Title

31. december 2009

Nu er julen endeligt forbi

Skrevet af Hende selv kl. 13:29 | Årets gang,Kokkerier,Nørderi

Det er seriøst… det er helt seriøst, julen kom og julen gik. Nu er det Nytår, og som sådan er det også tid til at skifte outfit på siden her. I løbet af dagen kan du være den heldige, der ser det ny outfit, bloggen her bliver stadset ud i… sådan helt i dagens anledning. Til gengæld vil der ikke være noget billede af ego i nytårsoutfit, den slags pjat har jeg ikke tid til… i dag.

Utroligt, hvad man kan nå, når man skal. Til nu har jeg både fået fyldt luft på det temmelig slatne vinterdæk. Hov… sagde hun vinterdæk? Ja, det gjorde hun. Ser du, min pragtfulde Golf ville jo ikke starte juleaften, til trods for sådan cirka syv milliarder forsøg. Spørg om jeg var pisseædende ond i sulet. Det var jeg. Juleaften endte derfor med, at mine skønne unger overnattede hos mormor og bedstefar, mens jeg lånte min mors bil og kørte hjem og hentede astmamedicin til Theo. Derefter kørte jeg hjem, men da klokken kun var lidt over midnat, kørte jeg i stedet over til Big og ønskede ham glædelig jul og fik en ekstra julegave…

Nuvel, luft fyldt på – dæk ikke nær så fladt på den rædsomme pizzagynge, jeg har lånt af Daniel, min søde forhandler. Et er, at Golfen åbenbart er en meget sammensat dame, og at Daniel altid er parat med afhentning og reparation af damen, når hun ikke gider lege med. Men… for satan… kunne han ikke have en.. mere… æhm… nydelig.. name it.. bil at låne mens. Nej, det har han altså ikke, så jeg drøner rundt i en Fiat Punto Cruz… med revnet forrude, løst flaprende benzindæksel og slatne vinterdæk. Well ja.. men bæstet starter i det mindste hver gang. Og så ligner den altså nok så meget en pizzagynge!

(… hvis du ikke ved, hvad en pizzagynge er, læs da nederst…)

Der er også blevet handlet i Netto, og der er indkøbt flamboyante isterninger med lys i. Spørg mig ikke hvorfor, de skulle bare med hjem! Om ikke andet kan de udstille min dårlige smag hjemme i vindueskarmen… Og så er der bagt kransekager… faktisk er det de fineste petit fours, man kan forestille sig. For pokker, hvor blev de flotte. Jeg må vist hellere smide et billede op som bevis! Jeg laver dem altid selv, fordi jeg er blevet så forvænt, at det kun er hjemmebagt kransekage, der du’r.

Definitionen på en pizzagynge – jamen… siger det ikke sig selv? Et godt udslidt vrag af en bil, der hovedsagelig anvendes til at transportere pizza fra Sofie Grillen rundt til de forskellige forventningsfulde personer i byerne… Hvad troede du ellers, det var? :D

30. december 2009

Dagens kluns

Skrevet af Hende selv kl. 10:48 | Shopaholic,Shoplinks

Jeg sagde det jo, her fra det ny år skal der være lidt mere her på siden. Jeg er også udmærket klar over, at der sikkert er tusindemillioner andre, der gør det samme – og som måske har det samme. Men ikke desto mindre er det sjovt at gøre, så længe jeg selv har fornøjelse deraf.

Skulle man lige frem gå hen og inspirere andre, er det jo bestemt heller ikke at kimse af… Godt så… here we go… 15. december var dagens outfit så

Sorte leggings fra DIM med blondeleggings fra Fly ovenpå og tunika fra Saint Tropez med fine detaljer som fx kvistmønster og bindebånd i ærme.

Halskæde: eget design. Dertil et par fede kraftige “Bumper” støvler.

Nytår 2009/10 er under optræk

Skrevet af Hende selv kl. 10:24 | Årets gang,Links

Det er sidste arbejdsdag i år. Det ynder jeg at sige, selv om jeg ærligt misunder de, der siden engang før jul har udbasuneret, at de “ikke skal på arbejde mere i år”! Det er nu ikke så slemt, og faktisk er det rigtig hyggeligt at være hér i disse dage, selv om når ret skal være ret – så er der ret stille.

