Havtaske er vildt lækker mad
Stegt havtaske med tomat & agurkesauce
170 g havtaske
salt & peber
citronsaft
1/2 tsk fedtstof til stegning
100 g gulerødder
100 g knoldselleri
50 g porre
salt & peber
1/2 tsk fedtstof til stegning
Agurkesauce:
1 dl fiskebouillon
ca 1 tsk citronsaft
ca 2-3 tsk maizenamel
50 g cheasyfraiche 9%
ca 1/4 agurk
1 tomat
Varm fedtstoffet op på panden. Steg havtasken i nogle minutter på hver side, til den er mør og gylden i farven. Krydr med salt og peber og pres citronsaft ud over den færdigstegte havtaske.
Skær gulerødder og knoldselleri i strimler og porrerne i ringe. Varm fedtstoffet op i en gryde og svits grønsagerne i nogle minutter – husk, at der skal være bid i dem. Krydr med salt og peber.
Kog fiskebouillonen op med citronsaft og jævn med melet. Vend yoghurten i og varm den op til kogepunktet. Skær agurken i små tern og tomaten i strimler uden indmad. Kom det ned i saucen.
NB
Server grønsagerne på en tallerken med havtasken og saucen.
TIPS
Server 100 g kogte kartofler og letkogte, grønne asparges til.