Title

6. august 2011

Den allerbedste whiskysauce

Skrevet af Hende selv kl. 12:06 | Diverse,Opskrifter

Den her skylder man sig selv at prøve. Den smager ganske vidunderligt – og den overgår Jensens favoritsauce, hehe.

Ingredienser:
1 skalotteløg
2 store fed hvidløg/3 mindre
1-2 spsk olivenolie
1 spsk frisk eller 1 tsk tørret rosmarin
1 spsk hakket eller 1 tsk tørret esdragon
1 knsp tørret chilipeber
2-3 spsk whisky
1 dl grøntsagsbouillon
2½ dl piskefløde 38%
1½ dl tomatpuré (koncentreret)
Salt
Peber
½-1 tsk sukker

Sådan gør du:
Pil og hak skalotteløg samt hvidløgene fint

Svits dem let i olien, sammen med esdragon, rosmarin og chili. (det må ikke tage farve)

Tilsæt whisky, tomatpuré, bouillon og fløde.

Lad det småkoge i 5-7 minutter. Saucen kan laves i god tid i forvejen.

*** Steg så nogen gode bøffer – gerne tykstegsbøffer af okse, og tag omkring 4-5 spiseskefulde af “kraften”, der fremkommer under stegningen og bland i saucen under omrøring. Kog den op. Og smag hele tiden til – kom lidt mere kødkraft i, til du synes den smager sådan rigtigt.

Denne sauce kæler for ganen og kræser grundigt for smagsløgene – og de forskellige krydderier giver en meget spændende og lækker smag – og har en fantastisk eftersmag.
Saucen kan serveres til pasta – jeg foreslår fettucine, hvor man serverer pastaen i tallerkener og vender saucen i på tallerkenen og drysser med friskreven parmesan (det SKAL være friskrevet!) og persille.

Derudover er saucen fænomenal at servere til en hvilken som helst slags kartoffel, dog allerbedst til halve bagte kartofler, hasselbachkartofler eller ovnristede kartofler i skiver.

Hertil serveres et godt glas vin, f. eks. en god Valipolicella Classico Superiore eller en primitivo.

Tips: Saucen kan laves i god tid og varmes op og iblandes kødkraft.

16. juni 2011

Man sveder gør man

Skrevet af Hende selv kl. 16:22 | Børn,Diverse

Det er bestemt i orden at vejret arter sig så smukt, nu man er arbejdssøgende – men helt ærligt ville jeg virkelig sætte pris på at have en eller anden form for kontraktarbejde klar 😉 Tip modtages meget gerne…

I dag er dagen, hvor Yngste skal til gymnahopsa for sidste gang på sommerspringholdet, og det glæder hun sig virkelig meget til. Kors, hvor kan sådan nogen små syvårige være irriterende. Der kommer mor her anstigende, svedig og hvad har vi mere, efter at have travet 1½ kilometer i rask gang for at hente (forventeligt) sød datter fra SFO, allerede kl. 14.00. Sådan gik det imidlertid ikke, for da jeg stod i puderummet, hvor barnet var vældig optaget af to veninder og ikke mindst de mange puder – fik jeg at vide, råt for usødet, af en særdeles trodsig syvårig, at “jeg gider ikke hjem nu!!!”.

Jeg skruede straks pædagogmasken på og smilede venligt og sagde, at det vel nok var ærgerligt, men at selvfølgelig skulle hun med hjem nu… Spændingen steg i rummet, det var tydeligt. “Nej jeg vil ikke med hjem nu.. det SAGDE jeg jo!” kom det så. Blikkene fra veninderne var halvt beundrende, halvt skadefro… jeg er stensikker på, at de ventede et udfald fra mig. Desværre blev de skuffede, for jeg drejede omkring på hælen og sagde “Fint… så går jeg nu, så må du jo selv finde ud!” og forlod huset. Jeg gruer for, når den dag kommer hvor hun ikke længere fiser efter mig – men den er endnu ikke oprunden. Ganske rigtigt, hun kom løbende efter mig, mens hun mumlede “Hvor er du bare OND!!!” (ond er det værste, man kan være… hehe). Jeg vinkede bare af hende og sagde, at jeg ikke ville have hende med. Den virkede, for hun blev helt yha-yha og undskyldte og skyndte sig ind for at pakke sin taske.