Vi er ved at være klar til nytårsaften… og menuen er bestilt, så vi skal blot ud og hente den på dagen. Big har været proaktiv og bestilt en rigtig spændende nytårsmenu, så vi skal som det eneste på dagen lave ‘ingenting’…

Jeg er helt enormt spændt på at sætte tænderne i dissehersens frølår, det bliver virkelig grænseoverskridende. Nu har jeg i årevis grint af franskmændenes underlige smagsløg, men ikke desto mindre er jeg selv den, der kan nyde en gang snegle i hvidløg. Nu bliver jeg også frølårsgnasker… so be it!

Der er købt bordpynt med små knaldhætter, og der mangler lige nogen pæne servietter til – nu jeg tænker efter, men det er “mit bord” at sørge for. Jeg vil rigtig gerne lave et smadderhyggeligt og flot nytårsbord. Og Millarca.dk skal også pyntes til nytår, men det bliver i morgen en gang. På selve dagen, ikke…

Det første, der skal ordnes i det ny år, bliver således julegavebytning. For 3. år i træk modtog jeg en fjerkræsaks fra Raadvad.

Altså… det er min egen mor, der er den glade giver. “Jamen, den er så smuk!” siger hun tankeløst og glemmer alt om, at hun således har begavet mig med fjerkræsakse på stribe de sidste tre år. Den skal nu konverteres til et eller andet smykkevedhæng til Pilgrim halskæden. Og så fik jeg også en anden idé til indhold på Millarca.dk. Du skal nok opdage hvad…

29. december 2009

Fabio junior

Skrevet af Hende selv kl. 10:35 | Sjov

I denne søde overgangstid skal vi også have noget at grine af – må jeg derfor præsentere Fabio junior. Yir, jeg ville altså ikke holde mig til sandheden, hvis jeg påstod, at jeg ikke flækkede af grin. Det gjorde jeg… Kan man andet????

Klik hér, så du også kan møde Fabio – > Fabio og husk at sætte lyd på. Det kunne også være sjovt at se, hvem der har været forbi og se Fabio… såeeh??

Ja, det er godt nok noget andet end String-Emil… og ham kan du selv google, hvis du er til den slags…

24. december 2009

Så er der næsten kun tilbage at…

Skrevet af Hende selv kl. 13:08 | Årets gang,Betragtninger,Billeder

sige glædelig jul til alle jer derude med dette fine postkort herfra :-) Jeg håber, alle vil få en rigtig dejlig aften i aften – og til dem der udveksler gaver, håber jeg, at jeres ønsker må blive opfyldt. Jeg har selv fået alle gaverne på plads nu – også til min dejlige kæreste. Jeg håber også rigtig meget, at han bliver glad for dem… for jeg har virkelig gjort mig umage.

Og så er det vel på sin plads med nogen kloge ord om gaver. I denne søde juletid er det jo kutyme at overøse hinanden med gaver. Jeg holder selv uendeligt meget af den gamle tradition, og jeg giver glad og gerne gaver. Dog giver jeg ikke for en formue, som ham min kloge, dejlige kæreste sagde “… jamen der skal da være forskel på jul og fødselsdag…”. Han har så uendelig ret. Julen er for os alle, det er nærmest en fælles begivenhed, vi bidrager alle til, at den kører. Vi køber julestads, vi køber ting og sager, mad og drikke. Hele december måned er – for nogen – én stor forbrugsfest.

Mine gaver er lidt blandede – de “helt store” ting går til børnene og ham den dejlige, i uvilkårlig rækkefølge. Dyre måske, men ikke vanvittig dyre. Stadig inden for fornuftens rammer – og hvor jeg hører, at andre fortæller, de har fyret 3K af på julegaven til manden/konen/papegøjen/husdyret, tænker jeg bare, at det da var dejligt, at jeg fik købt rigtig mange gaver til de forskellige til langt under 3K. Jeg vil personligt langt hellere give en stor og dyr gave på personens fødselsdag, frem for til jul… som vi deler med alle.

Jeg ville lyve – hvis ikke jeg indrømmede, at jeg har oplevet, at juleaften har udviklet sig til en konkurrence om, hvem der fik de fleste og dyreste gaver… Og to be honest? Det var ikke særlig fedt, vel… hverken for giverne eller for omgivelserne. Jeg er overbevist om, at modtagerne nød det umådeligt. Hvem ville ikke gøre dét… men alligevel!

Vi giver fælles gaver – altså gaver fra os begge. Det betyder ikke nødvendigvis, at vi begge har købt til lige den modtager – men fra mit synspunkt, vi er et par, og som sådan er det bedøvende, hvem der har købt hvad – man skriver da bare begge på.. og så er den skid slået – og ingen sure miner hos nogen. Alle har fået fra alle.. og så er den ikke længere. Og jeg antager, at så er alle glade.. og åh nej… nu rørte den der dumme sommerfugl i min mave igen på sig. “Hvad mon han siger til dét og dét” hvisker den irriterende lille stemme. Og selv er jeg umådelig spændt på, hvad han er sprunget ud i. Jeg vil ikke engang vove det ene øje og komme med et bud… jeg vil glæde mig, vil jeg.

