Title

1. november 2010

Den fine halloweenkage

Skrevet af Hende selv kl. 15:42 | Billeder,Krea

Der var ikke et øje tørt, tror jeg – min kage vakte stor henrykkelse hos både børn og voksne ved den halloweenfest, jeg deltog i sidste fredag.

Big var også til stede, mens jeg arbejdede på kagen, og han var bare vildt begejstret for resultatet og mente, at jeg da godt kunne gøre mig som konditor. Tænk… det gad jeg faktisk rigtig meget gerne – men det er nok ikke ligetil at komme ind i den branche. Der er så mange dygtige mennesker jo.

Døm selv, jeg beklager kvaliteten af billedet…

Græskarrene er lavet i sugarpaste, min helt egen hjemmekreerede – og det var umuligt at opdrive gul frugtfarve – så jeg fandt på at købe en flaske appelsinjuice fra Sunkist, en god tyk konsistens havde den. Den smager ganske afskyeligt, så den kan på ingen måde anbefales herfra, til andet måske end at farve glasur.

Ideen var jo god nok, og man kan godt se, det skal være græskar. Ovenikøbet smagte de endda godt, og det grønne som udgør top – er grøn marcipan. Desværre med pæresmag. Fy for den lede da… anbefales ikke herfra.

Kagen er en simpel banankage med chokoladeovertræk – og edderkoppespindet er ganske almindelig hvid glasur ;)

29. november 2009

Ultimativ kærlighedserklæring

Skrevet af Hende selv kl. 02:11 | Det sker,Krea

Æhm… så er det jo lige, jeg ligger i min seng – og bare ikke kan sove. Det var nok fordi, det var alt for dejligt med den ekstra aften og nat, Big og jeg sådan helt ekstraordinært fik i går. Puha, så savner jeg ham, det er jo dét, der er galt nu! Min mor havde jo fredag aften været så sød at ville låne ungerne til noget julehalløjsa med indlagt overnatning, og så kunne jeg da ikke hurtigt nok komme til at hygge med Big. Vi skyndte os hjem ved fyraften, fik købt vin og andet godt, et par pizzaer blev hentet hos vores faste pusher – og derefter stod de næste 24 timer i tosomhedens tegn. Hvor herligt… Nogen gange kan man bare være så heldig!!!

Pludselig, mens vi snakker, blandt andet om nogle malerier jeg har set – og at jeg gerne vil i gang igen – siger Big, at jeg gerne må male et billede til ham. Lidt spøjst, mit hjerte stod næsten stille et øjeblik, så overrasket blev jeg – der er intet, jeg hellere vil, end at male et billede til ham. Jeg syntes næsten, det var den ultimative kærlighedserklæring… uha, ja nogen gange bliver jeg så forfærdeligt romantisk!!! Her til aften har jeg faktisk grundet et par lærreder, og det store af dem har jeg mere eller mindre malet. Der er mange skønne farver i, og jeg prøver at afstemme farverne, så de kan passe til et andet billede, han har hængende. Jeg må nok indrømme, jeg glæder mig til rigtig at gøre noget ved det. Og jeg er også meget spændt på resultatet. Men… det bliver godt. Det skal det bare!

Det er også første gang, jeg er blevet spurgt, om jeg ville male til nogen – så jeg er også lidt spændt på den gode måde, og jeg glæder mig frygtelig meget til den dag, hvor jeg skal vise Big, hvad jeg har fået produceret med pensler og farver i en skønsom blanding af krea. Øh er det så ikke nu, man siger “Nåja.. søde – det er malet med kærlighed” – eller er det mon kun om mad man siger, den er lavet med kærlighed? Jeg er ikke helt sikker… men pyt.. nu er jeg heldigvis også blevet træt nok til at luske under dynen.. så det gør jeg. Og maler farverige drømme om ham min ælskede i søvne…

3. november 2009

Og jeg kan også sagtens, ikke?

Skrevet af Hende selv kl. 15:00 | Krea,Links

Nu jeg er i gang med at lægge billeder op – joh, der kommer også et af aftensmaden her for kort tid siden. Nu skal jeg lige snuse lidt i billedarkivet. Indtil da – her er min sindssvagt dyre gudindehalskæde. Den er intet mindre end genial, og mindst lige så semi-gudindeagtig som de pragtfulde halskæder fra Energy Muse. Min virker desuden endnu bedre, fordi den er tilsat en allerhelvedes masse god karma – og desuden er designet af min favoritdesigner… som, efter sigende, er utrolig karismatisk og nyskabende.

Ja, jeg har virkelig fået mange positive tilkendegivelser på den flotte kæde, men jeg bliver desværre altid svar skyldig ved spørgsmålet om, hvor man dog kan købe lige netop dén… Døm selv…

Og det var superdejligt

Skrevet af Hende selv kl. 14:52 | Krea

Nu var det jo, at jeg for nogen tid tilbage skrev om, at jeg havde fundet sådan en dejlig, blød pakke i posten. Men jeg fik jo bare aldrig lagt noget billede op. Det er virkelig også for ringe, men NU… Jeg har fået en hel eftermiddag forærende. Og nej, jeg er ikke på barsel – eller den slags. Nej, jeg passer min stakkels syge datter, der ligger og koger i sofaen med 40 i feber. Uh, jeg ville ønske, jeg kunne tage det for hende. Den lille krop er brændende varm. Jeg har iskolde hænder… fordi jeg som sædvanlig ikke har nok tøj på. Jeg lægger hænderne på hendes pande, hun klynker og vender sig i søvne. Der kommer nogen små pivelyde. Hun drømmer nok. Jeg håber, det er en god drøm.