Da vi så gik ud af SFO-gården, vendte jeg mig om og gloede bestemt på hende. Det var tydeligt, hun var klar over, at hun havde kvajet sig… “Det der, det gør du ALDRIG mere! Når jeg siger, vi går – så går vi! Er det forstået???” bed jeg så. Tøsen nikkede så hendes hovede var ved at trille af og sagde, at det lovede hun… næste gang kom hun. “Ja, for dét der, dét vil jeg ikke se mere!!!” bed jeg igen, nu lidt mere mild i stemmen. Turen hjem? Vi hyggede os og plukkede blomster og småløb, da det så ud til torden. Det er heldigvis ikke sket endnu – men de lover jo skybrud.

14. september 2010

Hm…. ny KØB og SALG-side

Skrevet af Hende selv kl. 13:17 | Diverse

Jo, jeg tror ikke det er overmåde fedt med at smække salgsannoncer på blogforsiden – derfor overvejes det, om jeg skal lave en ny køb og salg side. Men igen… hvis det viser sig, at det kan være totalt lige meget med at sætte noget til salg her på bloggen, så ville det jo egentlig være spild af godt krudt, så vidt jeg kan anskue det her fra mit lille smørhul nordpå.

Det generer mig overhovedet ikke at købe brugt tøj. Ikke så længe det er lækkert rent og nyvasket – og desuden fremtræder i fin stand. Det er jo på den måde, man kan score sig mange lækre mærkevarer, med rigtig mange procents rabat… Og det er den slags jeg sætter stor pris på. Jeg synes, det er vanvittigt, at mærke som Odd Molly, Lolly’s Laundry, MiuMiu og Baum&Pferdgarten mv. (der er så mange fede designere) skal væe så DYRT, to be honest. Så er det altså lige ren fryd at score noget til under det halve af prisen – hvor man ikke kan se, det er brugt. Folk passer i reglen godt på mærkevaretøj, fordi det muligvis skal kunne sælges videre…

I øvrigt har vi en superfed genbrugsbutik her i Allerød, jeg glæder mig til at komme ned og snuse lidt i den igen…

3. november 2009

Tudemarien er løs

Skrevet af Hende selv kl. 16:58 | Det sker,Diverse

Det er bare ikke spor sjovt, det er ikke. Jeg sidder faktisk og vander høns og er inderligt og dybt ked af det. Ked af det, fordi jeg ikke kan blive hjemme i morgen. Jeg vil så gerne, mine intentioner er de bedste, og mine fortsætter lige så. Problemet er bare, at Firmaet efter al sandsynlighed ikke er ligeglad med, om jeg er til stede i morgen eller ikke. Slet ikke når NyskiltKollega holder fri halvdelen af dagen i morgen. Det er slemt nok, at jeg kommer lidt senere ovenikøbet.

Derfor sidder jeg nu og har ondt i hjertet og hyler lidt. For fanden hvor er det hårdt, at man er nødt til – som i TVUNGET til – at aflevere sin unge, der ligger og har det mildt sagt dårligt. Min lille datter, som bare vil have mor og ingen anden. Min lille pige, der ligger og græder, fordi jeg lige har forklaret, at om ikke så længe kommer hendes far og Ældste og henter hende. Og jeg sværger, min stemme knækkede næsten ikke over, da jeg skulle forklare hende det. Om alt, er jeg nødt til at holde masken. Hun må ikke mærke, jeg er så ked af det og føler mig som en røvdårlig mor. Nogen gange hader jeg nutidens krav. At man er nødt til at være på job, når det bedste man har – ikke har det særlig godt.