Jeg prøver også at forklare børnene, at forventningens glæde tit og ofte er den mest spændende – altså mere spændende end glæden over selve gaven, når den endelig bliver befriet for papiret… men jeg har en fornemmelse af, at det gider de ikke høre på… i dag! :D

GLÆDELIG JUL derude :)

20. december 2009

Hard Rock café

Skrevet af Hende selv kl. 18:14 | Billeder,Restaurant,Shopaholic

Intet nævnt, intet glemt, jeg ved det udmærket godt. Men glemmes skal det ikke, at jeg for første gang, nogen sinde, har været på Hard Rock café. Faktisk ved jeg ikke, hvorfor det ikke er sket før, men sådan blev det. Big foreslog velvidende dette, at vi så gik en tur derover og spiste, når vi havde set film. Og… jeg er altid sulten, så jeg sagde begejstret ja tak…

Det var lidt som at være kommet ind med firetoget fra landet, tænkte jeg. For stedet var fuldstændig autentisk indrettet, ja Hard Rock café kan ikke se anderledes ud. Stemningen var 100% amerikansk, og serveringspersonalet talte også engelsk. Og det skal da lige nævnes, jeg på intet tidspunkt har været i Guds eget land… Det er venlig og behagelig servering, man bliver hurtigt (det blev vi denne dag) anvist et bord og får udleveret menukort, og drikkelsen bliver bragt ret hurtigt efter seating.

Værd at bemærke, man kan fx vælge at få cola (de havde Pepsi eller Pepsi Max, viste det sig, da jeg bad om coca cola…) – og så snart du har tømt dit glas, kommer der en tjener og fylder det op igen. Det er uden ekstra i prisen. Til mændene er det nok en spændende oplysning, at de kvindelige tjenere er iført nogen ekstremt korte miniskørter. Så korte, at de tangerer kategorien “skridtskørter”… Dette har dog ingen betydning for maden, som var ualmindelig god, målt ud fra en forventning om at få en stor, lækker burger. Bollen var hjemmebag, og bøffen er tydeligvis grillet på stenkulsgrill. Uhm, sagde vi.

Menuen kan downloades her… Jeg fik en “The Big Cheese”, en rigtig lækker burger med tre tykke skiver cheddar ost, mens Big valgte en S.O.E. burger med pebersauce og smørstegt bolle med guacamole og grillede løg. Det var næsten lige før jeg blev misundelig, så lækker så den ud. Men han var sød og gav mig noget af pebersaucen. Der kom en flaske ketchup på bordet – og så var vi ellers klar til at mæske os. Og jeg kan garantere for, at man bliver mæt og fed. Ved siden af – as a side fik vi caesars salad. Og den var absolut også yummy og tasty. Vi har dog ikke før prøvet udgaven med oliven til.

Bagefter vadede vi hele vejen opad Strøget, hele vejen omkring Illum og ned til Nørreport. Faktisk er denne rute en af mine favoritter, når jeg er i København, og det var slet ikke mindre hyggeligt af, at der på næsten hvert gadehjørne stod sælgere og falbød brændte mandler, bagte majs og andet godt. Alt dette mens skumringen sænkede sig, snefnuggene dalede ned og gjorde København hvid og smuk. Vel hjemme igen stod den på dejlig varm kaffe og te, og så var det lige, jeg ikke kunne styre mig. Jeg havde pænt holdt mig på måtten, mens vi gik den lange rute – og slet ikke været i nogen af butikkerne, så jeg måtte en tur på nettet og fandt en fin bluse, sådan dér…

Avatar – verdens pt dyreste film

Skrevet af Hende selv kl. 17:42 | Billeder,Film,Ud og Se

Sådan en dejlig og hyggelig søndag burde det være enhver forundt. Big og jeg har virkelig nydt det hele dagen. Vi startede tidligt, for bilen skulle ikke med ind til København. Det er umuligt at finde en ledig (og ikke mindst billig, hvis ikke gratis) P-plads, derinde… og slet ikke midt i juletravlheden. Så bilen blev parkeret gratis ved en station i nærområdet, og vi kunne så nyde en dejlig og afslappet togtur ind til København. Jeg har altid ment, det var dejligt at køre i tog. Man får tid til at nyde de indtryk, der passerer forbi vinduerne, og her i december er der mange…

Inde i Imperial (mindre kunne jo ikke gøre det til netop denne her film) havde Big allerede i ugens løb hentet billetter, og det var heldigt, for køen af forventningsfulde Avatar-seere var meterlang og nåede langt ned ad gaden denne søndag i december. Vi hentede os først en dampende varm kop latte, det trængte vi til, for kulden havde gjort vores hænder til forfrosne pinde, der trængte til noget at varme sig på. Det fik vi så, og snart kunne vi sætte os i de behagelige røde stole. Og som det kan ses på billedet, var filmen Avatar – og det var i 3D.

