Suppe er bare det bedste
Her om vinteren er suppe bare en af de retter, jeg sætter aller-allermest pris pÃ¥. Og jeg laver gladeligt min egen suppe – og det lyder nok frygteligt helligt, nÃ¥r jeg siger, jeg ikke kunne drømme om at købe en færdig en af slagsen. Meget muligt – men det kunne jeg ikke. Og da slet ikke efter jeg har indset, at den suppe man selv laver er bedst. I aften fik jeg gulerodssuppe, lige fra fryseren. Ja, den skulle jo lige tøs op i mikroen, men den smagte ikke destomindre suverænt. Og den er noget sÃ¥ nem. Opskriften pÃ¥ den – er her til 1-2 personer (hvis der er 2 bør der nok pÃ¥regnes en humpel brød til).
5 mellemstore gulerødder skrælles og skæres i t-y-n-d-e skiver
1 stort hvidløg pilles og hakkes
1 stor kartoffel skrælles og skæres i tern
½ liter vand bringes i kog i elkogeren/kedlen
De udskårne grøntsager puttes i en kasserolle og ligger og afventer videre behandling.
½ terning hønsebouillon opløses i noget af det kogende vand. Al væden kommes i kasserollen med grøntsager. Sæt blus under og lad det koge ½ times tid. Så tager du blenderen og blender hele molevitten og smager til med hvad du har lyst til. Jeg brugte salt, peber og cayennepeber. Mmmm, siger jeg bare. I går kom jeg 3 spsk piskefløde i, da jeg gerne ville have en lidt cremet suppe.
Lige en ret til disse kolde vinterdage vi har, pt. Velbekomme dér 😉