Big var lige forbi og hilse på den lille patient. Og så skulle han også lige hente noget mad, vi snart skal have. Nåmen… det var jo dette hersens billede… godt så – jeg var jo heldig, at Sus havde gidet strikke til mig. Hele 2 fine grydelapper, et håndklæde og en karklud – hvor er hun bare DYGTIG til at strikke, den kvinde! Se selv…

Er det ikke bare hyggeligt?
Det er det pink, fra Sus…

17. juni 2009

Og der produceres

Skrevet af Hende selv kl. 22:51 | Kokkerier,Krea

Hjemme hos mig er der sket et eller andet. Jeg kan ikke sætte en finger på, hvad det er – men mystisk er det. Ihvertfald lidt. For siden i søndags er der blevet bagt hele to roulader og en banankage. I sidste uge lød det jo dér om morgenen “Mor, hvorfor bager du aldrig?”. “Øh… det gør jeg da også.. men du gider jo ikke at spise kagerne?” “Jojojo, jeg vil så gerne have kager” sagde Ældste så. Bare han kunne finde ud af det. Æg, og kartoffelmel blev indkøbt – Yngste kan jo ikke tåle gluten, så det sætter sine naturlige begrænsninger, ja altså hvis man vælger at lade det være sådan.

Det gør jeg ikke. Nu smager sådan en chokoladeroulade med smørcreme afsindig godt, bare man ikke overdriver med smørcremen. Been there, done that – og svigermors mund antog en særdeles wrinky facon. Så, det gør vi ikke igen, vel. Denne gang var jeg imidlertid kreativ, så jo, det ville sikkert også passe godt til med en anelse orangesmag. Et par klatter orangemarmelade blev strøet ud over smørcremen. Sådan. Mens rouladen nu – alt for hurtigt – var klar… kunne jeg lige nå at knalde en gang banankage sammen. Det gjorde jeg så. Senere samme aften snakkede jeg med mr Big. Mmmm.. roulade med chokoladecreme. Gud ja.. det er da også rigtigt, det smager ubergodt.

Samme aften hører man lige Ældste sige nej tak til mere end ét stykke af rouladen. “Den er lidt.. sød” sagde han på den der måde, så man bare kan høre, at det ikke lige passer ungen at spise kage. Hvorpå han snuppede et stykke toastbrød fra posen på bordet og nærmest druknede det i… Nutella! Derefter ryger endnu et stykke velsmurt toastbrød indenoms. Well, aha.. så rouladen var for “sød”. Altså… hvad er det lige med Nutella… mig bekendt var det da også sødt, sidst jeg smagte på det? Heldigvis kunne Yngste nærmest rulle sig i roulade, så der gik ikke noget til spilde af den grund. Men fremover bager jeg ikke på opfordring fra Ældste!

Til gengæld kender jeg en anden én, som det er en sand fornøjelse at bage til – så her til aften blev der produceret endnu en chokoladeroulade. Denne gang med chokoladecreme. Så nu er der i sandhed noget at glæde sig til her i morgen.

19. april 2009

Og nu sælger jeg ud!

Skrevet af Hende selv kl. 13:28 | Krea,Køb og salg

På den her side finder du en masse spændende unikaskåle, der kan tåle opvaskemaskine og så videre. Og det gør slet ikke noget, de er totalt anvendelige! Ude i siden her til højre – kan du finde en overskrift der hedder SALE… klik og kig.

6. april 2009

Kreativiteten er vågnet

Skrevet af Hende selv kl. 10:03 | Job,Krea,Sjov

Det må være, fordi det er så godt vejr. Jeg er gået totalt kode-amok, og er ved at kreere et helt nyt fejlhåndteringssystem til et gammelt system. Der findes ikke meget batch i det her system, så det er ligesom at starte på bar bund. Og det er lige mig. Jeg elsker at være “grundlægger”, og det er heller ikke første gang. Men der er helt ærligt ikke noget mere tilfredsstillende end at levere en vare, som rigtig mange vil få glæde af.