Og det er ikke fordi jeg tror, at ungernes far ikke kan finde ud af det. Men det er fordi, det er mig, der hører ungerne sige “Han kan ikke gøre det godt nok… jeg vil helst være syg hjemme… jeg vil ikke derover, før jeg er rask…”. Det er den ondelyneme ikke spor rart. Så er det meget svært at finde den glade Anja og mor frem af posen, når mine øjne svider, min hals gør ondt – og jeg bare har mest lyst til at tude. For satan, må man nu ikke engang være ked af det… Heldigvis ved jeg, at når der er gået nogen timer, er det til at holde ud igen. Og måske især hvis jeg hører, at Yngste er i bedring og ikke er ked af det. Selv om det kan jeg ikke engang stole på, for ungernes far omgås sandheden lidt løsagtigt, fordi han tror, det er det rigtige. Fek da osse!!!!

14. august 2009

Og en lille krølle gør ingen skade

Skrevet af Hende selv kl. 15:08 | Det sker,Diverse,Sjov

“Så er det bare om at få sat svinet i gang”, siger jeg glædesstrålende til kollega. “Ja, for slet ikke at tale om det indre svin!”. Vi griner og skammer os overhovedet ikke. Det gør vi vist aldrig, ihvertfald ikke over for hinanden. Og lige nu er vi temmelig glade, fordi vi har fået trevlet et mere alvorligt problem op – og det er fredag. Og hvilken fredag, jeg er helt og aldeles oplagt til narrestreger!

Nu vi er i gang, har jeg faktisk lige læst om hende den svenske Barbieblogger. Kommentarer? Nøh, ikke det store, jeg indser, jeg sagtens kan være med på den galej. Der skal bare produceres et usædvanligt og kvalmende indlæg, ikke… well here we go…

Dagens kluns, ikk’?
Sorte leggings med satinbetrukne knapper i siden, nederst på læggen fra Day, Birger et Mikkelsen fuldender dagens kluns, bestående af blandt andet svinedyrt udseende perlehalskæde, jeg hele dagen har indhentet komplimenter for. Perlehalskæden er fra MadebyAnja… Og så er der den lille sorte fra en ukendt designer, som jeg scorede på ferien i Karrebæksminde. Altså.. den lille sorte, jeg scorede ikke nogen designer… Til klunset har jeg iført mig et par ubertrendy sorte sandaler… af trekkingmodellen. Den slags, der giver sure tæer, når man går med dem i regnvejr – hvilket jeg gerne praktiserer i denne dejlige sommertid. Naturligvis får jeg aldrig sure tæer. Det har jeg ikke tid til, jeg skal jo også passe behandlingerne hos min fodterapeut, og ja – jeg fik også bestilt tid til en gang curling af høstakken med indbygget genopfriskning af striberne. For lige at kunne fuldende det store billede, mangler der dog lige et fint semi-model billede af mig selv, så man kan se, det er rigtigt, hvad jeg siger.

Det sker:
“Hvem har haft hænderne nede i mine bukser??” læser jeg grinende for kollega. Hov, nej, der står faktisk “Hvem har haft hænderne nede i min bøtte???”. Vi griner igen… der er jo altid noget at grine af, ikke? Ligesom af kollega, der skvatter ude på gangen i mørket under strømafbrydelsen. Vi griner endnu højere -denne gang som et par hyæner… “Hahahaha… hold kæft mand, gå dog ordentligt på fødderne!” Der har nemlig været strømafbrydelse i firmaet, men det gjorde ikke så meget. Vi fandt jo råd, det gør vi altid herude.

Nogen søger hen mod mørke aflukker for at dyrke motion på et ophøjet plan – eller også bare for noget så kedeligt og uinspirerende som at træde af på naturens vegne… mens igen andre får stillet sulten. Blandt andet jeg selv, i dag bestod frokosten af en lækker sammenrodning af diverse rodgrøntsager med en syrligtstærk oliedressing til. Man må jo tænke på vægten, når man sådan begiver sig ud på små odiøse semi-modelblog-togter… Og det er da helt fantastisk, nu er dagen allerede snart gået.

Uha, jeg må vist hellere begynde at tænke på at smutte ud på badeværelset og opfriske min i dagens anledning super-chikke makeup bestående af tyve lag mascara af den ekstraklumpende slags og smøre lidt mere kajesværte på kysseklapperne… og ja håret må også hellere lige få et pust L’Oreal – den dér med extra strong hold. Det sidder så godt.. altså… nå.. ciao.. vi ses, hviner jeg begejstret til kollega, mens jeg hurtigt krammer min smarte lille clutch indeholdende en komprimeret bærbær sammen under armen og forsvinder i en sky af dyr Bvlgari l’eau de Julesvin… God weekend….

