Title

20. maj 2009

Og så starter vi bilen

Skrevet af Hende selv kl. 16:11 | Årets gang,Det sker,Ferie,Shopaholic

For det første er dagen i dag absolut herlig. Jeg har godt nok fra fra arbejde, fordi det er så hårdt at lege fotomodel fire timer tirsdag aften. “Du er født til det her!” var fotografens kommentar – og jeg lyver ikke. Ikke om dette ihvertfald, og jeg er også ærlig, når jeg siger, at jeg var ret glad og stolt over den bemærkning. For jeg gjorde virkelig mit bedste, og vi fik nogen skønne skud!

Ej, det var ikke fordi det var hårdt at være model, det var fordi jeg skulle til fodterapeut. Jeg har fundet ud af, at det gider jeg godt. Det er bestemt ikke dårligt at få sådan nogen pæne futter her til sommer. Og det var overmåde behageligt. Så jeg har allerede bestilt en opfølgnings-tid til om seks uger. Og så følger vi ude på jobbet finansloven, hvor vi har fri dagen efter Kristi luftfartsdag, så jeg imødeser nogle dejlige dage.

Nej.. det var heller ikke kun på grund af tid hos foddame kl. 9, jeg skulle også til øjenkirurg og have lavet forundersøgelse. Og den slags er farligt. Det garanterer jeg for – især for en som jeg, der er totalt shopaholic! Da jeg trillede afsted i bilen mod Charlottenlund, var jeg spændt på, om der mon også var noget at kigge på. Jojo, der var nogen forretninger, kunne jeg se. Og wooot… en gågade. Hvor fedt, tænkte jeg, og kiggede glad ud på vejen.

Hvor herligt, jeg skulle bare lige finde en p-plads, og det gjorde jeg så – for kirurgens klinik lå et smadderfarligt sted. Altså – der var MANGE butikker med shopping til lille mig, og jeg var en halv time for tidligt på den. Men det gjorde ikke noget. Jeg lod mig lokke ind i en butik, hvor de havde noget sindssygt lækkert tøj, og blev fristet til at købe sådan en hvid, noget gennemsigtig “dims”… og hun havde MEGET, der kunne friste. Som altid fik jeg en god sludder med ekspedienten, rigtig sød dame, og fik et kort med “klip”… så nu kan jeg spare lidt, næste gang jeg kommer. Og jeg kommer igen. Helt sikkert!

Bagefter var det tid til kirurg, og efter at have ventet en time (han var forsinket), blev øjnene tjekket. De er fine – og det kunne sagtens lade sig gøre at få en operation. Så nu går der lige et par uger – og derefter sker der noget. Skønt. Jeg glæder mig som et lille barn. Det bliver nærmest min 2. ungdom! Haha! Da jeg var færdig hos kirurgen, blev jeg suget ind i en garnbutik. Og hér havde jeg den sjældne oplevelse at se en slags menneske, man bare ikke ser ret tit. Dette var altså en dame, hun har været i starten af 60’erne, vil jeg skyde på – med platinblondt affarvet hår. Det næste jeg fik øje på, var øjnene. Hele øjenlåget, og alt under øjenbrynet og rundt om ud til siden var smurt med turkisblå øjenskygge med glitter.

Læg dertil at damen var umådelig dove’t (eller solbrændt – ved ikke om det var Dove selvbruner, hun brugte). Munden var knaldrød og skarpt tegnet op med lipliner i en kontrastfarve. Og da hun løftede hånden for at tage noget – faldt mit blik på nogen 6 cm lange kunstige negle, der var lakeret med en særdeles mørk auberginefarvet neglelak. Altsååååååå…. undskyld dame, jeg kunne bare slet ikke lade være med at glo fornøjet på dig. Det er for sjældent, jeg ser den slags.

Undskyld jeg tænker, at du måske ikke har opdaget, at du ikke er ung mere… men ihvertfald, tak for de sorte silkebånd 😉

Hvad hjertet er fyldt med flyder munden gerne over med, husk det!

19. april 2009

Så er det helt slut

Skrevet af Hende selv kl. 09:15 | Ferie,Ud og Se,Weekend

Suk, det er helt, helt slut nu, der er ikke så meget som en feriedag mere tilbage – af denne her dejlige ferie, som jeg havde sådan en brug for.

