Autentisk italianosauce, I bet
Det var sĂĄ lige i gĂĄr, jeg blev bidt af en gal kok… Fra ikke at ane, hvad aftenens kødgryder skulle byde pĂĄ, var jeg snart i fuldt sving med at lave min helt egen lækre italienske bolognesesauce. Mums, hvor blev det godt. Og for en gangs skyld fik jeg sgi ogsĂĄ, til en forandring, taget et billede af resultatet… inden jeg ĂĄd det.
Først hakke løg og hvidløg fint og svitse i en blanding af olie og smør i gryden. Salvie og rigeligt oregano blev nulret i med nænsom hånd og stegte med. I øvrigt duftede det vidunderligt! Kødet (3-7% hakket oksekød) kom i og blev stegt med. Så var der også en lille dåse koncentereret tomatpuré, der fandt vej ned i gryden. En stor havde været for tasty, trods alt. Til sidst hældte jeg 2 kartoner hakkede tomater i gryden, og glædede mig endnu en gang over, hvor nemt det er med hakkede tomater på karton. Især når man ikke er udstyret med Skipper Skræk-bøffer og kan kvase dåserne sammen, som man bør gøre.
Lækkerheden blev sĂĄ tilsat yderligere oregano og stod og smĂĄsimrede en times tid. Altimens fik jeg kogt pastaskruer og revet frisk parmesan og klippet dejlig, frisk persille. Det sĂĄ bare supergodt ud, og det er lige før jeg tror pĂĄ, at det der med udseendet gør forskellen. For Ældste bare ĂĄd løs af det, til min store glæde. Og vi er sørme sĂĄ heldige, at jeg er udstyret med et overdĂĄdighedsgen – sĂĄ der er mad til i aften med… og sikkert ogsĂĄ i morgen!
Men i morgen stĂĄr den pĂĄ hasselbachkartofler og skinkeschnitzler med bearnaise, hvis ellers jeg mĂĄ bestemme lidt. Fredag er det ihvertfald snart!!