Title

6. august 2011

Kylling på aubergine

Skrevet af Hende selv kl. 13:43 | Fjerkræ,Opskrifter

Super nem og absolut lækker sund ret, som kun kan anbefales. Den kommer fra Bigs ekskollega, der altid kunne ryste en god opskrift ud af ærmet. Det er noget, vi har nydt godt af indimellem når fantasien ikke strakte til.

Ingredienser:
1 mellemstor/stor aubergine
300-500 gram kyllingfilet
1 stort løg
2-3 fed hvidløg
salt
peber
Tikka Masala
1 dåse hakkede tomater

Sådan gør du:
Auberginen vaskes. Den skæres i små tern á 1 x 1 cm. Aubergineternene fordeles ud over bunden i et ikke alt for stort ovnfast fad.

Løget pilles og skæres i små tern. Dette strøs ud over aubergineternene.

Pil hvidløget og knus/hak det og fordel det ud over de øvrige grøntsager.

Kyllingen renses og skæres i mundrette stykker. Disse lægges ovenpå grøntsagerne i fadet. Der drysses tikka masala og salt og peber på kødet med rund hånd.

Hæld de hakkede tomater ud over kylling og grøntsager og fordel det. (jeg har gjort det, at hvis ikke det hakkede tomat dækkede, brugte jeg en ekstra dåse)

Bages i ovn ved 200 grader i 35-45 minutter.

Kog ris og server det sammen med kyllingeretten.

14. marts 2011

Kyllinge nuggets

Skrevet af Hende selv kl. 18:20 | Fjerkræ,Opskrifter

Jeg har fundet denne opskrift – og uanset kødet skal ligge i kærnemælk, lyder det helt ok. Jeg spekulerer lige på, om man ikke kunne lægge det i cola i stedet f. eks. Det giver også et ufatteligt saftigt kød… hehe.

Desuden overvejes det også, om ikke de der Tuc Spicy kunne erstattes med rasp – og så krydderier selvfølgelig… Jeg tror der er en idé dér, måske ungerne skulle udsættes for en omgang af det her i morgen. Det lyder som noget rigtig børnemad – og også til voksne for den sags skyld, især med det der søde chilinoget – plus min fine superchili, jeg har fået fra Bigs kollega Wael.

Til 4 personer:
400 g kyllingebryst (eller inderfilet)
½ liter kærnemælk
½-3/4 pk. Tuc Spicy (eller salt + krydderier efter eget valg)

Kyllingen skæres i passende bidder – lidt større end McD’s nuggets – der er ca 6-8 nuggets pr kyllingebryst.

Stykkerne kommes i en plastikpose og den bankes let med en kagerulle. Kærnemælken hældes i posen, som der slås knude på, og posen sættes på køl (i en skål) 24-48 timer (kortere marinering kan bruges MEN kødet bliver ikke ligeså mørt og saftigt).

Tuc-kiksene kommes i en pose og smuldres til rasp. Kyllingestykkerne tages op, den overskydende kærnemælk fjernes og nuggets’ene vendes i raspen og lægges på en bageplade dækket med bagepapir og bages v/200 grader i 10-15 minutter (kan evt. vendes halvvejs, men dette er ikke nødvendigt).

Man kunne servere pommes frites af de hjemmeskårne til – eller måske kartofler og peanutsauce. Og chili… masser af chili! Hov, nu jeg tænker efter kunne man måske også piske et æg og blende en pose Kims peanuts – og så vende kyllingkødet i det – så bliver det mere satay-agtigt. Det er ihvertfald en option…

Måske andre også kunne blive fristet af denne ret – det ser jo vanvittig nemt ud. I aften skal vi dog have tomatsuppe fra i går, så det går lige. Der er ikke nok til os alle tre, så jeg ender nok op med en Thai-boks fra Netto. Apropos thai har Big og jeg aftalt, at jeg skal lave den lækreste Kaeng Pet på lørdag eller søndag, vi trænger gør vi! Det er jo fordelen ved at kunne kopiere thaiernes retter så supergodt, man gider godt lave det – for det smager bedre, end det vi har fået på Thai4You.