17. juni 2009

At skrive en dosmerseddel

Skrevet af Hende selv kl. 10:40 | Betragtninger,Diverse,Hverdag

Lige i disse dage, hvor jeg er ved at blive uddannet som opgavejonglør og lære at skyde med spred-prioriteringer, er det da vist nødvendigt med en dosmerseddel. I næste uge skal jeg til lægen, der skal snakkes – og så skal der diskuteres Thyroxin og D-vitamin. Alt sammen med måde, men ikke desto mindre må jeg hellere skrive det op. Ellers ved jeg, jeg glemmer det.

I dag er en af de dage, hvor jeg bare har den største lyst til at være rigtig barnlig og skære en grum grimasse af sagesløse forbipasserende ude på gangen. Måske gør jeg det, lige om lidt. Bare fordi de vender sig om og glor. Måske er det fordi jeg sidder med bare fødder oppe på skrivebordet og tastaturet på skødet. Jaja, det er jo for hunne blevet sommer?! Eller noget. Hep.. kom nu med kl. 11.00, jeg er sulten, og kollega kommer snart og henter mig.

13. maj 2009

Overspringshandlinger

Skrevet af Hende selv kl. 12:43 | Det sker,Diverse,Links

Altså.. hvad er det lige for en ting med de her overspringshandlinger. Jeg vil åbenbart ikke skrive, og dog. Hele tiden dukker der noget op, jeg har på hjerte. Fx var jeg også sidste weekend så heldig at lægge smagsløg til byens bedste indiske takeAway. Det ville jeg også gerne skrive om – og anbefale, men det må komme.

Nu – mens vi venter, kan man jo altid lige prøve at tage Folkeskolens afgangsprøve, endnu en gang – I guder, jeg må sgu være blevet gammel. Kan da næsten ikke huske at have været oppe i geografi? Men well, her er linket! God fornøjelse…

Og hvor er det bare meget mere smart, end da vi andre gik i skole! Dengang var det med pen, blæk og viskelæder! I dag nøjes vi bare med deleteknappen.

2. april 2009

Der er også tid til en tår kaffe

Skrevet af Hende selv kl. 12:48 | Billeder,Diverse,Hverdag,Shopaholic

Nu er det tid til kaffe, jeg trænger, gør jeg. Det er så dejligt vejr derude, og jeg kan sgu ikke nære mig for at sidde og ærgre mig grumt over, at jeg ikke har én at nusse i dag. Altså.. that is en mand. Og helst en bestemt en… så nemt er det jo ikke lige at komme over den slags, jo.

Jeg ved ikke, om det var et plaster på det blødende sår, men ihvertfald fik jeg købt mig et par sko her i formiddag. Pludselig gik det op for mig, at jeg da bare skulle have de der sko fra Naughty Monkey. Nu kan jeg næsten kende mig selv. Hende, der er glad, sjov og smilende, som faktisk får mange smil med på vejen fra kollegaerne. Det er ganske rart at se en snert af hende. For hende kan jeg sgu rigtig godt lide. Det er jo MIG. Hende, rigtig mange elsker og holder af. Og hey, det er fandme i orden at man roser sig selv lidt. Det er der plads til, især for tiden.

Nu er skoene ihvertfald købt, så jeg glæder mig til de lander ved min dør om et par dage. Jeg kan lige nå at få dem inden påske…

Og meget typisk, er det nogen sko, der skriger lidt. Det kan jeg godt lide. Ting behøver ikke altid være som andres. Man må godt skille sig lidt ud. Som gammel ven sagde i går “Der er INGEN som dig – på nogen måder!”. Og det var sgu også en rar ting.

