Title

3. marts 2010

Goakylling med pasta

Skrevet af Hende selv kl. 09:53 | Kokkerier,Opskrifter

Goakylling med pasta (4 pers)

Du skal bruge:
4 kyllingefileter
1 stor pakke pasta
Citronpeber (eller 2 citroner, der rives ud over kødet)
1 stort løg
4 fed hvidløg
3 tomater
1 tsk stødt ingefær
1 tsk spidskommen (eller lidt mere.. jeg brugte nok 2 tsk)
Chili
2 dl bouillon (hønse)
1 spsk soya
Evt. kikærter
1 peberfrugt
Cheasyfraiche 9%

Sådan gør du:
Skær kød i mindre stykker som til wok og drys med citronpeber (eller friskrevet citron og peber).
Steg løg og hvidløg i wok
Skær tomater i både
Tilsæt kød, tomat, bouillon, soya, krydderier, salt
Retten småsimrer et kvarters tid

***
Sauce
1 spsk mel
1 dl cremefraiche
1 peberfrugt i tern

Rør melet ud i cremefraichen og kom det i retten sammen med peberfrugten.
Kog det yderligere nogen minutter under omrøring.

Kog pasta til, sådan at det hele er færdigt samtidig…

Giv salat til
4 revne gulerødder og ½ dåse ananas blandes sammen. Evt. med afdryppede kikærter i.

29. oktober 2009

Autentisk italianosauce, I bet

Skrevet af Hende selv kl. 10:00 | Kokkerier,Opskrifter

Det var så lige i går, jeg blev bidt af en gal kok… Fra ikke at ane, hvad aftenens kødgryder skulle byde på, var jeg snart i fuldt sving med at lave min helt egen lækre italienske bolognesesauce. Mums, hvor blev det godt. Og for en gangs skyld fik jeg sgi også, til en forandring, taget et billede af resultatet… inden jeg åd det.

Først hakke løg og hvidløg fint og svitse i en blanding af olie og smør i gryden. Salvie og rigeligt oregano blev nulret i med nænsom hånd og stegte med. I øvrigt duftede det vidunderligt! Kødet (3-7% hakket oksekød) kom i og blev stegt med. Så var der også en lille dåse koncentereret tomatpuré, der fandt vej ned i gryden. En stor havde været for tasty, trods alt. Til sidst hældte jeg 2 kartoner hakkede tomater i gryden, og glædede mig endnu en gang over, hvor nemt det er med hakkede tomater på karton. Især når man ikke er udstyret med Skipper Skræk-bøffer og kan kvase dåserne sammen, som man bør gøre.

Lækkerheden blev så tilsat yderligere oregano og stod og småsimrede en times tid. Altimens fik jeg kogt pastaskruer og revet frisk parmesan og klippet dejlig, frisk persille. Det så bare supergodt ud, og det er lige før jeg tror på, at det der med udseendet gør forskellen. For Ældste bare åd løs af det, til min store glæde. Og vi er sørme så heldige, at jeg er udstyret med et overdådighedsgen – så der er mad til i aften med… og sikkert også i morgen!

Men i morgen står den på hasselbachkartofler og skinkeschnitzler med bearnaise, hvis ellers jeg må bestemme lidt. Fredag er det ihvertfald snart!!

7. oktober 2009

Shepherds Pie

Skrevet af Hende selv kl. 15:27 | Kokkerier,Opskrifter

Nå, nu er det ikke lige hyrdens Pia, vi skal have gang i på komfuret i aften. Derimod skal vi spise os mætte og sikkert gevaldigt fede i den engelske klassiske ret Shepherd’s Pie. Jeg har forestillet mig at lave den sådan…

Ingredienser
500 g hakket oksekød
2 løg
50 g smør el. margarine
3 fed hvidløg
2 dl bouillon
1 dåse koncentreret tomatpuré (70 g)
1 spsk worchestershiresovs
En sjat rødvin
salt
cayennepeber
timian / frisk rosmarin (her hakkes “nålene”)

Endvidere:
1 kg kartofler
Mælk efter behov (ihvertfald mere end et par deciliter..)
50 g smør
salt peber
100 g revet cheddar/mozarella

Fremgangsmåde :
Pil og hak løgene. Smelt fedtstoffet gyldent og brun kødet heri. Tilsæt løg og hvidløg og lad det svitse med. Tilsæt bouillon, tomatpuré, worchestershiresovs, vineddike, salt cayennepeber og timian og lad blandingen snurre sammen 8-10 min.

Skræl kartoflerne, del dem i mindre stykker og kog dem møre i usaltet vand. Hæld vandet fra og damp dem tørre. Mos kartoflerne og pisk mælk og smør i. Smag til med salt og peber. Tilsæt reven ost. Kom kødblandingen i bunden af et ovnfast fad og dæk med kartoffelmosen. Stil fadet midt i ovnen 35-45 min., ved 200 grader, til retten er gennemvarm og overfladen gylden.

I guder, jeg glæder mig virkelig. Men inden jeg kan begynde at hygge mig med at lave lækker mad, er der lige et forældremøde, der skal overstås. Det gælder Yngste, men jeg kan ikke tro, de har andet end lovprisninger til mig. Umuligt. Og dog… kan det tænkes, hun udviser nogen spændende sider dér i skolen, jeg ikke kender noget til…

28. december 2008

Suppe er bare det bedste

Skrevet af Hende selv kl. 21:28 | Kokkerier

Her om vinteren er suppe bare en af de retter, jeg sætter aller-allermest pris på. Og jeg laver gladeligt min egen suppe – og det lyder nok frygteligt helligt, når jeg siger, jeg ikke kunne drømme om at købe en færdig en af slagsen. Meget muligt – men det kunne jeg ikke. Og da slet ikke efter jeg har indset, at den suppe man selv laver er bedst. I aften fik jeg gulerodssuppe, lige fra fryseren. Ja, den skulle jo lige tøs op i mikroen, men den smagte ikke destomindre suverænt. Og den er noget så nem. Opskriften på den – er her til 1-2 personer (hvis der er 2 bør der nok påregnes en humpel brød til).

5 mellemstore gulerødder skrælles og skæres i t-y-n-d-e skiver
1 stort hvidløg pilles og hakkes
1 stor kartoffel skrælles og skæres i tern
½ liter vand bringes i kog i elkogeren/kedlen

De udskårne grøntsager puttes i en kasserolle og ligger og afventer videre behandling.

½ terning hønsebouillon opløses i noget af det kogende vand. Al væden kommes i kasserollen med grøntsager. Sæt blus under og lad det koge ½ times tid. Så tager du blenderen og blender hele molevitten og smager til med hvad du har lyst til. Jeg brugte salt, peber og cayennepeber. Mmmm, siger jeg bare. I går kom jeg 3 spsk piskefløde i, da jeg gerne ville have en lidt cremet suppe.

Lige en ret til disse kolde vinterdage vi har, pt. Velbekomme dér 😉