Title

30. november 2010

Det glade kagevanvid med billeder

Skrevet af Hende selv kl. 23:03 | Årets gang,Billeder

Så er jeg sådan lidt tilbage igen, årsagen til tavsheden på bloggen er en tur til London – alletiders lækre ferie, det vil jeg godt stå inde for. Mere om den senere – eller aldrig – lige nu bliver der billeder. Sagen er jo den, at da Yngste blev 7, skulle der jo en rigtig, rigtig lækker kage til – og det kom der så også. Den blev supersuperlækker, og gæsterne var altså utroligt imponerede. Døm selv…

Jeg lavede også nogen cupcakes, da dette jo skulle prøves – men det var så før fødselsdagen. Det var omkring det tidspunkt, hvor jeg lavede halloweenkagen til sammenkomsten på skolen.


Dem er der også billede af, disse kære små cupcakes. Altså… bananmuffins med nougatcreme – værsgod…

Den fantastiske kage – som fødselsdagsbarnet bare var ellevild med. Det er ikke sidste gang, jeg skal lave sådan en. Der er bestilt til pigefødselsdag engang i næstenæste uge – og her skal fondanten være turkisblå – en let lys farve, ifølge Yngste. Og selvfølgelig med HelloKitty-oblat på i toppen 😉

Her er den så, efter at vi har spist af den, og vi gjorde virkelig en indsats!

Jeg var også pænt stolt af mig selv og fattede ikke helt, at det var lykkedes at lave lige netop den kage, det skulle være i dagens anledning. Kagen består af 1 lag mudcake – i bunden – og så et lag hindbærmousse – så en lys bund – og tobleronecreme. Det har jeg ladet mig fortælle, at alle begyndere starter med, og således også jeg. Du godeste, hvor smager den tobleronecreme også fantastisk. Det eneste “minus” var, at kagen var gigantisk – og vi kunne slet ikke spise op – selv om vi var ni mennesker. Jeg vil tro, en sådan kage vil strække til en 15-18 voksne mennesker 😉

Næste gang jeg skal lave sådan en – skal det dog være med noget tyndere lyse bunde, da denne blev en anelse bombastisk, men nu ved jeg også hvordan den ged skal barberes.

21. november 2010

Hurra hurra lillepigen fejrer år

Skrevet af Hende selv kl. 13:07 | Årets gang,Familie/venner

Engang…. det var også en kold og blæsende dag, dog en fredag – jeg husker det næsten som det var i går… skyerne trak gråt tæppe over himmelen, og solen kiggede kun frem glimtvis. Stor, det var jeg – sådan lidt hvalros-lookalike.

En sådan dag var det, at Yngste valgte at møde den verden, der så aldeles skulle blive hendes. Stjernekigger var hun, og også dengang var hun hurtig – det tog knap fem timer alt i alt incl. veer.

Hjertelig tillykke med de syv år lille, store prinsesse – håber du får en aldeles vidunderlig dag sammen med os, hele familien og alle du har kær.

Der går du rundt og synger og traller inde på værelset – mens du hygger dig med at rydde op. Vi har haft så travlt hele dagen, faktisk har jeg bagt i tre dage. Eller.. to. Er det vel? Fredag bagte jeg bananmuffins – Ældste var hos kammerat til fødselsdag – Yngste og jeg hyggede i sofaen. Det var planen, jeg skulle bage min mudcakebund til den gigantiske kage til Yngstes 7-årsdag, men jeg fik ikke gjort det før om lørdagen.

Lørdag købte jeg ind i stride strømme, bagte lagkagebunde i en uendelighed og producerede tobleronecreme samt hindbærmousse, så var der ligesom lagt bund. Bagefter, altså lørdag aften bagte jeg en røvfuld gode fødselsdagsboller. Jeg sætter en ære i, at gæsterne får hjemmebag, og det holder jeg så vidt muligt. Alt de får i dag er faktisk hjemmeproduceret. I dag har Yngste og jeg haft travlt med at lave fondant til hendes pragteksemplariske kage – Ældste trådte til og lavede Yngstes navn i fondant. Det blev rigtig vellykket. Jeg skal nok poste et billede af kagen – som kommer på, snarest 😉 Den vil jeg rigtig gerne vise frem – mit første -men absolut ikke sidste forsøg med fondant og amerikanske kager. Næh nej… det var bare for SJOVT! 😀

14. november 2010

Så lykkedes det endelig

Skrevet af Hende selv kl. 21:28 | Familie/venner,Restaurant

Ældsteveninden og jeg havde fået sat hinanden stævne i fredags – ude i Rødovre centret. Planen var, at vi skulle mødes halv syv på restaurant Butterfly. Vi havde en rigtig dejlig og hyggelig aften, hvor hver en sten, der var røget på vejen, siden sidst, blev vendt og dissekkeret grundigt. Det er sådan noget, vi piger gør. Lidt spøjst – kvinder ævler løs med hinanden, og siger en hel masse ting – men de fortæller egentlig bare hinanden, hvordan de har det. Eller sådan noget.