Kaffen står og damper og installation nummer et er færdig, sørme dejligt. Jeg sidder og tænker lidt her for mig selv. Man skal altså aldrig nogen sinde opgive håbet eller at forsøge på noget. Sådan har jeg det. Og det fungerer skam også, hvad angår installationer, der ikke vil lykkes. Hvad mon det ellers fungerer på? Tiden? Jeg har ikke tid til at tænke over det, for installation nr. 2 venter… NU! Sæt i gang, Anja.

18. marts 2009

Et stykke med rogn

Skrevet af Hende selv kl. 22:34 | Diverse,Rygning

Det er sådan en taknemmelig opgave, sådan at kunne stå der og kigge ud af vinduet i sit køkken og se de tændte lys uden for. Det blæser vist lidt, og mørkt, dét er det ihvertfald. Men så hyggeligt. Jeg nyder den der stille time, helt for mig selv. Der er ikke noget, der haster, ikke andet end at jeg faktisk gerne vil ligge i ske med min dyne, snart. Så er det så fredeligt at stå der med alle mine kurve.

Jeg har nemlig organiseret de fleste nødvendige ting til madpakkesmøring i en kurv i køleskabet, så jeg bare skal hive kurven ud, når der skal smøres forplejning til børnene. Og så er der den anden kurv, jeg har i det dér skab over komfuret. Det er kurven med slik – pålægschokolade og den slags godter, som tjener til “ekstra rariteter” i madpakken til børnene. Men de er sgu forskellige som dag og nat, med hvad de kan lide at få med.

Giver jeg Ældste med, hvad Yngste ynder, bliver der godt nok ballade, når han vender hjem. Yngste elsker nemlig at få en masse små bokse med, med forskelligt spændende i. Det kan være aftensmadsrester, som kartoffelmos, ris med “ruskomsnusk”, majs, tun, ærter og den slags. Og så er det også totalt semi-jubelskønt at få en kold kogt kartoffel med!??! Nuvel, jeg holder selv meget af kolde, kogte kartofler, so be it! Begge to kan godt lide frikadeller, så dem har jeg altid klar i fryseren. Ældste skal bare have leverpostej, eller pikant ost eller andet pålæg – bare det ikke er pølser af nogen art. Det er bare ikke ham. Og fordi Yngste aber efter, skal hun heller ikke have pølse med.

Jeg fatter faktisk ikke, hvordan i alverden det lykkes mig at få knaldet nogen madpakker sammen, som de faktisk snakker om, når de kommer hjem – og siger, at det og det var så godt. Om de kan få det med igen. Jeg er nærmest himmelfalden. Ok, jeg tror ikke, det skader at have en god fantasi, når man skal smække madpakker sammen.. og jeg bruger også min flittigt. Men torskerogn er et totalt sikkert hit. Hos begge.

Jeg synes, det har været lidt svært med rygning de sidste to dage – at undvære cigaretter. Desværre kommer tankerne på cigaretter med jævne mellemrum, dagen gennem. Og jeg giver mig selv lov til at tænke på dem. Ellers går det galt. Hvis jeg ikke må tænke på det, vokser tanken jo til uhyrlige dimensioner, som akkumulerer hastig flugt neden under og uden for – med en cigaret i hånden. Nikotintyggegummiet kommer ikke på tale, nu har jeg undværet det siden i lørdags, så nu burde jeg faktisk være helt fri for nikotin. Og jeg kan også mærke, at jeg trækker vejret meget nemmere – og min ikke-eksisterende absolut-ikke-sporty kondition er også blevet bedre. Det er jo positivt. Og så må det være sådan. Jeg vil bestemme selv.

16. marts 2009

Dumme stemme

Skrevet af Hende selv kl. 11:00 | Brok,Diverse

Min stemme svigter – og jeg lyder som en 14-årig dreng i overgangsalderen, eller hvad man skal kalde det.. nej just kidding. En særdeles saftspændt ung dame som mig med en stemme i overgang. Den er helt i vinkel, ja den er. Æv, vel er det ej, jeg sidder og venter på at skulle til lægen og få afklaret, om det er streptokokker.. ja bare det ikke er stafylokokker eller ganglier eller andre ækeltvæmmelige flagellater.

Og jeg bliver endnu gladere, hvis lægen siger, at jeg bare skal give halsen tid.. så er det i orden…

Frem »