt et par års vand i åen siden sidst? Vi har kun sms’et og mailet/blogget sammen…

Okay banankage i ovn, rodfrugter i ovn – fedt nok.. så smutte ned i den kolde bil og suse over til R. og hente Yngste, der legede med EM… snakke-sludre-sladre med R. – af en eller anden grund ryger vi altid ud i en lang snak. Det er smadderhyggeligt at hente Yngste nede hos R. – helt klart! Hjem igen og forme hakkedrenge, konstatere rodfrugter var klar – og kage ikke. Stege hakkedrenge – konstatere kage færdig – så kalde på børnene – “Vi skal spiiiiiise!!!! Kom så… og sluk det tv, tak!!” Vi spiste og børnene hjalp med at rydde af bordet – og pludselig var hun der.

Med sit store, smukke smil stod hun dér i gangen med den åh så velkendte hue på hovedet. Ja, velkendt, selv om jeg nu altså kun har set den på billeder – indtil nu. Bare rigtig skønt at gense hende, vi har jo fælles fortid – helt fra dengang vi var nybagte førstegangsmødre, der mødtes jævnligt inde på Fisketorvet. Vi var en gruppe piger dengang, hvoraf jeg idag kun har kontakt med Mette – men det er bestemt også helt i orden 😀

Superdejligt og smadder hyggeligt var det at se hende igen. Vi blev også enige om, at nu skulle vi gøre det lidt bedre! Det må jo aldeles bestemt gentages igen, man kan jo ikke få nok af gode menneskers selskab 😉 Tak for i aften, Mette. Jeg håber, vi slipper for “hadevejr”, hihi.

14. december 2010

Jeg hader sneen

Skrevet af Hende selv kl. 16:23 | Brok

Nu siger de jo vi får mere af den rædsomme hvide substans. Jeg ville ønske, at vi ikke fik mere sne, men blot kulde! Iøvrigt har jeg fået mine nye, varme Bumper støvler på. De er nu ret lækre – og jeg er skam også meget tilfreds, må jeg nok erkende. Også selv om mine fødder godt kan mærke, jeg har stået op hele dagen og har varme fødder! Jeg glæder mig godt nok efterhånden til at komme hjem og ud af støvlerne…

Ældste afprøver nyt koncept – han har fået lov til at gå hjem og medbringe kammerat. Nu må vi se, hvordan det går – jeg kom jo i tanke om den forbandede adventskrans, så barnet er blevet truet med bål og brand. Ikke pille ved den, tak!

Jeg er bestemt heller ikke meget for, at de, Ældste og IndtilVidereUkendtVen, skal spille computer – faktisk har jeg ikke en pind lyst til at de roder ved min stakkels computer… Ældste har lovet at være ordentlig – men jeg tror alligevel, at jeg snart vil pakke sammen og se at komme hjemad. I morgen må vi så se, om det kan lade sig gøre at komme TIDLIGT afsted. Det vil jeg skidegerne, rent ud sagt!

12. december 2010

Der skal spares op skal der!

Skrevet af Hende selv kl. 23:51 | Billeder,Shopaholic

Jeg har jo fundet den… den der min nye taske. I L. K. Bennetts i London! Hm… altså lige nu forekommer den idé, hende Shopaholic’en fik i Shopaholic i Medgang og modgang super. Man bliver selvfølgelig gift, og man kan godt ønske sig tasken i bryllupsgave. Nå.. ikke? Nej, den er lidt langt ude… I know – men ideen er sjov – og jeg kan lide den 😛

Er den ikke bare lækker… jeg skal helt sikkert lægge noget til side, og så får L. K. Bennett besøg af mig. Det er helt sikkert 😉

Pyha jeg tror jeg kan nå det

Skrevet af Hende selv kl. 22:55 | Årets gang,Shopaholic

For første gang i rigtig, rigtig mange år er jeg næsten på forkant med julegaverne… jeg er faktisk lidt forvirret og rundt på gulvet over det. For vant er jeg bestemt ikke til at være dén, der har indpakkede gaver (dog uden navneskilt på) liggende i poser på entregulvet. Nu gælder det om, at jeg får sat navneskilte på, inden jeg glemmer, hvad der er til hvem. Men… jeg mangler faktisk kun min far nu – næsten – og så en ting mere til min mor + en meget lille dims til min lillebror!

Jeg vil ikke sidde og skrive ned, hvad jeg har fundet på til nogen – for jeg ved, at flere læser med her. Dog er det helt sikkert, at min mor aldrig lægger vejen forbi. Jeg ved egentlig ikke hvorfor, men hun siger, at hun ikke synes, det tilkommer hende at læse. Jeg tror faktisk, at hun tror, at det er min private dagbog. Hun kan ikke rigtig gennemskue bloggerkonceptet…

Til Ældste har jeg købt en mobiltelefon, og jeg skriver det – for han ved det godt. Han har faktisk selv valgt den – fordi han egentlig ikke rigtig ønskede sig noget, som han sagde. Jeg ved ikke, om det er godt eller skidt, at en dreng på ni år ikke ønsker sig noget? Jeg tror egentlig, det er et godt tegn. Hvis du spørger mig, så nej, han mangler ikke noget. Til gengæld kan Yngste tømme hele fætter KR-butikken. Jeg tog den nemme løsning, gav hende kataloget og sagde “Kryds det af, du IKKE ønsker dig!”. Det var så meget nemt, for jeg fik et katalog retur, hvor der var max 10 krydser. Hun kan bruge det hele, det er helt sikkert og vist!