Som kvinde, synes jeg jo faktisk, vi siger en masse fornuftigt, hehe. Uagtet hvad nød Ældsteveninden og jeg at sludre hele aftenen lang, jeg gad nok vide, om personalet på Butterfly syntes, vi sad der lige lovlig længe. Jeg kan kun anbefale Butterfly i Rødovre Centrum – faktisk må jeg hellere slæbe SødSmukVeninde med derud igen, inden for nærmere fremtid. Det begynder at synes som lidt længe siden, jeg har set hende. Øv… det går jo slet ikke!

Nå… men Ældsteveninden og jeg fik hver især en rigtig lækker oksemørbradbøf, min var med pebersauce (jeg tror nemlig ikke, de jævner den… da det er flødesauce). Jeg kan ikke lige huske, hvad hendes var med – jeg tror, det var rødvinssauce – og forresten havde vi jo da også fået os en forret, hver især. Hun fik indbagte rejer – som hører hjemme blandt mine ‘før-gluten’-yndlingsforretter. Selv fik jeg rejer i hvidløg, det er jeg ret så glad for. Hvis ikke du har prøvet det, burde du – det er lækkert! Der blev snakket løs om mænd og børn og arbejde i en lind strøm, inden vi pludselig opdagede, at vi havde fået spist os gennem hele to retter.

Bagefter blev vi enige om, at vi hellere måtte få en dessert – jeg kunne altså ikke spise mere, så jeg fik en latte – ligesom hun også gjorde – og JA, selvfølgelig skulle der da rørsukker i. Normalt drikker jeg min kaffe sort eller med minimælk – men ude i byen kan jeg godt lide at hælde rørsukker i. Sådan! *ser bestemt ud*. Henad ved klokken 22 blev vi “nødt” til at lette rumpen, og satte kurs mod Rødovre bio for at se, om vi kunne få en ekstra latte dér. Desværre var der den aften koncert eller noget lignende, så for at skåne os selv, valgte vi at aftale at ses igen, snarest – og tog hjem.

Note to self – man tager IKKE cowboyshorts på over (godtnok 2 par) strømpebukser med grove støvler til – når man også skal uden for og gå et pænt lille stykke. Så kan jeg jo lære det til en anden gang… eller noget?!

Mer’ modelink

Skrevet af Hende selv kl. 11:55 | Shoplinks

Normalt er jeg sjældent på facebook – men i dag var lige en undtagelse. Man kan da ikke være andet bekendt end at kigge, når man har fået en besked, vel. Og sådan en skal jo også besvares, så det bliver den. Så er det jo, at mens jeg sidder og tænker over (det sker faktisk fra tid til anden), hvad jeg skal skrive, at mit blik strejfer højre side af skærmen. Hov.. en reklame for endnu et interessant shoppingsted.

Modehuset.dk reklamerer med alt sit tøj og – der er også masser af fodtøj! Jeg var lige inde og kigge på det. Umiddelbart var det ikke lige min type – men nu har jeg heller ikke set alt sammen – og der var da en basisbluse, jeg gerne ville have.

Så kan jeg ved samme lejlighed reklamere for noget, jeg – ihvertfald i gerningsøjeblikket – syntes, var meget smart. Opret dig som bruger på Giftmanager og få oprettet en virtuel ønskeseddel med link og billeder. Den kan sendes til familie og venner – hvem som helst, der måtte have lyst til at give dig en gave. Et eller andet sted kan jeg også se nytteværdien af en sådan i forhold til ens bedre halvdel. Manden i ens liv synes fra tid til anden at have en lille bitte smule vanskeligheder med at finde på – og en sådan virtuel fætter kan jo virkelig hjælpe med den side af sagen.

Kig selv på GiftManager

Jeg skal så bare lige finde ud af, om man ikke kan bruge det flere steder – jeg ved, at der også er et sted, der hedder wishlist eller noget i den stil.. hm.. hvad var det nu.. jo HER kommer det:

Wishlist – undskyld mig lidt, jeg skal lige examine det lidt selv nu… og faktisk har jeg ikke mere på hjerte liiiige nu.