Plottet og historien var rigtig god, filmen bevægede sig fra højdepunkt til højdepunkt. På intet tidspunkt knækkede spolen, hvor man lige skæver til uret ved det bratte knæk. Nej, vi fik serveret en særdeles fin historie, letflydende, romantisk, begivenhedsrig – ja et par gange blev også den dér følsomme streng, der er kendt for at udløse småtårer, berørt. Det er vist nok noget nær den flotteste film, jeg har set til dato. Her vil jeg ikke skrive for meget om handlingen, da der måske sidder nogen derude og glæder sig til at komme ind og se filmen. Morsom var tanken om, at der sad så og så mange mennesker i den tætpakkede biografsal, alle med briller på. Det ér da lidt spøjst.

Og endnu en gang blev jeg så glad for, at jeg ikke længere bruger briller, for jeg tror nok, det ville have været noget besværligt med 3D-briller placeret oven på forsatsrammerne… Et godt råd? Gå ind og se Avatar, før naboen!

19. december 2009

Årets julekort til jer fra mig

Skrevet af Hende selv kl. 18:38 | Årets gang,Billeder

Sneen er kommet – og der er bare fem dage til jul! Det kunne sandelig mærkes, da vi tidligere på dagen var i Slotsarkaderne. Det var lige akkurat til at være der, inden man fik lyst til at mase sig fremad ved hjælp af spidse albuer og spark-ham-foran-i-numsen… i et rigtig elendigt humør, den slags, hvor den sorte sky over hovedet er virkelig mærkbar! Nuvel, som sagt, det er snart jul – så derfor er der et julekort til alle jer fra alle os mig…

… og i tilgift et forrygende godt og lykkebringende nytår. Må jeres ønsker gå i opfyldelse og skæbnen ville det samme som I…

18. december 2009

Sidste dag inden ferien

Skrevet af Hende selv kl. 09:26 | Det sker

Hvor er det dejligt, det er sidste dag inden juleferien. Jeg kan godt garantere for, at den skal nydes i fulde drag, og det sker heldigvis sammen med ungerne, der kommer hjem mandag for at nyde julen med mig og resten af familien…

Vi er noget så klar til jul. Det er kun et par enkelte julegaver, der mangler at blive købt ind. Min far får et abonnement på Illustreret Videnskab, det vil han elske, ved jeg… Jeg mangler nu bare et par småting til min mor, til Cath og ikke mindst – den sværeste i øvrigt – til min dejlige og lækre kæreste. Jeg tror faktisk også, han mangler mig – og så skal der også findes lidt kreativitet et sted… til noget til Svigermor! Der skal også lige skrives lidt flere julekort, og julekortet til en ganske særlig person kan komme afsted nu, hvor adressen er på plads :D

Og så blev jeg noget så overrumplet, da jeg hentede ude ved kaffeautomaten før. Jeg står med min dampende, varme kop og nyder duften. Bare står. Tilfældigvis kommer SødKollega forbi. Hun kommer ind og tanker kaffe. Så udbryder hun med et stort smil “Ih.. altså.. jeg synes bare, du har meget smart tøj! Det er altid spændende at se, hvad du kommer i”. Jeg kunne høre, det kom af et ægte hjerte, så… jeg ville være et skarn, hvis ikke jeg indrømmede, jeg blev helt rørt og glad. Nu holder jeg også meget af den SødKollega, selv om vi ikke arbejder sammen – men hun er af den slags mennesker, man bare “klikker” med…

Hip hip hip… nu er det snart… snart skal vi pakke sammen for i år.. eller nåja… nogen skal jo måske stadig tage slæbet efter jul… pløh… men ikke om vi gider tænke på det nu! Nu gælder det jul, jul og atter jul!

17. december 2009

Og jeg ønsker mig…

Skrevet af Hende selv kl. 14:12 | Årets gang

… redigeret
Endelig udgave af ønskeseddel julen 2009

Frem »