Så koden sprøjter ud af fingrene på mig, kaffen bliver tyllet i linde strømme – og jeg sidder med et stort, glad smil – øjnene stråler af lutter arbejdsiver. Hvor herligt, så går dagen jo dejligt hurtigt. Jeg elsker sådanne dage! Jeg falder nok ned igen, når der skal laves dokumentation, det hører jo til på dage med gråvejr og hjemmearbejde. Men.. jeg siger bare, den dag mainframen afgår ved døden, så finder du mig sammen med mit livs kærlighed i et hyggeligt, gammelt, istandsat hus på landet ude ved mark og skov – hvor jeg går rundt med knold i nakken med malerpletter på næsen og iført så lidt som muligt – måske bare en plettet, gammel kittel, er kreativ dagen lang og lever af dét. For pokker hvor jeg glæder mig til det går i opfyldelse! :D

26. marts 2009

Modermærke eller ikke

Skrevet af Hende selv kl. 17:04 | Billeder,Krea,Strik

Jeg gider ikke spekulere mere over dét lægebesøg nu, jeg vil meget hellere vise, hvor langt jeg nåede med de sokker, jeg har tænkt mig skal være til mig. Indtil videre viser foto’et nok mest, hvor flot garnet er. Jeg er altså stadig mest vild med det garn, jeg strikkede det andet par sokker af. Det må være noget med den der specielle grønne farve.. irgrøn eller hvad det er. Jeg er aldeles vild med den.


I baggrunden ses det sisaltæppe, jeg er så glad for, at jeg selv bar det hele vejen ud til bilen fra Ilva, kørte det hjem – og selv bar det ind og lagde det ud i stuen. Selv om det var tungt som bare død og helvede. Hm.. kan død og helvede egentlig vejes? Jeg tror det ikke.

Og nu må jeg hellere entre køkkenet og få fremstillet noget spiseligt, inden ham mr. Big kommer trampende.

8. marts 2009

Garn er undervejs

Skrevet af Hende selv kl. 22:01 | Krea

Nu jeg er færdig med sokkerne, er jeg jo blevet helt syg for selv at få et par. Dem knægten har fået er pissefede, men jeg ved også godt, hvem der bliver fornærmet, hvis mor strikker et par sokker til sig selv af samme garn som til Ældstes. Så – derfor, det gør jeg ikke (selv om jeg nu vældigt gerne ville have de farver). I stedet har jeg bestilt hér, hvor de havde det skønneste udvalg. Og jeg tror faktisk på, at de sender snarest muligt.

Jeg er glad. Det kan ikke blive helt galt, det her – selv om jeg nu igen, igen har “fornemmelse for snue”. Bliv væk, lede snue – vi gider dig ikke. Pak dig, tak!

3. marts 2009

Den er da skrumpet

Skrevet af Hende selv kl. 08:35 | Børn,Hverdag,Krea

Altså, det var det første jeg tænkte. Det var helt sikkert – at den måtte være skrumpet, for SÅ stor kunne den sgida ikke være. Men stor, det er og bliver den, det kan jeg ikke lave om på. Så er det jo, jeg må indrette mig lidt og udvide, så den kan være der. Det er godt nok ikke nemt, og det kommer til at koste blod sved og tårer. Faktisk koster det sandsynligvis også en aften mere på langs.

Jeg klager ikke, det er dejligt at ligge på langs – i sofaen. Dér hvor man ligger aller bedst på dét læn, hvor hovedet hviler så godt, mens man strikker løs. Og jeg garanterer, at den sok må være skrumpet. Det kan ikke passe, at Ældstes fod pludselig er så enormt stor. Men den var god nok. Jeg, der troede, der ikke var så langt igen, måtte indse, at der skal strikkes yderligere 10 cm på sokken, førend den kan passe.

Og hey, hvad tænkte du på, da du læste indledningen? Jeg må virkelig have en beskidt tankegang, det kan jeg godt se. Det går altså ikke at fortælle børnene “dirty” jokes. De hylede af grin, da vi sad over aftensmaden i går. En gryderet, som Yngste havde lavet (med lidt hjælp fra moderen – til bla. at skære løg… de svider vist bedre i moderens øjne end i Yngste’s). Jeg fatter egentlig ikke, at børnene grinte SÅ meget. Så beskidt var den joke da heller ikke. Hør selv, here we go…

En lidt distræt, ældre forretningsmand, pæn i jakkesæt og med hat og det hele steg af toget i Holland. Og han var altså så forfærdeligt trængende, og kiggede sig om efter en kvinde. Der var imidlertid ingen, men så var det, han fik øje på en lille diskret automat henne i et hjørne. Og et skilt med “Selvbetjening” på toppen.

Aha, tænkte manden håbefuldt, det måtte da være… og gik hen for at bese automaten nærmere. Der var møntindkast og så stod der noget på hollandsk, som manden ikke kunne læse. Og forneden på automaten i skridthøjde, var der et lille rundt hul, ved siden af en pil – der viste mod hullet. Uha, kan man virkelig få den slags selvbetjening nu, tænkte manden og så sig hurtigt om, inden han hev “den” ud af buksen og stoppede den ind i hullet. Det passede til som syet, og så kastede han en mønt ind.

Bzzzzzzzzzzzrttt-baarpfffff sagde automaten og lød som en fiskekutter. Manden trak “den” hurtigt ud. Så stirrede han forskrækket ned af sig selv. Javertus’en var blevet forsynet med en KNAP!

Det er så åbenbart den slags, der trigger mine børns humor-gen helt i top, de skreg ihvertfald af grin. Og jeg lod mig villigt smitte af deres grineri. Jo, det var skam et meget morsomt aftensmåltid!

Frem »