13. november 2010

Wishlist på nettet

Skrevet af Hende selv kl. 18:49 | Billeder,Shopaholic

Genialt, siger jeg bare – selv om man vist nok ikke kan tilføje denne her til sin wishlist. Jeg er vild med den – og jeg ønsker mig den… men først skal man jo lige se, hvad London byder på, når vi kommer så langt. Jeg tror ungerne glæder sig til mormor kommer og bor der, så længe 😉

Bare så søt… og jeg ved, at den vil klæde mig helt fantastisk godt… Ann-Marie Dress DKK 429, Jeane Blush - NELLY.COM

11. november 2010

Mer’ shopping

Skrevet af Hende selv kl. 23:23 | Shoplinks

Besøg Gap’s eu-side… masser af lækkert tøj – og gode tilbud!!! 😀

Mangler bare at finde ud af, hvor jeg kan købe tøj fra Banana Republic – inden for EU… det er for dyrt at købe fra USA, om man så bruger ShopUSA.com…

Bare lidt lækker, ikke

Skrevet af Hende selv kl. 23:10 | Billeder,Shopaholic

Så var der lige denne her – jeg blev lidt forelsket, må jeg indrømme.

Af en eller grund kunne mine øjne ikke slide sig løs fra denne lille kjole. I billedet ses et par lårstøvler – og sådan nogen har jeg faktisk – og så var det jo, jeg tænkte, hvis der i billedet var “Kjole, leggings, cowboyshorts og lårstøvler” var det jo lige mig. Jeg klikkede dog ikke på “køb”.. næh nej, jeg besindede mig kraftigt og tog pænt hjem og spiste dejlig shepherd’s pie! Der var næsten alt for lidt tilbage, det var rester fra middagen i går. Okay, så blev man ikke fed af det – men for nu ikke at lyde alt for hellig, skal jeg nævne, at der en plade Ritter sport med nødder tidligere på aftenen.

Jeg passer skam mine daglige kalorier – under 1000 om dagen – men masser af motion hjælper også på det. Planen er, at jeg vil prøve at anskue maden som værende “fjenden”… ham der angriber mine hellige fortsætter om at skrumpe ind – så jeg kan blive helt tilfreds. Tilfreds er jeg skam – men et blik i spejlet fortæller mig, at jeg kan blive endnu mere tilfreds. Efter knap 2 måneders træning i Fitness.dk kan jeg begynde at ane muskler i armene. Det er så første gang i mit liv, tror jeg? Hvis det altså ikke bare er hudfarvet betrukne og oppustede marshmallows under huden?

Dagen i morgen byder på dejlig mad med Ældsteveninden efter arbejde.. herligt!

Det var helt rigtigt

Skrevet af Hende selv kl. 23:01 | Børn,Det sker

Nu er jeg helt, helt sikker. Inde på arbejdet i dag sad jeg og hjalp en kollega med at lave nogen testdata – og så summede telefonen på bordet. På displayet blinkede navnet “H. lærer”, og jeg kiggede nysgerrigt på sms’en.

“Jeg møder en glad pige hver dag – og det er altså guld værd at se, hvor meget hun er blomstret op i ugens løb. Hun er altid så glad og fuld af spilopper. Kh. H.” stod der.

Jeg blev bare så glad, for det tyder jo så absolut på, at jeg har truffet den helt korrekte beslutning. Ikke at jeg var spor i tvivl. Det eneste, der måske kan nage mig en smule, er, at jeg bekymrer mig lidt om det faglige niveau. Lærer og jeg har aftalt, at man sørger for at holde Yngste til ilden, så hun ikke går bagom dansen, selv om hun går i 0. Hun kan faktisk godt skrive og læse – og det skal jeg nok finde ud af at bygge videre på. Yngste og jeg har opstillet en læsekontrakt – hvor hun skal læse minimum 4 sider tekst om dagen i en vilkårlig bog. Det synes vi begge om. Jeg håber bare, at hendes far sørger for, at hun får læst. For hendes skyld!

Yngste er i øvrigt inviteret til fødselsdag i sin gamle klasse. Det er glædeligt at se, at de ikke bare trasher hende, fordi hun har skiftet klasse. Jeg hører også, at hun leger godt med pigerne både i den nye og den gamle klasse. Faktisk har hun vundet en masse – i og med at der er kommet flere veninder på tapetet. Jeg tror også, at det er sundt med veninder fra begge klasser – med det ene hold kan hun finke den og være “stor” – mens med det andet hold, kan hun bare være den legesyge pige. Det bekommer hende vel – og lige så moderen…

10. november 2010

Det er helt fantastisk

Skrevet af Hende selv kl. 14:27 | Årets gang,Børn

Intet mindre end det, det kan jeg da skrive under på. I det hele taget har det været sådan en helt utrolig dag, hvor der skete alt muligt godt og dejligt. Sågar lykkedes det endda Yngste at finde min nøglepung. Denne havde været sporløst forsvundet i næsten 14 dage, og jeg var næsten desperat. For… hvor var den? Set i bakspejlet er jeg dæleme glad for, at jeg ikke tømte indholdet af skraldposen ud på gulvet, for at checke om den skulle være røget derned.