Nu har jeg brug for mere ferie, hvis nogen har for meget, så send den straks til mig. Bedsteveninden og jeg var en tur i Tivoli i går med alle vores børn, og det var bare en dejlig tur i det skønne vejr. Men jeg har ikke længe fået SÅ meget motion, det tror jeg ikke, nogen af os har! Det var noget med, at efter en dejlig tur ind til Tivoli, hvor vi også gik ca. 20 minutter fra veninden til bus.. og fire timer inde i Tivoli på vores flade konvolutter – og bagefter et restaurantbesøg i Glostrup storcenter gik vi så 2 km hjem til veninden. Så motion, det har jeg fået rigeligt af for de næste par dage. Som om, jeg ved jo, at allerede i morgen efter aftensmaden, slæber jeg børn ud og trave!

Søndag bliver anderledes rolig, der skal vaskes – og jeg har ikke længere en tørretumbler og er derfor ret afhængig af, at solen bliver ved med at stråle. Lige netop i dag ser det dog ikke ud til, at den har tænkt sig det, pokkers også! Det er rigtig ærgerligt, men man kan jo håbe, at det bare lige holder tørt – så når jeg det lige! Og så husker jeg at sætte pris på, at det kun er 1 maskine, der skal klares!

17. april 2009

Så kom jeg i TV, sgu!

Skrevet af Hende selv kl. 10:02 | Ferie,Shopaholic,Ud og Se

Jeg kan lige så godt sige det – det var mere end lækkert at gense min gamle veninde, fra den gang for 20 år siden. Vi syntes begge to, vi lignede os selv – for vi er jo kun 29 år, altid, ja… og et par måneder, måske. Men heller ikke mere. Det var alletiders dag inde i hovedstaden, hver gang jeg kommer derind, nyder jeg det i fulde drag. Faktisk nyder jeg det så meget, at når jeg vender hjem igen, er jeg aldeles træt og sløv af alle de mange indtryk. Jeg er vild med København, det er sandt.

Veninden og jeg snakkede, snakkede, snakkede og gik – og kiggede på tøj, mennesker, mænd, mærkelige ting – og vi fik også spist morgenmad hos en særdeles besynderlig bager. Hvem har hørt om en bager, der ikke kan sætte et godt brød på bordet? Det har vi, nu. Men det var okay, vi kom jo ikke for at spise – som det eneste. Og der blev shoppet. Veninden er forfærdelig at have med, hun FRISTER mig. Og inde hos Lisbeth Dahl gik det hverken værre eller bedre, end at jeg fandt to frygtelig charmerende fyrfadsstager i retro-stil… de måtte med hjem. Og jeg fandt en KNOP! Til mit fine gamle skab. Nej, hvor er jeg glad! Og jeg glæder mig til at sætte det på.

Da veninden skulle hjem til hverdagen igen, langt nede på midtsjælland… og hjælpe en med at kastrere en hest, ja sådan var det – så blev vi lige filmet til Godaften Danmark. Det kan ses her på linket.

Det var det, der blev sendt 16. april.. og ja, veninden og jeg har en mening om Bedre chancer for at overleve kræft. Og vi morede os herligt, som altid når vi er sammen ender det med et twist. Som dengang vi som 16-årige blaffede fra et badeland i Italien hjem til hotellet, mod at love at møde fyrene på stranden om aftenen. Hvilket vi selvfølgelig ikke gjorde.

15. april 2009

Så udspekuleret er hun…

Skrevet af Hende selv kl. 18:50 | Børn,Ferie,Shopaholic

Der er ikke meget galt, overhovedet ikke dér! I dag var det så Yngstes tur til at komme til frisøren, og jeg havde sørget for, at hun skulle klippes af “min” friseuse. Hun blev klippet så fint, fik en lang page – og alle gik glade og tilfredse derfra. Især nok Yngste, der gik og slog med sine “ny” lokker. Men hun var skam også fin!

Bagefter fik barnet mig lokket ind i Shoelink, og se, det var bare extreme danger… for en som mig. Mine øjne må have lyst som et barns juleaften, som jeg gik stille rundt og beundrede og indsugede. Hæle, høje, lave, skæve, geometriske – uiiiiiii…. og der var mange. Og alle var de så lækre. Jeg blev genkendt af ekspeditricen, der sendte mig et strålende smil og hilste på. Mens hun vendte ryggen til mig, var det, det skete. Jeg faldt med et brag for et par tårnhøje italienske lædersandaler – og de er RØDE – og semi-perfekt skønne. Rent ud sagt. Mindre kan kan ikke gøre det. Jeg kiggede så på prisen, det plejer at kunne køle mig ned. Det virker hver gang… eller næsten.