Det er faktisk blevet nemmere, det med julegaver og børnene nu… Tidligere var det jo alfa og omega, at der var helt præcist lige mange gaver til hvert barn fra Mor. I år fornemmer jeg, at det ikke betyder helt så meget. For det første er Ældste blevet ganske prisbevidst, han forstår, at nogen ting koster mere end andre – og at man somme tider kan få flere ting til én tings pris – hvorfor ingen på dén måde bliver snydt. Umiddelbart tror jeg dog ikke, at jeg vil afprøve den i praksis på Yngste. Hun forstår nemlig ikke helt, hvad det går ud på – for hende tæller det, hun kan se. Og hvis Storebror får så meget som én pakke mere at åbne, end hun – så er fanden løs. Jeg er helt sikker… jeg kender skam min lille rackal… og dét bedre, end hun tror.

Jeg har haft en ganske vidunderlig weekend, der som sædvanlig er drønet afsted som syv vilde heste i en kokainrus. Var i Hillerød i går, men for en meget sjælden gangs skyld fik jeg ikke shoppet noget som helst. Faktisk sad kortet ganske godt fast i min pung, ret usædvanligt. Nu er det jo også sådan – at jeg går og frygter, at vores flinke postbud snart vil pådrage sig en større (men forhåbentligt ikke varig) rygskade, så på den måde går det lige op. Jeg kan kun sige, at jeg glæder mig som et lille barn, selv om det ville bedrøve mig meget, hvis mine forudsigelser omkring postbudets ryg holder stik. Iøvrigt har jeg fundet ud af, hvilken vinterstøvle, jeg skal have. En Bumper, selvfølgelig. Den med zebrahår… den er lidt semi-fed på den gode måde. Faktisk har jeg også prøvet den, og min fod var næsten ikke til at få op af støvlen. Det tror da pokker. Hvilken fod gider hoppe ud af en fantastisk dejlig støvle, for at blive stukket ned i et par afdankede og kedelige støvler… der endda ikke engang er tætte. Det er ikke fedt at vade rundt hver dag og få en våd sok, det kan jeg godt hilse at sige.

Uh, jeg sidder jo nærmest og glæder mig til i morgen, når vi skal pynte op. Faktisk kom jeg til at købe en lille juleting – en fuldstændig åndssvag – men sød – lille snemand med snoet hat og glimmer på. Jeg siger dig, det var de der forbandede swarowskisten, der gjorde udslaget. Når jeg ser noget, der skinner, kan jeg da ikke komme til, hurtigt nok. Uhm… mon man skulle kigge på en lille Pilgrim-dims til moderen min, bare for lige at sondere, hvad de har til kæden. Hovsa… der var da basis for et ønske til seddelen – sølvkæden, den lange fra Pilgrim, som jeg har i guld – jeg ønsker mig den kæde i sølv… bingo! Og en lagkagekniv, ikke specificeret mærke – den skal bare være pæn og god at skære lagkage med…

10. december 2010

Wishlist add On…

Skrevet af Hende selv kl. 11:36 | Ønskeseddel

Det er kommet mig for øre, at jeg skal have den her telefon, næste gang jeg skifter telefon… hvilket jeg regner med at gøre inden for ½ år, hvis der går så længe. Jeg elsker min XP10 Mini Pro, men tastaturet er måske småt nok…

HTC Desire ser ret spændende ud, så det må komme an på en prøve!!

Det blev tid til decembershopping

Skrevet af Hende selv kl. 11:24 | Familie/venner,Shopaholic,Shoplinks

Vi snakker altså ikke julegaver – slet ikke. Det er kun mig, åbenbart, der ikke har købt så meget som én julegave, eller det passer nu ikke helt. Ældste har endda selv valgt sin julegave sammen med mig – så nu går han og glæder sig til, han får den… Jeg forstår ham godt.

I går var det endelig blevet tid til at mødes med SødSmukVeninde, du godeste hvor jeg også glædede mig til at ses igen. Det var også ufatteligt hyggeligt, det er det altid. Og spøjst egentlig, for der kan desværre godt gå helt op til et par måneder (det synes vi ikke er så godt, men det sker) mellem gensynene – men en ting er sikker som amen i kirken… at vi fra første øjekast sludrer løs om alt mellem himmel og jord.