Sidste gang noget forsvandt, væltede jeg nemlig indholdet af skraldespanden ud på køkkengulvet – og jeg skulle hilse at sige, at det var temmelig ulækkert! Derfor havde jeg halvt om halvt, denne gang, besluttet mig til, at ok – nøglen var væk. Sådan var det. Færdig. Slut. Vi kunne bare ikke finde den. Heller ikke selv om jeg udlovede en findeløn på 100 kr til den øgle, der fandt nøglerne. Væk var de…

Så i går, da jeg henter en glædesstrålende, af godt humør sprudlende Yngste i går på SFO’en – råber hun “Moooooooooooooarrhhhh, jeg fandt nøglen!!!! Jeg har fundet din nøgle!!”.

Stor glæde og uddeling af monsterkram, af den slags, vi begge så godt kan lide. Jo, hun var dagens heltinde i skysauce. Ungen havde fundet den i sin skoletaske, og jeg aner ikke, hvordan i alverden den er havnet der. Vi mistænker min mor. Hovedsagen var, at hun fandt den. Også selv om Ældste, der nærmest sydede af misundelse, mente, at hun da havde gemt den dér for at score de 100 kroner. Det tiltror jeg hende dog ikke…

Det har været en stor, stor succes – at Yngste er flyttet over i 0. Hun er bare så frygteligt glad for, at der ikke længere hænger nogen væmmelige lektier over hovedet på hende. Det er også ubeskriveligt dejligt at få lov til at lege. At være det barn hun nu en gang er. En lille vildbasse er hun virkelig. Så dette må altså også tilskrives listen over de bedste valg, jeg har truffet de sidste ti år.

For første gang i måneder… har jeg en lille pige, der ikke er morgensur hver eneste morgen. Hun glæder sig sådan til at komme i skole. Og bagefter over på SFO’en, det er meget vigtigt, synes hun.

Min kur går også fint fremad – jeg får trænet i fitnesscentret 3 timer ugentligt. Det er guld værd, jeg er blevet forfærdeligt glad for det. Jeg tror faktisk også, at familien er glade for, at jeg er på kur. Så bager jeg nemlig kager i en lind strøm. Det er også alt for længe siden, jeg virkelig har gjort i at bage – selv om jeg ikke kan lade være med at tænke på, om det er sådan, at glutenfrit brød feder mere end “almindeligt” brød? Det håber jeg ikke…

8. november 2010

Perfekt… intet mindre!

Skrevet af Hende selv kl. 21:39 | Børn,Det sker

Jamen du godeste da, det gik bare så godt i dag. Jeg havde aftalt med lærer, at jeg fulgte Yngste hen i klassen, hvor hun så skulle hygge sig med de andre elever og læreren. Der var vist nok også almindelig undervisning, og derefter fortalte læreren så, hvad der skulle ske.

Yngste kom problemfrit over i sin ny klasse, og hun er allerede faldet supergodt til – hun var intet mindre end lykkelig, da vi kom hjem. Hele tiden smilte hun glad – og hun virkede bare så lettet. “Åh… jeg elsker at gå i 0.!!”, sagde hun. Uh, hvor det glædede mig – og varmede hjertet, at hun var så glad. Hun ligefrem strålede af glæde. Det var nu også gået rigtigt godt, og jeg kunne med det samme se, at hun faldt i hak med de andre – og for at det ikke skal være løgn, er hun ikke længere den eneste i klassen med en allergi. En dreng fra klassen var sågar mindre end hun – og har i øvrigt også glutenallergi! Fantastisk. Så hun var slet ikke til at skyde gennem. Hun er af samme grund heller ikke kommet helt ned fra sejrsrusen, eller hvad man skal kalde det.

Senere var det en lidt dyr dag for mig, da den lille blås generator var ved at stå af – så vi havde en fræk aftale med VW. Heldigvis kunne de lige skifte den, mens jeg ventede – forbandet god service. Jeg er slemt fristet til at bruge dem en anden gang. Yngste og jeg fik en kop kaffe latte hver, mens vi ventede – og kiggede i blade. Yngste er ret skæg i sin tilgang til bladene – og hun har nogen temmelig bastante meninger, hehe. Efter at den særdeles flinke VW-mand havde sagt farvel med et kæmpesmil (det var nok fordi, han tjente så godt på mig i dag…) kørte vi på indkøb.

Frem »