Title

30. december 2008

Næstsidste dag i året

Skrevet af Hende selv kl. 11:44 | Betragtninger,Job

Det er ikke noget rørstrømsk tilbageblik… så meget er der trods alt ikke “sket” i det forgangne år, når jeg ser bort fra jobskifte. En lidt sjov tanke er det, at fra i morgen lige efter midnat, tæller vi 2009. I går fik jeg spørgsmålet. “Hvornår har vi det nye år?”. Og jeg begyndte at forklare, som jeg altid gør – formentligt efter ønsket om altid at kunne svare bedst muligt.

Det er dog ikke altid, svaret falder i god jord hos modparten, specielt ikke når det er knægten. Han kan spørge om mere, end syv vismænd kan svare på. Og det sker i et tempo som hos en kanin, der affyrer sine ekskrementer (og det har jeg dog endnu ikke overværet). Nogen gange ønsker knægten et helt andet svar, og så beklager han sig. “Hvorfor er dét sandheden, mor? Hvorfor skal det ikke være sådan?” siger han så lidt indigneret. I al sin uskyldighed kan han jo ikke se hele sammenhængen. I går var jeg fx nødt til at køre hurtigt i byen efter grønne linser. Ungerne blev hjemme og så tv. Ingen af dem kunne forstå, jeg ikke var meget for at gå fra dem (selv om jeg virkelig kun var kort tid væk). “Jamen mor, vi sidder bare og ser TV??”. Ja det er meget muligt, de gør det – men hvad nu hvis…. fx jeg kom galt afsted – så havde man to børn siddende helt alene – og hvad skulle de så gøre? Det fortalte jeg så, og se bare – knægten begyndte at tænke over dette ny aspekt af sagen, kunne jeg se. Men de blev hjemme.

Og den chili con carne jeg lavede blev ubergod – vi åd vist godt alle sammen. Æv, der spises lidt godt pt. Her til morgen fik jeg lige mæsket mig i morgenbrød i firmaet – og ja, gu er det irriterende, at jeg hver gang jeg går til fadet spekulerer på, hvor meget/hvor lidt det sætter sig 🙂 Især med overflødige ting som morgenbrød, når man allerede har fået sine havregryn! Nej.. hold mund og gå væk, dumme samvittighed. Jeg gider ikke høre på dig nu!.. siger jeg ærgerligt til mig selv. Det er totalt i orden at hyggespise med kollegaerne her den sidste dag i året. Så sker det.. mail fra dikketøren himself. Vi mødes til kransekage og endnu mere til at putte ind i munden kl. 14.00. Eller gør vi? Nu jeg har børn med i firmaet i dag, er det nok mest formålstjenstligt at fjerne dem fra firmaet lidt inden kl. 14.00, hehe.

28. december 2008

Suppe er bare det bedste

Skrevet af Hende selv kl. 21:28 | Kokkerier

Her om vinteren er suppe bare en af de retter, jeg sætter aller-allermest pris på. Og jeg laver gladeligt min egen suppe – og det lyder nok frygteligt helligt, når jeg siger, jeg ikke kunne drømme om at købe en færdig en af slagsen. Meget muligt – men det kunne jeg ikke. Og da slet ikke efter jeg har indset, at den suppe man selv laver er bedst. I aften fik jeg gulerodssuppe, lige fra fryseren. Ja, den skulle jo lige tøs op i mikroen, men den smagte ikke destomindre suverænt. Og den er noget så nem. Opskriften på den – er her til 1-2 personer (hvis der er 2 bør der nok påregnes en humpel brød til).

5 mellemstore gulerødder skrælles og skæres i t-y-n-d-e skiver
1 stort hvidløg pilles og hakkes
1 stor kartoffel skrælles og skæres i tern
½ liter vand bringes i kog i elkogeren/kedlen

De udskårne grøntsager puttes i en kasserolle og ligger og afventer videre behandling.

½ terning hønsebouillon opløses i noget af det kogende vand. Al væden kommes i kasserollen med grøntsager. Sæt blus under og lad det koge ½ times tid. Så tager du blenderen og blender hele molevitten og smager til med hvad du har lyst til. Jeg brugte salt, peber og cayennepeber. Mmmm, siger jeg bare. I går kom jeg 3 spsk piskefløde i, da jeg gerne ville have en lidt cremet suppe.

Lige en ret til disse kolde vinterdage vi har, pt. Velbekomme dér 😉

18. december 2008

Nu kan det være nok

Skrevet af Hende selv kl. 00:56 | Diverse

Jeg tror jeg vil flytte mine skriverier til domænet… jeg får alligevel ikke skrevet noget “fængende” – eller rettere sagt en historie, som er værd at lægge op. Ihvertfald ikke lige nu.