Denne gang gjorde det ikke. Skoene var dyre, men altså… de sko var helt sikkert bygget til mig helt alene. Og da ekspeditricen fortalte, det var det sidste par… måtte jeg indse, at de skulle med mig hjem. Det kom de også. Sammen med et par sølvballerinaer, jeg også faldt over – der også var italienske – og fra en anden skobutik. Og der var da også en smule tøj i en 3. pose, jeg shoppede virkelig gennem denne gang. Så nu bliver der ikke så meget shopping i morgen, det er da helt sikkert og vist! Da står den nu også på brunch med hende min nyfundne, gamle veninde. Gud, hvor jeg glæder mig til en gang snak… det er hele 20 år, der skal køres gennem. Og vore liv er to paradokser. Om noget, kan man roligt påstå, at vi er gået i hver sin retning – det er virkelig sjovt at tænke på. Jeg kan næsten ikke vente!

Så skulle vi poste et brev… og Yngste sagde med et rigtig udspekuleret, og tør jeg sige det – ondskabsfuldt tøset – blik i øjnene “Jeg synes, vi skal hente Storebror først…”. Jeg gloede lidt, for vi ved begge to godt, at Ældste hader at komme på posthuset. Vi gjorde det dog, mest fordi jeg fandt det morsomt, at ungen var så udspekuleret. Det viste sig dog, at Ældste havde truffet sine foranstaltninger, så han smuttede med kammerat hjem. Yngste og jeg kom så alene ned i byen… og nej, vi fik skam sendt brev og det hele. Og vi købte ikke noget.

Og humøret er i top

Skrevet af Hende selv kl. 09:59 | Ferie

Det er rigtig godt at være mig de her dage – især nok fordi jeg har ferie. Et rigtigt feriebarn, det er jeg. Og jeg står ikke stille, et sekund. Men det har jeg også brug for – det passer mig helt fint, i øjeblikket. Det er godt nok. De næste par dage byder på nogen gode dates. I morgen skal jeg nemlig mødes med min gamle veninde, jeg ikke har set i – tror jeg – 20 år. Et blik i kalenderen understreger, det ér 20 år siden, netop i år.

På fredag har jeg også en fræk date, men den bliver der ikke skrevet noget videre om, det er kun for mig, beklager. I går var jeg så hos frisøren for første gang i flere år. Det er næsten pinligt, så længe siden det er. Og jeg husker mit sidste frisørbesøg med rædsel. For det første fik jeg en afskyelig frisure, og jeg blev farvet blond over det hele (altså det er hovedet vi snakker om, hey!). Denne gang var jeg heldig at komme i hænderne på én, der virkelig kan klippe krøllet hår. Og klippe det kunne hun sgu. Så godt, at jeg omgående har lagt mig fast på hende, som fast frisør. Jeg kan ikke huske, hvornår jeg sidst har været så glad for en ny frisure. Så rart det er, at gøre noget for sig selv, indimellem.

13. april 2009

Skovbilleder er der også

Skrevet af Hende selv kl. 18:55 | Billeder,Ferie,Ud og Se

Nok er det bare mobiltelefonen, der har været i brug – men jeg kunne da slet ikke lade være med at forsøge på at forevige skønheden, derude i skoven. Vi gik jo temmelig langt – og på vores vej fandt vi også skovsyre, som børnene da skulle smage. Det er en must-do-ting, synes jeg. Man skal have det minde om at have smagt på skovsyre i barndommens skove.

Her ses lidt billeder fra den smukke tur…


De utroligt smukke anemoner dækkede skovbunden som et hvidt tæppe.. der fortsatte.. og fortsatte..


Børnene på toppen af verden…


“Mon den snart springer ud?” (jeg holder en bøgekvist)


De små fede knopper.. varslede om FORÅR!


Børnene fandt sig “pippi langstrømpe”-fletninger, som de bar…


Mit yndlingssyn.. troldsk, majestætisk, eventyrligt, faunsk.. uh oh… jeg elsker det syn!


Her er det smukke hvide tæppe…


Og endnu engang var børnene på toppen af verden…

Jeg beklager billedekvaliteten, men billeder er taget med et Nokia 6500 Slide med 3.2 mpix kamera, og endvidere er billederne yderligere beskåret, så det er muligt kvaliteten herved er blevet forringet en del.. men jeg håber, det alligevel var hyggeligt at se.

Ud i skoven

Skrevet af Hende selv kl. 16:46 | Familie,Ferie

Når jeg nu sidder her, kan jeg godt se, jeg var lidt hmrpffrrr i morges.. men det er lidt utroligt, en forskel det kan gøre med en skovtur. Jeg har lært rigtig mange ting, her på det sidste. Visse ting har været nogen reelt personlige ting, hvor jeg kan mærke, at jeg har ændret adfærd på mange måder. Jeg har tænkt over ting, jeg har fået at vide, puttet dem i kasser – og genoptaget til nærmere revision. Det har været godt. Og så var det, jeg sikkert har trængt til at komme i skoven.