Faktisk tror jeg, at udenforstående ville undre sig lidt, hvis de overhørte vores snak. Vi springer ping-pong mellem emnerne, fordi vi godt ved, vi nok ikke kan nå det hele, så skidt med det… tingene kommer ud drypvist og der broderes og væves videre på løse tråde. Alt sammen i bedste forståelse og ledsaget af dejlig mad og det bedste selskab. I går blev vi enige om, at der faktisk ikke “var noget” – og Vero Moda var ekstremt kedelig. Det gjaldt begge butikkerne. Både den foroven og den i underetagen. Eller måske var det bare fordi vi ikke mangler noget, sagde SødSmukVeninde. Det gør vi nu altid, det er bare om at finde det 😛

Vi fik kigget på vinterstøvler – og opgav det igen, jeg kunne ikke se nogen, der fristede nær nok. Til gengæld fik vi begge to en ‘feeling’ , da vi var i Company’s. Så vi kom ud med en pose hver, og det er ikke løgn – indeholdende samme bluse – med fine biser og læg og smock var de. Den eneste forskel var farven, SødSmukVeninde har sådan nogen gode farver, så hun kan have nogen farver, som jeg ligner døden fra Lübeck i, hihi. Sådan er der så meget.

Apropos shopping anbefalede SødSmukVeninde mig at kigge på Nordstrøm – genialt. Men det er et farligt, et meget, meget farligt, sted – så er du advaret. Så du skal ikke hænge mig op på det, hvis du bruger hele næste måneds budget dér. I går var det et par fancy og særdeles lækre Ecco støvler, der var målet. SødSmukVeninde har scoret dem, nice – så really nice. De brune, som nogen måske har set i Ecco’s reklame – ankelstøvlerne, der faktisk har været udsolgt stort set, siden de åbnede salget for dem. Dem som ikke kunne fås på Ecco’s hjemmeside – men derimod hos Nordstrøm! Halleluja!

Mad fik vi også – det var da lige, så man nåede at spise en masse, altimens snakken flød. Vi spiste på Café Butterfly, derude i Lyngby storcenter. Fin betjening – og alt til sin tid… vi delte en omgang nachos med kylling og guacamole og det hele. Det er bare rigtig hyggeligt at dele sådan en tallerken, selv om vi sjældent, eller aldrig, kan spise helt op – og det var så inden chili con carnen, vi fik til hovedret. Da vi havde spist, var klokken så mange, at vi blev enige om at fortsætte løjerne i næste måned. Så kan vi gå og glæde os til det, hihi.

Dernæst fandt jeg den clutch, vi havde stået og sukket over i Neye… men som vi begge syntes måske var lidt kinky, en fræk orange farve. Præcis som clementiner var den i farven, og superskøn indvendigt. Sådan én, man kan bo i. Men den var orange… Vi gik derfor igen, men den har åbenbart grundfæstet sig i hukommelsen – så jeg måtte bare lede efter den i dag. Og ja, den er farlig, vel er den så!

Næste gang vi skal ud og give den gas bliver på Fisketorvet – det var vist for længe siden, vi havde huseret dér… selv om Sillebroen blev vendt. Desværre er Sillebroen ikke særlig velassorteret – centeret er ikke stort nok – meneh.. som jeg kom til at tænke på bagefter – så har Frederikssund jo en ganske udmærket og meget hyggelig gågade, som man vist godt kan gå langs for at komme til Sillebroen. Det gør vi en anden god gang, tror jeg 🙂

Du godeste hvor blev den af?

Skrevet af Hende selv kl. 10:53 | Det sker

Altså den der tid? Jeg ved ikke lige, hvad der skete.. endnu en gang. Det er også den her famøse julemåned – som i øvrigt er den første, hvor jeg kan skrive mig på, som værende den mor, der ikke har pyntet op til jul. Ikke på nogen måde. Der findes ikke så meget som én nisse i mit hjem. Det eneste julerelaterede er sådan set kalenderlyset, der brænder hyggeligt hver morgen til morgenmad og aftensmad.

Nåja og så den snedigt udtænkte og kreerede adventskrans. I år er adventskransen, sædvanen absolut utro, bare fire røde bloklys på en stor tallerken, der er dækket med sølvpapir. Med den blanke side op, ja. Og mellem lysene har jeg med tilfældig hånd strøet en blanding af karameller (papiret blinker så festligt, hihi) og Lagerman konfekt ud. Dette sammen med en lille håndfuld søde juleglaskugler giver faktisk et ret fint resultat. Og bedst? Børnene elsker den spiselige adventskrans.

Mindre godt er det dog for mine sideben, det kræver sin kvinde at se durk gennem den tiltrækkende julepyntedims. To be honest! Så er der jo desuden også børnenes julekalendere, som de åbner en låge på hver morgen. Den er de skam lykkelige for, især Yngste der er vild med chokolade. Ak ja… for tre år siden røg mit, indtil da, hellige princip om, at børn ikke skal have chokoladejulekalendere…

Der er bare mange ting at fortælle, så det må komme i bidder og stumper… der er ikke andet for. Især ikke efter at en af de dejligste veninder, man kan få, i går løftede en pegefinger og sagde “Skriv!”, hihi.