Det kom vi så. Jeg og børnene – og vi tog min mor med. Hun kan godt lide at komme i skoven, selv om hun skælder ud over, at børnene er bybørn. “Bybørn?” gentog jeg lidt undrende og grinte. “Ja.. BYBØRN.. se bare.. de kunne være spænet henover de der knolde.. i stedet for gik de udenom.. af den fine sti.. det havde dig og din bror aldrig gjort, kan jeg godt sige dig!” fortsatte min mor. Og SÅ skreg jeg altså af grin. Det var faktisk rigtigt. Børnene er ikke vant nok til at komme i skoven, men det vil jeg bare lave om på nu. For det er jo rigtig dejligt og ja.. man bliver ret rolig af at være i skoven. Der hviler den her urgamle tidslommeatmosfære over stedet. De mange træer. Den særlige lysdis, der er på nogen steder i skoven.

Det var en skøn tur, og min mor havde medbragt mad og drikkevarer – så der blev lige til en lille én, på en træbænk. Og så var jeg på en eller anden måde helt lutret og klar til at holde endnu mere ferie.

Ferien lakker mod ende nu

Skrevet af Hende selv kl. 10:30 | Ferie

Blogdød eller hvad? For at være ærlig, er jeg ret flad. Det føles meget mærkeligt, men jeg har stort set ikke spor lyst til at blogge mere for tiden. I øjeblikket. Jeg har ikke den dér glæde og fred i sjælen, der gør, at man har overskud til at blogge. Og jeg føler ikke, jeg har en skid at skrive om for tiden. Så duer det ikke for mig – jeg må vente på, at der kommer bedre tider, inden jeg får overskud til at skrive indlæg på indlæg igen om en spændende hverdag. Lige nu synes jeg ikke, den er sådan særlig fed.

Og hvad er det nu lige, lykke er? Noget man maler på væggen, og så vasker regnen den bort? Eller et flygtigt tågespor, der jages bort af solen? Det kan umuligt være noget, man altid har. Og hvad er problemer? De er til for at løses. At finde nye veje. Ikke for at opgive håb og afvise alle optioner.

I morgen starter hverdagen igen for fuldt tryk, for de fleste. Jeg har heldigvis ferie, lidt endnu. Og det er også tiltrængt. For først nu forstår jeg, mærker, at jeg har ferie…. og den skal nydes, om jeg så er overskudsagtig eller ej. Og jeg skal finde mine ben… begge to, tak.

12. april 2009

Påskeharen kom også hertil

Skrevet af Hende selv kl. 13:52 | Årets gang,Børn,Ferie

Der er endelig tid til at sidde og skrive lidt, jeg har været på farten siden i fredags. Og børnene har været på overnatning hos mormor, hvor de har hygget sig og hjulpet mormor i haven – og været på cykelture. Men desværre var mormors farsbrød vist ikke nogen succes. Heller ikke selv om det var pyntet med ærter, broccoli og gulerødder.

Jeg var heller ikke hjemme i nat, men da jeg havde hentet børn og vi alle tre kom hjem, havde påskeharen såmænd også været på besøg hos os. På børnenes stole lå der et fint påskeæg, og der lød straks vilde jubelskrig. Jeg tror nok, det gjorde lykke. Ganske kort efter var jeg alene hjemme igen. Børnene fandt legekammerater, det er især Yngste, der leger med drengen overfor. Det er dejligt at se, de kan bruge hinanden.

Så fik jeg støvsuget – og ryddet lidt op. Dejligt, og sengetøjet snurrer i vaskemaskinen – uh hvor bliver det rart med rent sengetøj. Men så var det jo, jeg tænkte, at støvsuge i soveværelset var også lige sagen. Problemet var bare, at jeg åbenbart ikke kan lave noget, uden at komme til skade. Ikke i dag. Så støvsugning er henlagt, mens jeg plejer min hårdt sårede tå – og mit lange flænge på skinkebenet. Æv!!!

9. april 2009

Og blomster har jeg fået

Skrevet af Hende selv kl. 19:59 | Billeder,Børn,Ferie


Lige nu har jeg ikke tid til at skrive det store – så der bliver opdateret lidt senere… hvis jeg får tid. Beklager 😀

Jeg ønsker hermed rigtig god påske – og håber, at andre også har to sådanne søde og dejlige børn, der gider plukke blomster med små, varme næver og helt koncentreret om at plukke dem på bedste vis, inden blomsterne skifter hånd og kommer forsigtigt ned i mors vase(r). Det er da lykken. Og jeg klager ikke over noget som helst i dag. Vejret har været fortrinligt, og det er blevet til næsten tre timers motion i dag. Hvor heldigt!

Frem »